Kılıçdaroğlu: Yanlış da olsa yargı kararı kesindir

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, yargıda yaşanan son gelişmeleri değerlendirdi. Kılıçdaroğlu yargı kararının uygulanması gerektiğini söyledi.

Kılıçdaroğlu: Yanlış da olsa yargı kararı kesindir
Kılıçdaroğlu: Yanlış da olsa yargı kararı kesindir
GİRİŞ 27.04.2015 17:11 GÜNCELLEME 27.04.2015 17:11
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Anayasamıza göre yargı kararları kesindir ve uygulamak zorundayız. Bir mahkeme hatalı karar verebilir mi? Verebilir. Yasalara aykırı mı? Aykırı da olabilir. Ama bunun itiraz merci bir üst mahkemedir" dedi.

Kılıçdaroğlu, Ankara'dan uçakla miting yapacağı Balıkesir'e geldi. Balıkesir Atatürk Havaalanı VIP Salonu'nda partisinin Balıkesir milletvekili adaylarıyla görüşen Kılıçdaroğlu, çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Yargıda yaşanan son gelişmelerle ilgili soruya Kılıçdaroğlu, "Anayasamıza göre yargı kararları kesindir ve uygulamak zorundayız. Bir mahkeme hatalı karar verebilir mi? Verebilir. Yasalara aykırı mı? Aykırı da olabilir. Ama bunun itiraz merci bir üst mahkemedir. Yargıtay ve Anayasa Mahkemesi bunun için vardır. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi bunun için vardır. Dolayısıyla bir yargı kararını uygulamama gibi yönetimin bir yetkisi yoktur. İdarenin böyle bir yetkisi yoktur. Aksi halde suç işlemiş olur" yanıtını verdi.

Kılıçdaroğlu, CHP'nin Çözüm Sürecine yaklaşımına ilişkin soruya, "Güneydoğu'daki sorunun çözümü konusunda düşüncelerimiz belli. Seçim bildirgemizde ayrıntılarıyla yer alıyor. Onun dışında bütün söylenenlerin hiçbirisi doğru değil. Bizim düşüncelerimiz seçim bildirgesinde gayet net açıklanmıştır" dedi.

Açıklamanın ardından Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler seçim otobüsüyle Kuvayi Milliye Meydanı'na geçti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 32
  • veli demir 8 yıl önce Şikayet Et
    kılıçtaroglu allah için bir defaya mahsuz gerçekleri gör böyle gittikce chp batırıyorsun
    Cevapla
  • virdis 8 yıl önce Şikayet Et
    melo sahalara geri döndü,,, ne kimse kart gösterebilir, ne de gs yın şampiyonluğu engellenebilir,,,
    Cevapla
  • Kılıç Arslan 8 yıl önce Şikayet Et
    Yetkisi olmayan konuda karar vermek ne zamandır hukuk oldu? Hakimlerin yanlış kararları olabilir bu hukuki yollarla düzeltilir ancak alenen bir terör örgütünün boyunduruğu altında karar verenler bu milletin hakimi değildir dolayısıyla Türk Milleti adına karar veremez!
    Cevapla
  • nuri 8 yıl önce Şikayet Et
    yorumlara bakımda insanlar okadar siyasileşmişki,hukuk bilende konuşuyor bilmeyende.gayet doğru söğlemiş mahkeme karar verir itirazı davalı,davacı,savcı herkimse bi üst mahkemede itiraz eder bu hukukun kuralıdır.ama bu şekilde yan mahkemeden hemen aksi karar çıkart bu siyasal hukuktur işte.hemen beni parelelci muhalif ilan edenlere son sözüm çünkü artık özeleştiri bile yapamaz hale geldik çooook üzülüyorum ..eski refah partisinden bu yana akp hariç hiç bir partiye oy vermedim.
    Cevapla
  • habil 8 yıl önce Şikayet Et
    iyide arkadaşım verilen karar yanlışlıkla verilen bir karar değilki yetkisi olmadığı halde bir mahkeme nasıl böyle bir karar verebilir.bilerek ve isteyerek hukukun dışına çıkılarak işlenmiş bir hukuksuzluğa karşı onay vermek bu karara doğru demek saygısızlık hatta pervasızlıktır.bunu görün artık bunlar ihanet şebekeleridir lütfen bunlara çanak tutmayın yandaşları olmayın.
    Cevapla
  • beyin bedava 8 yıl önce Şikayet Et
    yetkisi yok diyor hukukçular k.daroğlu da hikaye amlatıyor.Evet doktorlar hata yapabilir ama senin ameliyatına mühendis girerse hukuktan falan bahsetmeyin.Dünyanın neresinde böyle bir şey var.Hukuktan bahsediyorlar itirazdan bahsediyorlar.Kılıçdaroğlu hukukçu mu sen hukukçu musun?
    Cevapla
  • fatma 8 yıl önce Şikayet Et
    Allahım!Sen bizi sevgisiz,susuz,havasız ve vatansız bırakma .bir de bu ülkeyi kılıçdaroğlu gibileri ne bırakma Allahım..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul'dan 11 kat daha büyük! Tarih verdiler: Şeytan lakaplı kuyruklu yıldız yaklaşıyor!
CHP'deki para kulesi skandalında maskeleri düşürecek çağrı: Eğer Kaftancıoğlu konuşursa...