Adaylığı düşen CHP'li aday AYM'ye başvurdu

Milletvekilliği adaylığı YSK tarafından iptal edilen CHP'li Atila Sertel, Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuruda bulundu.

Adaylığı düşen CHP'li aday AYM'ye başvurdu
Adaylığı düşen CHP'li aday AYM'ye başvurdu
GİRİŞ 21.04.2015 17:27 GÜNCELLEME 21.04.2015 17:32
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir 2. Bölge'den milletvekili adayı olan ancak geçen Cumartesi günü Yüksek Seçim Kurulu'nun aldığı kararla adaylığı düşürülen Atila Sertel, avukatı Murat Ergün aracılığıyla Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu.

Geçtiğimiz gün Atilla Sertel, Bornova ilçesindeki evinde AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen hafta Cuma günü CHP İzmir 2. bölgeden 6. sıra milletvekili adayı olduğuna dair mazbatasını aldığını, bu mazbatada 81 aday adayı arasından üyelerin ön seçiminde 12 bin 797 oy aldığının yazılı olduğunu belirtmişti.

Sertel, Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru hakkını kullanacağını söylemişti.

Konuyla ilgili açıklama yapan Atila Sertel, "Daha önce de dediğim gibi ben devlet memuru değilim. Kamu adına görev görmüyorum, kamu görevlisi de değilim. Basın İlan Kurumu Genel Kurulu'nda İzmir Gazeteciler Cemiyeti'ni temsilen gazetecilerin hakkını, hukukunu savunmak için görev gördüm. Basın İlan Kurumu'ndan gelen resmi yazıda da bu açıkça belirtiliyor. Bu yanlışın YSK'dan ya da Anayasa Mahkemesi'nden döneceğine inanıyorum'' diye konuştu.

Atilla Sertel, Basın İlan Kurumu'nun 27'inci dönem Genel Kurul üyesi olduğu ve kamu görevinden istifa etmediği için adaylığı YSK tarafından iptal edilmişti.

YORUMLAR 2
  • dadaş 9 yıl önce Şikayet Et
    bu chplerin alayı böyle anayasa kapısına çadır kurmuşlar ALLAH bunlara iktıdar fırsatı vermesin amin vesallam
    Cevapla
  • Mehmet Şahin 9 yıl önce Şikayet Et
    Ay, canım! çok istemiş. Hadi olsun bari, hem CHP lidir, biraz ayrıcalığı olsun
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Rusya'dan S-500 açıklaması! Tarih verdiler
Kamuda yeni dönem! Erdoğan detayları paylaştı! Fahiş fiyat açıklaması: Çalışmalar başladı