Kandemir: Devrim gibi adımlar atıldı

AK Parti İstanbul Milletvekili Adayı Erkan Kandemir, Türkiye'nin en büyük devrimlerinden bir tanesinin sağlık olduğunu anlattı.

Kandemir: Devrim gibi adımlar atıldı
Kandemir: Devrim gibi adımlar atıldı
GİRİŞ 18.05.2015 11:00 GÜNCELLEME 18.05.2015 13:27
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Samet Tunçer'in haberi

Genel seçimlere sayılı günler kala siyaset arenası da ısınıyor. Türkiye’nin siyasetini konuştuğumuz AK Parti’nin genç isimlerinden Erkan Kandemir, özellikle Sağlık Bakan Yardımcısı görevinden dolayı gerçekleşen sağlık devrimi için çarpıcı örnekler verdi. 

AK Parti’nin kurulmasıyla 2001 yılında siyasette yer almaya başlayan Erkan Kandemir, Gençlik kollarından gelen bir isim olarak zamanla Bakan Yardımcılığı görevine getirildi. Parti teşkilatlanmasını çok iyi bilen Kandemir özellikle AK Parti’nin mihenk taşının teşkilatlanma olduğunu söyledi.

GENÇLERE VERİLEN ÖNEMİ ANLAMAK İÇİN BABACAN'A BAKMAK LAZIM

Türkiye’de AK Parti gibi gençliğe önem veren teşkilatlanmasını sağlayan başka bir partinin olmadığını söyleyen Kandemir, “AK Parti bir gelenek partisidir. Bize her zaman Anavatan Partisi mi olacaksınız? Diye sordular. Biz de onlara gelin AK Parti’nin gençlik kollarına bakın dedik. Partimizde bir kademe silsilesi oluyor. Arkadaşlar gençlik kollarından milletvekili Bakan oluyor. Yani bizim için buralar bir siyaset okulu. Bakın CHP, MHP ve HDP’de böyle bir şey göremezsiniz. Teşkilata ve gençlere verilen önem ve duyulan güvene en güzel örnek Ali Babacan örneğidir. 2002 yılında iktidara geldiğimizde Türkiye’nin en temel meselesi ekonomiydi. Ekonominin başına o zaman 33 yaşında olan Ali Babacan getirildi. Yaşanan bu durum bile genel başkanımızın tek başına gençliği nereye oturttuğunun en temel göstergesidir. AK Parti bundan sonrada gençlere verdiği önem büyüyecektir. Gençler yedek kulübesinde oturmayacak sahada oynayacak, koşturacak” diye konuştu.

TÜRKİYE SAĞLIKTA DEVRİM YAŞADI

Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olmasıyla kurulan hükümette Sağlık Bakan Yardımcılığı görevine getirilen Erkan Kandemir, Türkiye’nin sağlıkta attığı dev adımları ve dünyanın nasıl şaşkınlık içinde kaldığını anlattı.

Kandemir, “AK Parti’den önce hastanelerin ne halde olduğunu iyi biliyoruz. Partimizin Türkiye’ye kattığı en önemli şey sağlıktır. Hiç kuşkusuz problemler eski Türkiye’de kaldı. Şu anda devam etmekte olan 232 tane hastanemiz var. Eskiden hastaneler koğuş gibiydi, hastaların arasında perde bile yoktu. Şimdi nitelikli dediğimiz hastanelerle tek veya iki kişilik odalar olacak. 2018 yılı sonu itibariyle Türkiye 90 bin nitelikle yataklara kavuşmuş olacak. Ayrıca sayıları her geçen gün artan ambulanslar, gece görüşlü helikopterler vs. Dünyada sadece 6 ülkede var biri de Türkiye… Türkiye sağlıkta devrim yaşadı. İngilizler bizi model alıyor, Avrupa ‘nasıl yaptınız?’ Diye sorarak peşimizden koşuyor. Yurtdışından Türkiye’ye tedavi olmaya gelenlerin sayısı ile ülkemizde sağlık turizmi oluştu. 3 milyar dolar gelirimiz oluştu. Hedef 10 milyar dolar” dedi.

CUMHURİYET TARİHİNDE BİR İLK

Türkiye’nin sağlık alanında çok ciddi adımlar attığını belirten Kandemir, “Milli aşımızı üreterek Cumhuriyet tarihinde bir ilki gerçekleştirdik. 2018 yılı sonu itibariyle Türkiye sağlık konularında tüm sorunlarını bitirmiş olacak. Öte yandan nitelikli personel sayımızda sorunlar var. Özellikle dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer zamanında önü tıkandığı için TIP fakültelerinin sayısını artıramadık. Şimdi o açıklığı kapatmaya çalışıyoruz. Çünkü bir doktor 10 yılda yetişiyor. İktidarın olağanüstü sağlık devrimi her şeyi tüm çıplaklığıyla ortaya koyuyor” dedi.

PARTİLER KONUŞAMIYORKEN AK PARTİ YAPTI

AK Parti’nin üç dönem kuralını hatırlatan Kandemir, “Gerçekleştirilen üç dönem kuralı siyasi tarihte gelmiş geçmiş tüm siyasi tarih öykümüzde hem bir ilk hem de bir devrimdir. Bakın diğer siyasi partilere bırakın bunu yapmayı bunu söyleyecek cesaretleri yok. Diğer siyasi partiler kendilerini revize etmek durumunda kalacaklar bu anlamda üç dönem kuralı AK Parti’nin ne kadar prensipli bir parti olduğunun en temel göstergesidir” diye konuştu.

SÜREKLİ YALAN SÖYLEYEREK SİYASET YAPIYORLAR

CHP’yi sert dille eleştiren Kandemir, “CHP, gerek genelde gerekse İstanbul’da gelenek oturtamadı. Gelenek oturttuğunu iddia edenler de kusura bakmasın. Milletin gözünün içine baka baka rol yapan yalan söyleyen insanlar bunlar.  Hatırlayın Gürsel Tekin’i ortaya çıktı ve Suriye’ye girilecek dedi. Sürekli yalan söylüyorlar. Gürsel Tekin yerel seçimlerde il başkanıydı ve belediye başkanlığını kazanamazsak kuyruğuma teneke bağlayacağım taksim meydanında dolaşacağım demişti. Kazanamadılar ve teneke sözünü de tutmadı. Sürekli yalan söylüyorlar bunun da siyaset yapmak olduğunu zannediyorlar. Millet her şeyin farkında…

AK PARTİ’NİN OY ORANI BEKLENTİLERİN ÜZERİNDE OLACAK

Sürekli sahada olduklarını milletin nabzını iyi bildiklerini söyleyen Kandemir, AK Parti’nin oy oranının beklentilerin üzerinde çıkacağını ifade etti. Kandemir, “Biz sahada dolaşıyoruz, insanlarla temas ediyoruz. Bir defa bizim insanımızın hem vicdanı hem veraseti hep doğru şeyleri söylüyor. Ben AK Parti’nin beklenilenin üstünde bir oy alacağını görüyorum ve söylüyorum. Biz yargı, ekonomik ve siyasal sıkıntıları görüyoruz. Bunun çözümünün başkanlık sistemi olduğunu biliyoruz ve vesayeti de dönmemek üzere toprağa gömmek istiyoruz. Türkiye yapısal reformlarını da hallederek yeni Türkiye yolunda yürümeye devam edecek. Başkanlık sistemi Türkiye’nin büyük ideallerinin önünde hangi yapısal sorunlar varsa bunları ortadan kaldıracak. Muhalefet partilerinin hayal edemediklerini, biz gerçekleştirdik. Devamı için Başkanlık sistemine ihtiyacımız var" dedi.

TEHDİT EDEN TEHDİDİNDE BOĞULUR

HDP’nin barajı geçemeyeceğinin altını çizen Kandemir, “Türkiye’nin, milletin ve AK Parti’nin önünü kimse kesemez. Bu milleti kimse tehdit edemez. Tehdit eden de tehdidinde boğulur. Şimdi birileri bir takım varyasyonlarla milleti tehdit etmeye kalkıyor. HDP’nin afişini hatırlayabilirsiniz mesela. Bu milleti kimse tehdit edemez buna asla müsaade etmeyiz. HDP barajı geçemez çünkü bu milletin değerleriyle kavga eden partiye kimse oy vermez” ifadelerini kullandı.

 

Samet.tuncer@haber7.com
@samettuncer17

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 13
  • artık ne desem 8 yıl önce Şikayet Et
    sabah bir radyo programında sunucu diyor ki x gazeteyi okuyunca Türkiye uzaya çıkmış Türkiye de tek sorun yok,bazılarını da okuyunca Türkiye artık batmış iflas etmiş,yerlerde sürünüyor,zalim bir ülke gibi bir durum,arkadaş bunun ortası yok mu kimse çıkıp demez mi hükümet bunu doğru yaptı alkışlıyorum ama burda eksik kaldı,hele bu seçim zamanı babama bile güvenmiyorum,tamam kardeşim güzel şeyler oldu sağlık alanında olmadı diyeni Allah taş etsin biz unutmadık o sgk kuyruklarını,kulak zarım patladı saat 8 de hastaneye girdim saat 13:30 da geldi doktor bir diyor geç kalmışın,ben geç kalmadım sen geç kaldın dedim
    Cevapla
  • misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    hiçbirimiz dürüst davranmadığımız için ve çok bencil olmuşuz.
    Cevapla
  • azat 8 yıl önce Şikayet Et
    dünyanın en saçma yasası, genel sağlık sigortası denilen şeydir. nasıl devrim bu? hükümetin şimdiye kadarki en büyük hatası bence.
    Cevapla
  • nedenk! 8 yıl önce Şikayet Et
    Devletin iş sorununu çözemediklerini sahiplenen velilerin, bir de devlet tarafından prim ödemek zorunda bırakıldığı garabet!
    Cevapla
  • nedenki 8 yıl önce Şikayet Et
    niye?
    Cevapla
  • ak genclik 8 yıl önce Şikayet Et
    sizde inat Varsa bizdede var kardesim sorun yok yani.. inadina akp
    Cevapla
  • nerde adalet 8 yıl önce Şikayet Et
    hdp nasıl geçecek görün bakalım
    Cevapla
  • Gurbetci 8 yıl önce Şikayet Et
    anlayamadim neyi gececek
    Cevapla
  • he he 8 yıl önce Şikayet Et
    inadına hdp
    Cevapla
  • ziya 8 yıl önce Şikayet Et
    Stuttgart ta arabada aksaraylı dört zaza oy kullanmaya gittik ve durum 4:0 ak parti lehine oldu.
    Cevapla
  • Gurbetci 8 yıl önce Şikayet Et
    inadina AKP 5 oyum var hepsi Bu sefer inadina AKP
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan talimatı verdi! TCG Anadolu'dan daha büyüğü tasarlanıyor
5 ayda yüzde 200 zamlandı: İstanbul 'kanatsız' kaldı!