Kurt: Muhalefet vaatlerinin halkta karşılığı yok

Ak Parti İstanbul 3.Bölge Milletvekili adayı Resul Kurt, muhalefetin seçim vaatlerinin halkta karşılık bulmadığını söyledi.

Kurt: Muhalefet vaatlerinin halkta karşılığı yok
Kurt: Muhalefet vaatlerinin halkta karşılığı yok
GİRİŞ 16.05.2015 14:06 GÜNCELLEME 16.05.2015 14:06

AK Parti İstanbul 3.Bölge Milletvekili adayı ve Sosyal Güvenlik Uzmanı araştırmacı yazar Resul Kurt, seçim çalışmaları kapsamında bölgesinde bulunan esnaflara ziyaretlerde bulundu. Esnafların taleplerini dinleyen Kurt, 7 Haziran seçimleri için destek istedi.

Esnafın AK Parti’ye olumlu baktığını kaydeden Kurt, “Halkımıza programlarımızı, projelerimizi anlatıyoruz. Vatandaşlarımızın önerilerini, görüşlerini, tavsiyelerini alıyoruz. Yaşlılarımızın, hastalarımızın, engellilerimizin dualarını alıyoruz. Yoğun bir şekilde 7 Haziran seçimlerine hazırlanıyoruz.

Kimseyi ötekileştirmeden herkese kendimizi anlatmak için sabahın erken saatlerinden gecenin geç saatlerine kadar derneklere, vakıflara, işçilerin olduğu fabrikalara, toptancılara, bakkallara gidiyor kendimizi anlatıyoruz. Vatandaşlarımızın derdini sıkıntısını dinliyoruz.

Esnafımız AK Parti’ye büyük bir teveccüh gösteriyor. Yapılan projeleri çok ciddi bir şekilde görüyor, takdir ediyor. Özellikle esnafların beklentileri noktasındaki taleplerini de alıyoruz” diye konuştu.

Muhalefetin vaatlerine halkın itibar etmediğini belirten Kurt, “Ülkemizde özellikle esnafa gittiğimiz zaman özellikle diğer partilerin söylemleri ile ilgili de sohbet ettiğimizde söylemlerini inandırıcı bulmuyor.

Asgari ücreti bin 500 lira, 2 bin lira, 5 bin lira yapacağını söyleyen partilere herhangi bir itibarda bulunmadıklarını, bu söylemlerin halkta bir karşılığı olmadığını rahatlıkla görüyoruz.

Esnafımız, iş adamlarımız, işçi kardeşlerimiz diğer partilerin yapmış oldukları önerilerin hiçbir şekilde karşılığının olmadığını ve popülist vaatler olduğunun farkındalar.

İnsanlarımız yapılan hizmetleri görüyor, Türkiye’nin kapasitesi doğrultusunda gerçekleşebilecek vaatleri görüyor. Vatandaşımız boş söylemlere değil yapılabilecek gerçek vaatlere imkân veriyor” dedi.

Sosyal güvenliğin yaşayan bir mekanizma olarak düşünülmesi gerektiğini belirten Kurt, “Sosyal güvenlik her gün değişmesi gerekiyor. Günün koşullarına uyarlanması gerekiyor.

Bu noktada bizde görüşlerimizi TBMM’de olduğumuzda sağlıklı bir şekilde dile getireceğiz. Özellikle kadınlarımızın sigortalılık öncesi doğum borçlanması için elimizden geleni yapacağız.

Bu noktada bizim üzerimize sosyal güvenlik, iş sağlığı, vergi uygulamaları ve iş hukuku ile ilgili düşün bütün yükümlülükleri yerine getireceğiz.

İş adamlarımızın, esnafımızın, çalışanlarımızın beklenti ve taleplerinin yer bulabilmesi içinde azami bir gayret içerisinde olacağız.

Biz sokakta halkın içerisindeyiz. Ne düşündüklerini ne istediklerini çok iyi biliyoruz. Mecliste de işçinin, emekçinin, emeklinin esnafın sesini gür bir şekilde duyurmaya gayret edeceğiz” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Murat Kurum'la Ekrem İmamoğlu arasındaki büyük fark! Seçim döneminde ortaya çıktı
Emekli maaşlarına düzenleme geliyor! Zam oranı için ilk tahmin geldi