Dengir Mir Mehmet Fırat'tan patlamaya tepki

HDP Mersin Milletvekili adayı Dengir Mir Mehmet Fırat, partisinin Mersin ve Adana'daki il başkanlıklarındaki patlamalarla ilgili konuştu.

Dengir Mir Mehmet Fırat'tan patlamaya tepki
Dengir Mir Mehmet Fırat'tan patlamaya tepki
GİRİŞ 18.05.2015 11:38 GÜNCELLEME 18.05.2015 12:04
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

HDP'nin Mersin ve Adana'daki bürolarında yaşanan patlamalara HDP cephesinden ilk tepki Mersin Milletvekili adayı Dengir Mir Mehmet Fırat'tan geldi.

"PROVOKASYONA GELMEYECEĞİZ"

Fırat şunları söyledi: "Yapacakları tüm tahriklere provokasyonlara rağmen biz HDP olarak seçmen kitlemizle beraber soğukkanlılığımızı koruyacağız. Provokasyona gelmeyeceğiz. Dün Adana'da mitingimiz vardı, bugün de Mersin'de miting var. İkisinin aynı zamanda olması kesinlikle bir plan içerisinde yapıldığını gösteriyor.

"KORKUNUN ECELE FAYDASI YOK"

Birçok yerde de bu saldırı tekrar ediyor. Bundan sonra da etmeyeceğini düşünmüyoruz, edebilir. HDP'nin ufukta görünen barajı aşmış olması korkusu birilerini korkutuyor. Ama korkunun da ecele faydası yok. Faili meçgul bir olay değil bana göre. Bu olayların tamamının arkasında devleti yöneten hükümetin olması gerekiyor. Çünkü temel görevi devletin, bireylerin ve kurumların can güvenliğini sağlayabilmektir. Sağlanmıyorsa bir de hedef gösteriyorsa suçları daha da katmerleşmiş olduğunu söyleyebilirim."

YORUMLAR 14
  • hakkı 8 yıl önce Şikayet Et
    dengir bey; madem çok doğrusunuz, akp ile hdp nin çizgisi 180 derece zıt iken sizde nasıl bir kimlik var, söylediklerinize inanmak güç.
    Cevapla
  • coşan 8 yıl önce Şikayet Et
    Hadi ordan kim korkuyor.Anca siz ve destekçiniz paraleller korkar Tahminim Ak Parti %53 Chdp % 6,5 belki ondandır.İşiniz gücünüz şiddet anket sonuçları herhalde korkuttu bunlarıda pkk yıda
    Cevapla
  • muşlu 8 yıl önce Şikayet Et
    bu güne kadar hep provakasyonları yapan sizinkiler bide gelmeyeceğiz diyon zaten içindesiniz gelmenize gerek yok
    Cevapla
  • Ayşegül 8 yıl önce Şikayet Et
    bunlarda utanma diye bir duygu yok.kendin çal kendin oyna yap sonra da hükümet yaptı.bizde yedik...silahtan kaostan medet uman sizlersiniz.utanma duygusu olsa biraz ama nerde.
    Cevapla
  • OSMANLI TOKATI 8 yıl önce Şikayet Et
    aynen öyle...tamamen katiliyorum yorumlarina
    Cevapla
  • Sofuoğlu 8 yıl önce Şikayet Et
    Kendiniz yapıyorsunuz, başkalarını suçlamayın?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türk havacılığının altın çağı! TEBER Güdüm Kiti atış testi!
IMF'den küresel ekonomi açıklaması: Endişelenecek çok şey var