Başbakan Davutoğlu Kütahya'da konuştu

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu partisinin Kütahya mitinginde halka hitap etti.

GİRİŞ 13.05.2015 13:42 GÜNCELLEME 13.05.2015 16:49
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Kütahya mitinginde konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kütahya Milletvekilliği yapan ve 1960 darbesi sonrası idam edilen Adnan Menderis'i andı. Davutoğlu, "Adnan Menderes'e yapılan bize yapılmak istendi, isteniyor. Kütahya şehit Başbakan'ının emanetine sahip çıktı. Bize sahip çıktı. Allah da şahit olsun, siz de şahit olun; darbecilere, vesayetçilere karşı bir an dahi taviz vermeden dimdik durmaya devam edeceğiz. Bir paralel var, bir de üçgen var. Üçgende kim var şimdi; CHP, MHP, HDP. Arkasında da paralel. Bırakın paraleli, bırakın üçgeni, bizim yolumuz sırat-ı müstakimdir" diye konuştu. 

Davutoğlu'nun konuşmasından satırbaşları;

- Buraya gelen Kayı boyu cihan devletinin temellerini attı. Bugün de Türkiye Cumhuriyeti oldu. İspat meydanda bu benim 31nci mitingim. Türkiye'yi karış karış geziyoruz. Doğusuyla Batısıyla. Türkiye'de adım atılmadık toprağına basılmadık tek bir santimetre bırakmayacağız. Biz Türkiye'yi IMF'den borç dilenen ülke olmaktan çıkarıp IMF'ye borç veren ülke haline getirdik. Ülkemiz itibar kazandı.

CUMHURBAŞKANIMIZA KİMSE DİL UZATAMAZ

-Şimdi herkes 12 Eylül'le hesaplaşmak istiyor. 28 Şubat'ta nerdeydiniz? HDP zaten o dönemki baskıların ürünü. Hiç utanmadan Evren ile Cumhurbaşkanımızın adını zikretmeye çalışıyor. Biz sayın Cumhurbaşkanımız ve AK Parti kadroları darbelerin karşısında olduk her zamanda olmaya devam edeceğiz. Cumhurbaşkanımıza kimse dil uzatamaz. AK Parti çilelerin üzerinde yürümüş bir hareket. 28 Mayıs muhtırasının karşısında duran sadece AK Parti'dir.

CHP, MHP ve HDP "HAYIR" DEDİ

- Allah, millet ve tarih bizden yanadır. 2010 referandumuna giderken 1980 darbecileri yargılansın diye kanun değiştirdik. O zaman hepsi bize karşı çıktı. CHP, MHP ve HDP hayır oyu verdi, hayır için çalıştı. Darbecilere bir an bile taviz vermeden kim dimdik durdu. AK Parti durdu. Gezi provakasyonları sonrası AK Parti'yi hedef aldılar ama bizi sendeleyemediler. Kütahya şehit Başbakanına sahip çıktı. AK Parti darbecilere ve vesayetçilere hep karşı çıktı ve karşı çıkacak.

YARGI ÜZERİNDEN DARBE YAPMAYA KALKTILAR

- Yargı üzerinden darbe yapmaya kalktılar HSYK dur dedi. Adnan Menderes'e yapılmak istenen bize yapılmaya kalktı. 30 Mart'ta geldiler AK Parti dışında kim güçlüyse ona destek verin dedi bu paralel çete. Kütahya yerel seçimlerde destan yazdı. Şimdi bir kez daha 7 Haziran'da hepsi toplandılar geliyorlar. CHP-MHP-HDP, Paralel yapı ve kartel medya. Kütahya ayağa kalkacak mısın? AK Parti'ye sahip çıkacak mısın? 7 Haziran'a doğru giderken tuzakları görün Kütahyalılar. Siz Kayı boyunun çocuklarısınız. 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 2
  • osmanlı 8 yıl önce Şikayet Et
    oyumuz sana ama kütahya için neler yapılacak sen onu söyle
    Cevapla
  • Yusuf 8 yıl önce Şikayet Et
    Kütahya'ya ne var se ondan haber et Başbakanım ?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ABD ve dünyada gözaltılara rağmen Filistin'e destek gösterileri sürüyor
Paşinyan: 1915 travmasını atlatmalıyız