Kılıçdaroğlu: İmam hatipleri biz kurduk

İktidara geldikleri taktirde imam hatipleri kapatma gibi bir niyetleri olmadığını söyleyen KIlıçdaroğlu, ilginç bir iddiada bulundu.

Kılıçdaroğlu: İmam hatipleri biz kurduk
Kılıçdaroğlu: İmam hatipleri biz kurduk
GİRİŞ 28.04.2015 09:31 GÜNCELLEME 28.04.2015 09:32
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Kuvayı Milliye Meydanı'nda düzenlenen mitinginde, Balıkesir'de olmaktan gurur ve onur duyduğunu belirterek, seçimlerde umudunun halk olduğunu ifade etti.

Kılıçdaroğlu, 6 milyon 200 bin işsiz bulunduğunu vurgulayarak, işsizliğin bir toplumu derinden sarsan en temel sorun olduğunu kaydetti. Önemli bir adım atacaklarını, Türkiye'de ilk kez yapacaklarını belirten Kılıçdaroğlu, bütün organize sanayi bölgelerinde (OSB) yatılı meslek liseleri kuracaklarını, çocuklar okurken aileye kesinlikle yük olmayacağını anlattı.

"İMAM HATİPLERİ BİZ KURDUK"

İkinci sınıfı bitirenlerin üç ve dördüncü sınıflarda eğitimiyle ilgili stajını yapacağını, mezun olunca işinin garanti olacağını vurgulayan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"CHP dışında bunu düşünen siyasi parti yoktur. Çünkü CHP, ülkenin sorunlarını biliyor. OSB'lerin tamamında kuracağız. Eğitim sistemini yeniden değiştireceğiz. 'CHP zihniyeti var ya efendim, bunlar gelince din eğitimini kaldıracaklar, imam hatipleri kapatacaklar' diyorlar. Türkiye Cumhuriyetinde imam hatip okullarını kuran parti CHP'dir. Sağır kulaklara söylüyorum, hiç kimsenin etnik kimliğini, dini inancını, yaşam tarzını siyasete malzeme yapmayacağız. İnsan, Allah'ın yarattığı ne değerli varlıktır ve bizim başımızın üzerinde yeri vardır."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 12
  • osman 8 yıl önce Şikayet Et
    e zihniyet bu işte. bu ülkeye kominizim gelecekse onuda biz getiririz. bu ülkeye imam hatip lazımsa biz açarız ama. amasını sormayın. bizim istediğimiz şekilde olacak. örneğin imamhatibe kız öğrenci gitmeyecek gidecek olursa başını açacak. erkek çocuklar içinse kırk dereden kırk su gelecek ancak öyle kayıt olacak. zihniyet bu işte. biz açtık biz kapatırız öyleyse.
    Cevapla
  • misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    Madem öyle o zaman çocuklarınızı niye imam-hatiplere göndermiyorsunuz ?
    Cevapla
  • rıdvan 8 yıl önce Şikayet Et
    bu Müslümanlar sizi asla af etmeyecekler bunu çokiyibilin
    Cevapla
  • abdullah 8 yıl önce Şikayet Et
    gülün espiri yaptı:)
    Cevapla
  • yalçın 8 yıl önce Şikayet Et
    Eveeet bizde inandık zaten
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Atatürk ve Erdoğan'a hakaret eden DEM Partili gözaltına alındı
Nefes kesen şampiyonluk yarışında tarih "Galatasaray" diyor!