Nebati'ye göre Ak Parti’nin gerçek oy oranı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Nebati, Ak Parti’yi yüzde 45’in altında gösteren anketleri yalanladı ve gerçek oranı açıkladı.

Nebati'ye göre Ak Parti’nin gerçek oy oranı
Nebati'ye göre Ak Parti’nin gerçek oy oranı
GİRİŞ 06.05.2015 16:22 GÜNCELLEME 06.05.2015 16:22
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

AK Parti genel Başkan Yardımcısı ve Şanlıurfa Milletvekili Adayı Dr. Nureddin Nebati, son dönemlerde açıklanan ve Ak Parti’yi yüzde 45’in altında gösteren anketlerin doğruyu yansıtmadığını belirterek, “Ak Parti, şuanda yüzde 48-50 bandında. Durum son bir ayda biraz daha itekleyerek yüzde 50’yi geçeceğini gösteriyor” dedi.

Nebati, Ak Parti’nin Türkiye genelinde yüzde 50’yi aşan oy oranı ile 400 milletvekili sayısı aşacağını, Şanlıurfa’da ise ‘12-0’lık sonuç alacaklarını kaydetti.

Seçime bir ay kaldığı bu son dönemde açıklanan ve Ak Parti’yi yüzde 45’in altında gösteren anket sonuçlarının doğruyu yansıtmadığını savunan Nebati, “Biz seçime hazırız, İnşallah 7 Haziran’da Şanlıurfa’da 12-0 yaparak bir çoğunluğu sağlamış olacağız. Çünkü yapılan kamuoyu araştırmaları özellikle bizlerin yaptırmış olduğumuz kamuoyu araştırmaları Türkiye’de Ak Parti’nin yüzde 48-50 bandında olduğunu ve son bir ayda da biraz daha itekleyerek elliyi geçeceğini gösteriyor. Çünkü son bir ay ak partinin gücüne güç kattı. Yaptığımız hizmetler dağıtmış olduğumuz kitapçıklarda, yaptığımız icraatlar, hizmetler bizim bu başarıyı elde edeceğimizi gösteriyor. Özellikle muhalefet partilerinin bu son 15 gün içerisinde göstermiş olduğu performansla, seçmenimizin Ak Parti’yi destekleme konusundaki kararının nedenini gösteriyor” dedi.

MUHALEFETİN VAATLERİNE TEPKİ

Nebati, partilerin açıklanan vaatlerinde asgari ücret konusundaki sözlerin gerçekçi ve doğru bulmadığını kaydetti. Asgari ücret konusundaki muhalefet partilerin vaat edilen rakamları asgari ücretlinin faydalandığı hastane, okul, ulaşım gibi dolaylı imkanların hesaba katılmadan açıklandığını belirten Nebati, “Şu anda biliyorsunuz asgari ücret yarışı var.  Biri ‘bin 400 TL’ diyor, diğeri ‘Bin 500’ diyor. Bir başkası 5 bin diyor. Kimin parasını kime dağıtıyorlar. Hesabını kimse sormuyor. Asgari ücretle çalışan işçilerin tamamı özel sektördedir ve özel sektördeki imkanların kim tarafından nasıl karşılanacağına dair herhangi bir açıklama yapılmadı.

Muhalefetin vaatlerinde bir taraftan emeklilerle ilgili bir yarışa öbür tarafta da özellikle çiftçileri kandırmaya yönelik yarışın içerisinde olduğunu kaydeden Nebati, “Bir taraftan emeklilerle ilgili bir yarışa öbür tarafta da özellikle çiftçileri kandırmaya yönelik büyük bir yarış var. Birisi ‘bir buçuk’ lira diyor, biri ‘bir 75’  diyor biri ‘bir seksen’ diyor. Açık bir yarış var. Hatta bazıları mazotu tamamen bedava vereceğini söylüyor. Biliyorsunuz mazot havadan yağmur gibi yağmıyor, yeraltımız da mazot kaynamıyor, fışkırmıyor. Bir pamuğun üretildiği gibi de mazot üretilmiyor. Bu mazot ham madde  olarak yurt dışından geliyor ve burada işlenip satılıyor. En azından şu ‘mazotu bedava vereceğim’ diyenlere bir sormak lazım. Bu mazotun parasını kimin cebinden alıp kimin cebinde koyacaksın bunun hesabının iyi verilmesi lazım” diye konuştu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 8
  • KEMAL KARATAŞ 8 yıl önce Şikayet Et
    AYNEN KATILIYOM AŞAĞISI KURTARMAz
    Cevapla
  • sonosmanlı 8 yıl önce Şikayet Et
    akp %102 alır hatta az söylüyosunuz
    Cevapla
  • mehmet 8 yıl önce Şikayet Et
    akına katılıyorum.
    Cevapla
  • Emrah Cihan Gövşer 8 yıl önce Şikayet Et
    Akp 45 Chp 24 Hdp 12 Mhp 11 Sp 3 Diğerleri 5
    Cevapla
  • SOKRATES 8 yıl önce Şikayet Et
    Sp de ne kardeş? Seçime tek başına girmiyor ki? Daha gündemi takip edemiyorsun,bir de yorum yapıyorsun.
    Cevapla
  • bekçi 8 yıl önce Şikayet Et
    ak partinin seçimde yüzde 53 civarı oy alacanı düşünüyor batılı ekonomistler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!
TCMB'nin faiz indirim kararı için tarih verildi