CHP'yi Düyun-i Umumiye’yle vurdu

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, CHP’nin Gelirler İdaresi’nin özerkleştirilmesi söylemlerine cevap verdi.

CHP'yi Düyun-i Umumiye’yle vurdu
CHP'yi Düyun-i Umumiye’yle vurdu
GİRİŞ 26.04.2015 18:32 GÜNCELLEME 27.04.2015 09:58

Kurtulmuş, “Gelirler İdaresi’nin özerkleştirilmesi demek Düyun-i Umumiye’yi geri getirmek demektir. Bu millet bu tehlikeyi geride bıraktı, bir daha siz isteseniz de yapmaz. Bunu söylerseniz de gelip zaten size oy vermez” dedi.  

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İstanbul’da düzenlenen “İstanbul Ordulular Buluşması” programına katıldı. Topkapı 1453 Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen programa Kurtulmuş’un yanı sıra Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, AK Parti Ordu Milletvekili adaylarından Oktay Çanak, İhsan Şener, Nilgün Tomakin ile Şakir Çoban ve İstanbul’da yaşayan Ordulular katıldı.

İstanbul Ordulular Buluşması programında kürsüye davet edilen Başbakan Yardımcısı Numan Kurtumuş, Orduluları selamladıktan sonra bir konuşma yaptı.

Kurtulmuş, “İstanbul’da çok kuvvetli bir Ordulular grubu var, çok kuvvetli bir nüfuz var. Ve İstanbul’da daha da giderek etkisini arttıracağını ümit ediyorum. Her vesile ile bundan sonra şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da sizlerle birlikte olacağız. Ordu’nun İstanbul’daki ve Türkiye’deki taleplerini, yürüyüşünü daha da kuvvetlendirmek için birlikte hareket edeceğiz” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Gelirler İdaresi ile ilgili söylemlerine değinerek eleştirilerde bulunan Kurtulmuş, “Diyor ki yeniden İMF ile ilişkilerin yeniden arttırılacağını söylüyor. Solcu mu sağcımı ne olduğu belli olmayan bir program. Gelirler İdaresinin özerkleşmesinden bahsediliyor. Gelirler İdaresinin özerkleşmesini CHP’li arkadaşlara bir kez daha söyleyeyim;  Gelirler İdaresi’nin özerkleştirilmesi demek Duyun-i Umumiye’yi geri getirmek demektir. Bu millet bu tehlikeyi geride bıraktı, bir daha siz isteseniz de yapmaz. Bunu söylerseniz de  gelip zaten size oy vermez. Ama işin garip tarafı hem sol bir parti olduğunu söyleyeceksin hem de Avrupa’nın yeni sağ söylemiyle bir programı getirip milletin karşısına getireceksin. Ancak Kılıçdaroğlu’na şunu sormak hakkımızdır. Zaten kendisi de söylüyor ‘benim en büyük hayalim %35 oy almaktır’ diyor. En büyük hayalim Türkiye’de iktidar olmaktır dese yine anlayacağım. Yüzde 35 almaktır diyor. Bunu da geçtik, ama herhalde Ordulular şunu da sorar; iktidara gelirseniz Sayın Temizel’in mi politikasını uygulayacaksınız, yoksa Sayın Kemal Derviş’in muayyen politikalarını mı uygulayacaksınız. Buda belli değil” diye konuştu.

“BUNLAR BOŞUNADIR, BU MİLLET BİR DAHA ÇÖKMEYECEKTİR”

Türkiye’yi yeniden İMF’nin kapısına götürmek isteyenlerin olabileceğine dikkat çeken Kurtulmuş, “Türkiye’ye yeniden İMF’ye götürmek isteyenler olabilir. Buna da bu millet izin vermeyecektir. Onun için şunun ayaklarına bir çelme takalım, tam doğrulmadan bunları bir daha oturtalım, bir daha çökertelim istiyorlar. Bunlar boşunadır, bu millet bir daha çökmeyecektir. Bu millet bir daha hiçbir şekilde mağlubiyeti kabul etmeyecek ayakları üstünde dimdik dikilecektir” diye konuştu.

Yaklaşan seçim öncesinde Ordululardan destek beklediklerini ifade eden Kurtulmuş, “İnşallah bu seçimde özellikle İstanbul’daki Orduluların maddi manevi her türlü desteklerini bekliyoruz. Ordu’daki çalışmalara hepinizi bekliyoruz. Sattı müdafaa yoktur hattı müdafaa vardır bu anlamda Türkiye’nin her yeri İstanbul'daki bütün Ordulular için hepinizi göreve davet ediyorum” dedi.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, yaptığı konuşmasının ardından Ordu milletvekili adaylarıyla birlikte kürsüde poz vererek destek istedi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak