Kurtulmuş'dan o anketlere tepki

Numan Kurtulmuş, AK Parti'nin oylarının düştüğüne yönelik yayımlanan anketlerin hepsinin, manipülasyona dönük anketler olduğunu söyledi.

Kurtulmuş'dan o anketlere tepki
Kurtulmuş'dan o anketlere tepki
GİRİŞ 07.05.2015 19:21 GÜNCELLEME 07.05.2015 19:21
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

İstanbul Feshane Ordu Günleri'ne katılan Kurtulmuş, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Kurtulmuş, "AK Parti'nin oy oranının yüzde 40'lara düştüğüne yönelik yayımlanan bir anket" ile ilgili soru üzerine, seçim öncesinde bu tip manipülatif anketlerin ortaya çıktığını söyledi.

Bu tür anketlerin zaman zaman yayınlandığını dile getiren Kurtulmuş, "Bunların hepsi kanaatimizce manipülasyona dönük anketlerdir" diye konuştu.

Türkiye'nin artık birçok ülkeden, oturmuş bir demokrasiye sahip olmasıyla ayrıldığını dile getiren Kurtulmuş, şöyle devam etti:

"Oturmuş bir demokrasiden kastımız sadece insanların sandığa gidip oy veriyor olmasından ibaret değildir. Oturmuş, yerleşmiş, kökleşmiş bir demokrasiden kasıt insanların oy vermesi üzerinde hiçbir baskının olmadığı hiçbir şekilde insanların zorla şu ya da bu partiye yönlendirilmediği bir seçim ortamıdır. Birden fazla seçeneğin insanların önüne konmasıdır. Bu birden çok seçeneğe sahip olan siyasi görüşlerin de özgürce bütün görüşlerin ortaya koyabilmesidir."

Kurtulmuş, seçim ortamının özgür özgürlüğünden bahsederek, şunları anlattı:

"Şimdi Allah rızası için aklı başında olan birisi kalkıp desin ki 'Türkiye'nin falanca yerinde falanca siyasi parti şöyle bir propaganda yapmak isteyecek. Buna Türkiye'de kamu güçleri tarafından müdahale ediliyor'. Ya da densin ki 'Herhangi birisi bir parti kuracaktı, fikrini söyleyecekti, organize olacaktı partisini kurmasına müsaade etmediler'. Bunların hepsi son derece manipülatif şeylerdir. Türkiye'de herkes dilediğini istediği şekilde söyleyebiliyor, istediği şekilde örgütlenebiliyor. Çok sayıda siyasi parti var."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    Akp 50
    Cevapla
  • mustafa 8 yıl önce Şikayet Et
    bundan önceki seçimlerde muhalefet partileri anketlerin manipülatif olduğunu söylüyor ve isyan ediyordu ilk defa bu seçimden önce yayınlanan anketleri iktidar partisi manipülatif buluyor çok ilginç... aynı zamanda manipülatif olmakla suçlanan anket firmalarının iki tanesi neredeyse son on yılda yapılan tüm seçimleri bilmiş durumda..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yazar Dursun Ali Taşçı hayatını kaybetti
Avrupa'nın 42 büyükşehrinde en pahalı ve en ucuz şehirler: Türkiye'den de bir il var...