Kurtulmuş: AK Parti'nin en iyi yaptığı şey...

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş Trabzon'da önemli açıklamalarda bulundu.

Kurtulmuş: AK Parti'nin en iyi yaptığı şey...
Kurtulmuş: AK Parti'nin en iyi yaptığı şey...
GİRİŞ 09.05.2015 22:03 GÜNCELLEME 10.05.2015 05:11
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Kurtulmuş, Hamamizede İhsanbey Kültür Merkezi'ndeki Memur-Sen Trabzon İl Başkanlığı İstişare Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Türkiye'deki en önemli unsurlardan birisinin öz güvenin inşası olduğunu belirterek, "Bir millet eğer 'yapabiliriz" fikrine sahip değilse hiçbir şey yapamaz. Türkiye 150 - 200 yıllık derin uykusundan uyandı. Türkiye'nin çok partili siyasi hayatı, vermiş olduğu fikri mücadele, bugün gelmiş olduğu iktisadi ve siyasi gelişme, reformlar. 25 milyon dolar için IMF'nin kapısında 50 takla atan Türkiye'den bugün 5 milyar dolar IMF'ye borç verebilecek bir Türkiye'ye gelmek kolay olmadı" diye konuştu.

''AK PARTİ'NİN EN İYİ YAPTIĞI ŞEY...''

Bunları yapabilmenin arkasında olan öz güvenin asla kaybedilmemesi gerektiğini vurgulayan Kurtulmuş, "Bana, '13 yılda AK Parti en iyi neyi yaptı ' diye söylerseniz en başarılı yaptığı şeylerden birisi bu topraklarda yeniden öz güven inşasını başarabilmiş olmasıdır. Bu istikamette ileriye doğru gitmiş olmasıdır" ifadesini kullandı.

''HÜKÜMET DEDİĞİN ÇATIK KAŞLI ZAT DEVRİ GERİDE KALDI''

Kurtulmuş, AK Parti'nin en başarılı yaptığı ikinci unsurun ise devlet millet kaynaşmasını sağlaması olduğunu anlatarak, şöyle devam etti:

"Son 150 senedir devlet başka telden, millet başka telden çalmıştır. Hiçbir zaman devletin türküsü ile milletin türküsü aynı olmamıştır. Devletin öncelikleri ile milletin öncelikleri hiç uyuşmamıştır. Devletin bulunduğu yere millet zaten hiç girememiş, sokulmamış, sokulsa bile devletin binasının önünden geçerken bile ya ayakları titremiş ya karşı kaldırıma geçerek yürümüştür. Hikaye anlatmıyorum, Türkiye'nin gerçeği budur. Devletin önceliği bir batılı gibi olmak, onun gibi yaşamak, onların bize verdiği mefkure etrafında yeni bir Türkiye oluşturmaktı. 28 Şubat'ta tek tip insan oluşturmaktı. 12 Mart'ta bütün siyasi hareketleri yasaklayarak yeni bir siyasi atmosfer oluşturmaktı."

Anadolu'da ezanın dahi yasaklandığını dile getiren Kurtulmuş, "Bu memlekette 18 senedir 'Tanrı uludur, tanrı uludur, tanrıdan başka yoktur tapacak' diye ezan diye bir sesi bu millete zorla dinlettiler. Bu memlekette 2 sene boyunca TRT'nin radyosunda Türkiye'de hiçbir Türk sanat musikisi eseri çalınmadı. Zaten Türk Halk Müziği çalınmazdı, yasaktı. Halk müziği geri bir milletin müziği idi çünkü. Türkiye bunları geride bıraktı çok şükür. Allah'a çok şükür devlet dediğin, hükümet dediğin çatık kaşlı zat devri geride kaldı" dedi.

Kurtulmuş, eskiden bürokratların halkın olduğu yerde bulunmasının ayıp sayıldığını söyleyen Kurtulmuş, şu ifadeleri kullandı:

"Allah'a çok şükür şimdi milletin valisi, belediye başkanı, ağır ceza reisi, rektörü herkes milletin çarşısından pazarından geçiyor, herkes milletin kahvehanesinde oturuyor, herkes milletin yasına ve düğününe geliyor. Millete ait olmayan bir alan olan ülkeyi yönetme işi de artık yavaş yavaş bütünüyle milletin eline geçiyor. Önceden kapalı kapılar arkasında cumhurbaşkanı seçilen Türkiye'den Allah'a çok şükür 10 Ağustos'ta doğrudan doğruya kendi içinden çıkan birisini, Recep Tayyip Erdoğan'ı cumhurbaşkanı seçiyor." 

DEVLET MİLLET KAYNAŞMASININ ÖNEMİ

Türkiye'de AK Parti iktidarında yapılan millet devlet kaynaşmasının da en güzel şeylerden birisi olduğunu vurgulayan Kurtulmuş, şunları ifade etti:

"Bu büyük millet devleti ile kaynaşmazsa milletin bütün unsurları bu devlet benim devletim, bu ülke benim ülkem, bu vatan benim vatanım demezse hep beraber güçlü şekilde yürüyemeyiz. Yapmamız ve kuvvetlendirmemiz gereken üçüncü şey ise mefkure bütünlüğüdür. Siyasi görüşler, yönelimler, tercihler farklı olabilir ama sonuçta bir milleti ayakta tutan en önemli unsurlardan birisi ortak bir mefkureye sahip olmak, ortak bir inanca, medeniyet değerlerine sahip olmak ve bunlar etrafında bütünleşebilmeyi bilmektir."

Kurtulmuş, 7 Haziran'da anayasayı değiştirecek bir çoğunluk ile iktidar olmak istediklerini ancak amaçlarının sadece dünyevi makamlar, mevkiler, davalarının kuru bir cihangirlik davası olmadığını, güçlü Türkiye'yi kurma ve büyük medeniyeti yeniden inşa etme davası olduğunu söyledi.

Türkiye'de birlik ve beraberliğin önemine dikkati çeken Kurtulmuş,AK Parti olarak bu konuda çalıştıklarını ifade etti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • türkçeci 8 yıl önce Şikayet Et
    yapamadığı bile diğerlerinin ve eski hükümetlerin en iyi yaptığından daha iyidir. onlar konuşur ak parti yapar..
    Cevapla
  • icraat 8 yıl önce Şikayet Et
    belli belli yaptıklarınızı bütün dünya gördü. çok iyi yapıyorsunuz üstünüze yok valla. master yapın bence bu konuda. siz anladınız onu.
    Cevapla
  • mustafa 8 yıl önce Şikayet Et
    Evet en iyi yapılanın ne olduğunu sokakta on kişiye sorsan herhalde 8'i aynı cevabı verir.
    Cevapla
  • kurt 8 yıl önce Şikayet Et
    En iyi yapilan sey ortada...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Adliyede büyük yüzleşme! Polat ve Banu Parlak karşı karşıya
Erdoğan-Özel görüşmesine CHP'den ilk itiraz Kılıçdaroğlu'ndan geldi