Silahların gölgesinde seçim

Doğuda en kritik illerde bulunan AK Partili adaylar Haber7’ye seçim güvenliği ile ilgili çok önemli açıklamalarda bulundu.

Silahların gölgesinde seçim
Silahların gölgesinde seçim
GİRİŞ 23.04.2015 10:09 GÜNCELLEME 23.04.2015 10:23
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Haber7- Özel

Partiler 7 Haziran seçimleri için çalışmalara başladı. Doğuda ise bu çalışmalar eşit koşullarda yürütülemiyor. Geçtiğimiz günlerde Ağrı’da PKK’lı teröristler şenlik alanında halktan HDP için oy istedi ve askerle çatışmaya girdi. Dün ise Erzurum’da Şeyh Said’in torunu Ak Parti 5. Sıra adayı avukat Abdurrahim Fırat, HDP’li bir gurubun sopalı saldırısına uğradı. AK Parti'li adaylar tüm bu olanların altından yine HDP’nin oy hesabı olduğunu öne sürdü.

İşte Ak Parti’li adayların açıklamaları:

Mardin Ak Parti 1. Sıra adayı Orhan Miroğlu;

Miroğlu, “ Seçim ortamlarında ufak tefek huzursuzluklar olabilir ama HDP’nin Mardin’de yaptığı şey şu; bir baskılama politikası izliyor. Buna provokasyon demek doğru olmaz. Bölgede HDP belli bir ulusal pisikolojiyi kontrol altında tutmak istiyor. Burada HDP’nin yanında olan ‘makbul Kürt’tür. HDP’nin karşısında siyaset yapan herkes ise ‘Ötekileştirilmiş Kürt’tür.’ HDP’nin bölgede yarattığı baskılama politikası bence seçim boyunca devam edecektir. Bazı yerlerde çok rahat sokağa çıkamıyoruz. Arkadaşlarımız sokakta açık parti propogandası yapamıyor. Mesele sadece dağdaki insanların gelip şenliklere katılması ve burada baskı oluşturması değil. Çok daha derin şeylerden bahsediyoruz. Burada medyanın dikkatini bir konuya çekmek istiyorum biz AK Parti olarak HDP ile eşit koşullarda bu seçimlere girmiyoruz” dedi.

Erzurum 5. Sıra adayı Abdurrahim Fırat;

Fırat, “ İlimizde seçmen üzerinde HDP’nin baskısı özellikle kırsal kesimde çok fazla. Halkı tehdit ve şantajla kendilerine oy vermeye zorluyorlar. İşte görüyorsunuz halkla iç içe olmaya çalıştığımız bir anda HDP’li bir gurubun saldırısına uğradık. Seçim propogandası yaptığımız alanlarda HDP’liler tarafından arkadaşlarımızın fotoğrafları çekiliyor. Fişleniyoruz. Ama bunlar bizim çalışmalarımızı etkilemeyecek AK Parti’nin icraatlarını halkımıza anlatmaya devam edeceğiz.

Batman Ak Parti 1. Sıra adayı Ziver Özdemir;

Özdemir, “2009 seçimleri bizim için çok zor geçmişti. Çok ciddi gerginlik vardı. HDP teşkilatları ortamın gergin olması için ne gerekiyorsa yapıyordu. Bizim kadın kollarımıza bile saldırmışlardı. Biz dönem dönem telefonlarla tehdit ediliyorduk. Bugün samimi olmak gerekirse Batman özelinde böyle bir durum yok. Ama olmayacağı anlamına gelmez. Batman’da kenar mahallelere 90’lı yıllarda göçlerle doldurulmuş insanlara HDP’nin baskısı daha fazladır. Mahalle baskısı hissedilir derecede olduğundan dolayı HDP’nin oyu da daha fazladır. Bugüne kadarki seçimlerde bu baskılar oldu yine olacaktır.

Kars Ak Parti 1. Sıra adayı Mehmet Uçum;

Uçum, "Bizim için HDP de diğer tüm partiler gibi demokratik siyaset arenasındaki bir partidir. Ama Barajı aşma endişesiyle halkın üzerinden baskı ile oy almaya çalışmak bana göre sandıktan dönecektir. Böyle bir hesap içine girişmek halkta karşılık bulmayacak ters tepecektir" dedi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 20
  • cebrail 8 yıl önce Şikayet Et
    unutuğunuz bişey var ak parti dodğuda kırsalda oy alıyor şehir merkezleri hdp diyor inanmıyorsanız girin ysk sitesine herşey var orda :)
    Cevapla
  • Misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    hangi ülkede yaşıyorsunuz acaba ne demek propaganda yapamıyoruz yazık halinize yazık
    Cevapla
  • Sadık Toprak 8 yıl önce Şikayet Et
    O halde HDP'nin batıda aldığı oylar, o ilin en büyük partisinin hanesine yazılsın. Var mısınız?
    Cevapla
  • yilmaz 8 yıl önce Şikayet Et
    aynene dogru diyor burda doguda hdp baskı kuruyor
    Cevapla
  • hasan 8 yıl önce Şikayet Et
    bencede dogu ve guneydogudaki koyluler illerde ilcelerde oy kullanmali.kurtalanlinin dedigi gibi HDPnin cenaze namazinida kilmaya gerek yok :)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şampiyon hoca Arda Güler'e talip oldu! Real Madrid de sıcak bakıyor
Hazine ve Maliye Bakanlığından Dünya Bankası kaynaklarına ilişkin açıklama