Teklifi anlattı: Soylu, Aydın Doğan'a direndi

AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Kocabıyık, Doğan Grubu’nun Demokrat Parti Genel Başkanıyken Süleyman Soylu'ya yaptığı teklifi anlattı.

GİRİŞ 14.05.2015 13:32 GÜNCELLEME 14.05.2015 13:40
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Aydın Doğan'ın o dönemde hükümeti kuşatmak için Demokrat Parti ile CHP arasında ittifak oluşturmak istediğine dikkat çeken Hüseyin Kocabıyık, "Soylu direnince bu proje gerçekleşmedi" dedi.

AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Hüseyin Kocabıyık'ın aktardıkları şöyleydi:

"HÜKÜMETİ KUŞATMA PROJESİYDİ"

Demokrat Parti’yi teslim alıp Abdüllatif Şener’i Demokrat Parti’nin başına geçirmek, ondan sonra CHP ile Demokrat Parti arasında adı konulmamış bir ittifak oluşturup, hükümeti kuşatma projesiydi bu.

"DOĞAN BUGÜN DE AYNISINI YAPIYOR"

Bu projenin mimarı, fikir babası, destekçisi Doğan Medya Grubu’nun patronu Aydın Doğan’dı. Ankara’da kendi grubundaki gazeteciler de dahil herkes biliyor. Aydın Doğan bugün aynı şeyi yapıyor. Bildiği, denediği bir yöntem. Bugün de HDP’ye kol kanat geriyor. O gün de yaptığı şey buydu .

"DP’NİN BAŞINA ŞENER’İ İSTEDİLER"

Aydın Doğan, Demokratik Parti’nin başına Abdüllatif Şener gibi, AK Parti’nin içinden milli görüş geleneğinden gelmiş, AK Parti dilini konuşabilen birini getirmeyi, CHP ile de bir ittifak ile AK Parti’yi kuşatabileceğini ve sınırlayabileceğini düşünüyordu. Öbür taraftan Süleyman Demirel ve Hüsamettin Cindoruk gibi insanlar da bu projeye destek veriyordu bir yandan.

"DOĞAN’IN PROJESİ GERÇEKLEŞMEDİ"

Süleyman Soylu buna direndi. Aslında Süleyman Soylu Genel Başkanlıktan ayrılacaktı. Kendisi istiyordu bunu, ama bu projeyi görünce ve buradaki niyeti anlayınca bunlara direndi. Süleyman Soylu direnince o proje olmadı. Süleyman Soylu’ya kızgınlıklarının, aleyhte yayın yapmalarının sebeplerinden bir tanesi de budur. Çok kızdılar ona.

AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Hüseyin Kocabıyık, Doğan Grubu’nun Demokrat Parti Genel Başkanıyken Süleyman Soylu'ya yaptığı teklifi A Haber'de anlattı.

YORUMLAR 1
  • hakan 8 yıl önce Şikayet Et
    hem süleyman soylu hemde numan kurtulmuş ak partiye karşı kullanılmak istenmiş, oyun olduğunu görüp dik durup onların oyununa gelmemiştir.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kassam Tugayları, İsrailli esir Goldberg-Polin'in açıklamasını yayınladı
Onlar işaret edildi! Erdoğan-Biden zirvesini engellemeye çalışıyorlar