Şimşek: Bu iddialar tamamen mesnetsiz

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin temellerinin sağlam olduğunu, yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen büyümeye devam ettiğini söyledi.

Şimşek: Bu iddialar tamamen mesnetsiz
Şimşek: Bu iddialar tamamen mesnetsiz
GİRİŞ 24.04.2015 16:39 GÜNCELLEME 24.04.2015 16:39

Seçim sonrası mikro düzeydeki reformların uygulamaya konularak Türkiye'nin daha ileri gideceğini savunan Bakan Şimşek, sözde soykırım iddialarının siyasi olduğunu belirterek, "Soykırım noktasında vicdanımız rahat, tarihimiz açık ve net" dedi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AK Parti adayı gösterildiği Gaziantep'e geldi ve ilk olarak Gaziantep Valiliği'ni ziyaret etti. Bakan Şimşek, valilik önünde Vali Ali Yerlikaya ile diğer protokol üyeleri tarafından karşılandı. Kendisini karşılayanlarla tek tek tokalaşan Bakan Şimşek, daha sonra şeref defterini imzaladı. 

Seçim süreciyle başlayan belirsizliğin 7 Haziran'da sona ereceğini ifade eden Mehmet Şimşek, ülke gündeminin son 2 yıldır çevresindeki sıkıntılarla şekillendiğini söyledi. Ortadoğu ve dünyada yaşanan sıkıntılara rağmen Türkiye'nin büyümeye devam ettiğini dile getiren Bakan Şimşek şöyle konuştu:

"Son 2 yıldır açık konuşayım Türkiye'de gündem sürekli bir şekilde çevremizdeki sıkıntılarla şekillendi. Çünkü Ortadoğu'da ciddi sıkıntılar var. Ya da iç meseleler yüzünden ve seçimler gündemi meşgul etti. Ülkeyi AB krizi etkiliyor, Rusya'daki gelişmeler etkiliyor ama Türkiye'nin temelleri sağlam. Çok hızlı şekilde bu belirsizliği aradan çıkarırsak, siyasi istikrarla birlikte Türkiye yoluna çok güçlü şekilde devam edecek."

'VİCDANIMIZ RAHAT'

Bakan Şimşek, sözde Ermeni soykırımı iddialarının doğru olmadığını ve batılı ülkelerin bu durumu siyasi malzeme olarak kullandığını savundu. Sürekli olarak Ermenilerin gündeme getirilmesine rağmen Balkanlarda yapılan zulüm ve etnik temizliğin konuşulmamasını eleştiren Şimşek şunları söyledi:

"Asla ve asla tarihimizde soykırım yoktur, olmamıştır. Hepimizi üzen birinci dünya savaşında olaylar yaşanmıştır. Bu sadece Osmanlı'nın son döneminde Türkiye'nin belli bir bölgesinde yaşanmıştır. Ermeni kardeşlerimiz o dönemde, o süreçte acılar çekmişlerdir ve bu hepimizi üzüyor. Ama sistematik, kasıtlı soykırım iddiasında bulunmak son derece mesnetsizdir."

Bakan Şimşek, valiliğin ardından Emniyet Müdürü Erhan Gülveren'i makamında ziyaret etti.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Alçakça anlaşmayı duyurdu!
Türkiye'den bir şehir var! İşte Dünyanın en iyi mimarisine sahip 25 şehri...