YSK, Erdoğan ve Davutoğlu için kararı verdi

YSK, MHP'nin İstanbul’da yapılacak olan Fetih Törenleri’ne Cumhurbaşkanı ve Başbakan’ın katılmaması yönündeki başvurusunu reddetti.

YSK, Erdoğan ve Davutoğlu için kararı verdi
YSK, Erdoğan ve Davutoğlu için kararı verdi
GİRİŞ 23.05.2015 08:31 GÜNCELLEME 23.05.2015 09:17
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

MHP, İstanbul’da düzenlenecek olan Fetih Şölenleri’nin iptal edilmesi yönünde YSK’ya başvuruda bulundu. Gerekçe olarak ise, Cumhurbaşkanı ve Başbakan’ın törene katılmasını gösterdi. MHP, YSK’nın bu programı iptal etmemesi durumunda, “Cumhurbaşkanı ve Başbakan programa katılmasın ve konuşmaları YSK tarafından durdurulsun” şeklinde istekte bulundu.

YSK AK Parti Temsilcisi Şeref Malkoç’un İHA muhabirine yaptığı açıklamalara göre, YSK'dan “Cumhurbaşkanı’nın konuşmasına kimse yasak getiremez, kimsenin böyle bir yetkisi yoktur; çünkü o devletin başıdır. İstanbul Fetih Töreni sadece bir şölendir. Siyasi parti mitingi değildir. Dolayısıyla Cumhurbaşkanı veya Başbakan konuşup konuşmayacağına kendileri karar verir” şeklinde bir açıklama yapılarak, MHP’nin bu 3 talebini de reddettiğini belirtti. 

YORUMLAR 31
  • yoagatlı 8 yıl önce Şikayet Et
    boş işlerle uğraşmayı bırakın sizde kalplere girmeye bakın.
    Cevapla
  • hüseyin 8 yıl önce Şikayet Et
    mhp milliyetçilik mi yapıyor be o sadece oy için insanların milliyetçilik duygularını kullanıyor.AKP herkesten daha çok atasına ve geçmişine sahip çıkıyor
    Cevapla
  • malatyalı 8 yıl önce Şikayet Et
    eyyyyyyy mhp kendine geeeeeeeel.
    Cevapla
  • Türkiye 2023 8 yıl önce Şikayet Et
    İstanbul'un fethi bu millet için, bu Ümmet için Peygamberinden müjdeli maddiyatından çok manevi yönü ile büyük bir kazanımdır. Bu fethin yıldönümü törenlerine bu milletin yöneticilerinin özelliklede halk tarafından seçilmiş yöneticilerinin katılmamasını veya törenlerin iptal edilmesini ancak ve ancak bizans zihniyeti ister. Milletce hareket etmeyi millet olarak sevinip üzülmeyi öğrenemediler gitti.
    Cevapla
  • balba 8 yıl önce Şikayet Et
    parti devletine zorlamanın sonuçları olacak tabi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin'le görüştü! 'Hazırız' mesajı!
TUSAŞ Genel Müdürü Kotil: KAAN 2028'de yerli motorla uçmazsa başımız belaya girer