Başbakan Davutoğlu'nun Niğde mitingi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Niğde mitinginde halka hitap etti. Davutoğlu, Demirtaş'ı sert dille eleştirdi.

GİRİŞ 30.04.2015 14:50 GÜNCELLEME 30.04.2015 17:17
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

Dün 1 Mayıs ve Taksim'e ilişkin açıklama yaparken Kabe ve Taksim'i kıyaslayan Demirtaş'a Başbakan Ahmet Davutoğlu Niğde'den sert cevap verdi.

"Bu nasıl bir söz" diyen Davutoğlu, "Yarın da gösteri yapmak isteyen, kendilerine gösterilen yerde gösteri yapabilirler. Kimse taksim etrafında yeni bir kaos çıkarmaya kalkmasın. Sembolik olarak saygıda bulunacaklarsa tamam, ama kaosa kesinlikle izin vermeyiz. Biz böyle dedik, HDP'nin eş başkanı diyor ki, Kâbe nasıl Müslümanlar için kutsalsa, Taksim'de bizim için kutsal. Yahu bu nasıl söz? İster ateist ol, ister anarşist ol o senin bileceğin şey ama biz kâbeye laf söyletmeyiz" diye konuştu.

HADDİNİ DE SINIRINI DA BİLECEK

Davutoğlu, (HDP'den milletvekili adayı gösterilen emekli müftü Nimettullah Erdoğmuş) kastederek, "Şimdi bir müftüyü vekil gösterdiler. Ben ona sesleniyorum, bu nasıl söz? Müftü efendi cevap versin. Peşine takıldığı Demirtaş’a ya bir ders versin. Demirtaş haddini bilecek, sınırını da bilecek. İsteyen anarşist, ister ateist olur, ama bu millet iki yüzlülüğü affetmez" dedi.

DOĞU'DA MÜFTÜ ADAY, BATI'DA KABE BENZETMESİ

Davutoğlu, "Ne inancı taşırsan taşı ama biz Kabe'ye şerik koşulmasına izin vermeyiz. Demirtaş haddini bilecek, sınırını da bilecek. Doğuda samimi Kürt vatandaşlarımızı kandırmak için müftü efendiyi milletvekili adayı göstereceksin, Batıda Taksim'e çıkıp 'burası Kabe'dir bizim için' diyeceksin, öyle mi? Bir başka gaf da bu, gönlü Filistin aşkıyla yanan kardeşlerimize sesleniyorum, diyor ki 'Kudüs nasıl Yahudiler için kutsalsa...' Yahu sen İsrail'in sözcü müsün. Kudüs bizim için kutsal, bizim için" ifadelerini kullandı.

Davutoğlu'nun konuşmasından satırbaşları...

- Niğde ile Aksaray'ın birlikte kullanacağı Hasan Dağı havalimanını inşallah başlatıyoruz. 

ONLAR NOTERE GİDER, BİZ SÖZ VERİRİZ

- Kılıçdaroğlu bir takım rakamlar söylüyor bunları sayabilir mi? Sayamaz. Notere giden birine inanılır mı? Ben geldim buraya otoyol yapılacak, tıp fakültesi açılacak şüpheniz var mı? Şüphe eder misiniz? Bizimle millet arasına ne noter giren ne de foter girer. Bunlar nasipsiz nasipsiz. Kılıçdaroğlu'nun maaşına haciz geldi haberi yok. Bu adam ülkenin bütçesini nasıl yönetecek. Kılıçdaroğlu sözüne güvenilsin diye notere gidiyor. Biz söylüyoruz sözümüze güveniyoruz.

HAY SİZİN PATATESİNİZE AŞIK OLAYIM

- Biz Avrupa'nın en büyük tarım ülkesiyiz. Tarımsal desteğe 10 milyar lira verdik. Niğde patates şehri. Hay sizin patetesinize aşık olayım.

PARALEL HDP İLE GÖRÜŞÜYOR

- CHP ile HDP arasındaki cehpeyi görsünler. HDP'ye destek veren oy verir misiniz? HDP-CHP birlik olmuş bir de Paralel destek veriyor. Paralelin bir adamı gitmiş Gültan Kışanak ile görüşüyor. Büyük oyunu bozmaya var mısın ey Niğde. 

- MHP vatan birliğinden bahsediyorsa her yere gitsin, her yerde konuşsun. Milliyetçilik iddiasında bulunanların döneminde bu ülke IMF kapılarındaydı. AK Parti döneminde yüzde yüz kendi yapım savaş uçağı uçacak. Türk yapımı savaş uçağımız uçacak. 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 30
  • osmanlı torunu 8 yıl önce Şikayet Et
    varol başbakanım iç anadolu arkanda chp korksun
    Cevapla
  • musa 8 yıl önce Şikayet Et
    kominist pkk
    Cevapla
  • seher vakti 8 yıl önce Şikayet Et
    Osmanli medeniyetin ta kendisidir be gafil
    Cevapla
  • misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    ben dinledim.adam farklı bişey konuşuyor.bence başbakana yanliş anlatılmiş demirtaşın söyledikleri.çarpıtılmış..
    Cevapla
  • Mustafa E. 8 yıl önce Şikayet Et
    Doğru başbakan cumhurbaşkanı ve tüm haber siteleri dahil yorumlarda bulunan binlerce kişi ve ben yanlış anladık. Birtek sen doğru anladın demirtaşı.Güldürme de bizi git kumda oyna sen.
    Cevapla
  • vatandas 8 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaslar secimlerde AKP %50 diyoryz nici %60 %70 daha yukarilari olmasin. Hangi biriizin durumu 12 yil oncesine gore daha kotuye gitti. eminim herkesi durumu daha iyiye gitmistir. oyleyse herseye bukadar muhalefet neden. Kotuye gittidiyen varsa yalan konusuyor. Muhalefet yapanlar Lutfen kendinize kazik atmayin Nankorluk yapiyorsunuz. Hukumetten Hep birseyler istiyorsunuz ama Asil Siz Ne Veriyorsunuz. E azinda yigidin hakkini bari verin. Saygilar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Muleka golle döndü! Beşiktaş 5 maç sonra nefes aldı
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak