Aydın: Yaşananlar Paralel kumpas

AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, ‘Paralel Yapı’ operasyonundan tutuklu 75 kişinin tahliyesiyle ilgili gelişmeleri değerlendirdi.

Aydın: Yaşananlar Paralel kumpas
Aydın: Yaşananlar Paralel kumpas
GİRİŞ 27.04.2015 18:36 GÜNCELLEME 27.04.2015 18:36

Gazetecilerin sorularını cevaplayan Grup Başkanvekili Av. Ahmet Aydın, yaşananları ‘Paralel Kumpas’ olarak değerlendirdi.

Yasalarda ve hukukta mahkemelerin yetkileri ve sorumluluklarının belli olduğunu belirten Ahmet Aydın, hiçbir mahkemenin yetki gaspı yapmaya hakkının olmadığını vurguladı.

Ahmet Aydın, “Reddi hakim talebi bir defa bir hakimin şahsi bir takım problemlerinden dolayı talep edilebilir. Ancak burada öyle bir şey var ki, adeta İstanbul’daki tüm sulh ceza hakimleri, İstanbul Adliyesindeki tüm sulh ceza hakimlerinin reddi sanki karara bağlanmış.

Sulh ceza mahkemelerinin vermesi gereken bir kararı, İstanbul 32. Asliye Ceza Mahkemesinin karara bağlaması kabul edilir bir şey değildir. Bu bir skandaldır. Bu bir paralel kumpasın adeta devamı niteliğindedir. Her iki mahkemenin iş birliği neticesinde adeta yangından mal kaçırırcasına, mevcut dosyada ki tüm tutukluları tahliye etmeye çalışmışlardır; bunu kabul etmek mümkün değildir” dedi.

‘Paralel Yapı’nın tamamen temizlenmediğini vurgulayan Aydın, şu açıklamalarda bulundu:

“Emniyetteki yapılanmalarını, yargıdaki yapılanmaları ve devletin diğer bürokratik alanlardaki yapılanmalarını gördük. Bu yapılanmaların bu ülkede nelere sebebiyet verebileceğini, ne derece bir tehdit oluşturduğunu da 17 Aralıkta ve 25 Aralıkta gördük. İşte maalesef aynı yapı fırsatını buldukça iş birlikcileriyle birlikte milletin iradesini gaspa dönük olan bir takım işlere devam ediyor. Gerekirse hukuku da çok rahat bir şekilde hukukçuları tarafından çiğnenebiliyor. Bu manada da baktığımızda mutlak suretle bu olayın HSYK tarafından da soruşturulması, ceza mahkemeleri tarafından da ciddi manada soruşturulması lazım. Bu kabul edilebilir, yenilir yutulur bir olay değil.

Paralel yapı tabi ki tamamen bitmedi. Büyük ölçüde paralelle mücadele konusunda ciddi bir başarı sağlandı. Hükümetin kararlı ve dik duruşu sayesinde belirli bir mesafe alındı. Adeta bu devletin kılcal damarlarına kadar bunlar işlemiş. Zamanla tabi ki bu yapıyı tamamen temizlemek gerekiyor. Yetkili merciler nezdinde en azından bu yapılanmada bir temizlik yapıldı diyebiliriz ama yüzde yüz tamamen temizlendi mi? İşte görüyoruz ki henüz daha tamamen bitmedi.

Pensilvanya ile bağımsız hareket etmedikleri çok açık ortadadır. Bu yapının basın medya kuruluşlarının haberlerini görüyoruz. Bu yapının söz sahibi insanların söylemlerini beyanlarını hepimiz çok net bir şekilde görüyoruz. Dolayısıyla birbirinden bağımsız birbirinden habersiz bu işlerin olması mümkün değil, bir zincirin halkaları gibi yukarıdan aşağıya doğru bir görev paylaşımı söz konusu, bir senaryo, bir tezgah var. Bu tezgahta kime ne rol düşüyorsa herkes kendi rolünü oynuyor.

Muhalefetin bu paralel yapının yanında yer alması, bu tezgahın bir parçası olması gibi görünmesi çok daha acıdır. Türkiye’de ki kronik muhalefet yetmezliğini gösteriyor; sığ muhalefet yapıyorlar.”

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin'le görüştü! 'Hazırız' mesajı!
'İsraf' saltanatı ifşa oldu!