Resul Kurt'tan emekliler için + 1 maaş formülü

AK Parti İstanbul Milletvekili adayı Resul Kurt, emeklilerin birileri tarafından istismar edildiğini belirterek şu tespitte bulundu:

GİRİŞ 19.05.2015 18:00 GÜNCELLEME 19.05.2015 18:02
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

AK Parti İstanbul 3. Bölge Milletvekili adayı ve Sosyal Güvenlik Uzmanı araştırmacı yazar Resul Kurt, seçim çalışmaları kapsamında Güngören’de mali müşavirler ile bir araya geldi. Burada mali müşavirlerle sohbet eden Resul Kurt, muhalefetin seçim vaatlerini eleştirdi.

Muhalefet partilerinin vaatlerle çalışanları ve emeklileri istismar ettiğini belirten Kurt, “Açıkçası hem çalışanlar hem emekliler bu vaatlere itibar etmiyor. Emeklinin dün 65 lira olan aylığını bugün 700-800 liralara yükselten, 4-5 kat artış sağlayan AK Parti’dir. Tarım bağ kurlarına 10 kata varan emekli aylıklarında artış yapan bir AK Parti iktidarının yanında emekliye yılda iki ikramiye vereceğini vaat eden siyasi partilerin bu söylemlerinin hiçbir gerçekliği yok. 3 bin, 4 bin emekli aylığı alan emeklilere de, 700-800 lira alan emeklilere de bu anlamda bir ikramiye ödenmesinin bütçeye maliyeti 26 milyar liradır. Muhalefet partilerinin hesabını kitabını yapmadıkları kaynağını bulamadıkları dahası ne kadar bir tutar olduğundan fikirlerinin dahi olmadığı bir ortamda seçim beyannamelerine konulmuş bu kararların halkta bir karşılığı olmadığını rahatlıkla söyleyebilirim” dedi.

Emeklilerle bir araya geldiklerini ifade eden Kurt, “Emeklilerimizin sıkıntıları olduğunu biliyoruz. Emekliler birileri tarafından istismar ediliyor ama emekliye ne yaptıysa AK Parti yaptı. Yine ne yapacaksa AK Parti yapar. Özellikle 1 Temmuz’dan itibaren emeklilerle ilgili bin liranın altında emekli aylığı alanlar için yüz liralık bir ödeme yapılacak. Seyyanen zamdır bu. Maaşı 1000 lira ile 1100 lira olanlar için ise seyyanen yapılacak zamla birlikte maaşı 1100 liraya çıkarılacaktır. Ayrıca emekliye enflasyon oranında bir zam yapılacak. Emekli olduktan sonra ticari faaliyetine devam eden bağ kurlular için de sosyal güvenlik destek primi yüzde 15’ten yüzde 10’a düşürülmek suretiyle desteklenmesi de söz konusu olacak. Yani emekliler, yüzde 15 yerine yüzde 10 oranında bir sosyal güvenlik destek primi ödeyecek.

PROMOSYON FORMÜLÜ

Belirttiğimiz bu düzenlemelerin dışında promosyonla ilgili bir çalışma yapılabilir. Benim özellikle kamu bankalarımızın elini taşın altına koyacak bir düzenleme yaparsa, kamu bankaları emeklilere promosyon ödemesini uygulamaya alırsa emeklilerimize en azında yılda yarım maaş, bir maaş rahat nefes alınması sağlanabilir diye düşünüyorum” diye konuştu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 1
  • ALİ 8 yıl önce Şikayet Et
    Resul bey AKP ye doğum öncesi ssk borçlanmasını doğumdan sonra ssk borçlanmasını getirtmeli. Aynı askerlik gibi.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Daha önce böylesi olmadı! Türkiye'ye yılın sürprizi Polonya'dan
Türkiye, Irak, Katar ve BAE'nin imzaladığı tarihi anlaşmaya ilişkin ABD'den ilk açıklama!