CHP heyeti azınlık temsilcileriyle biraraya geldi

CHP Genel Başkan Yardımcıları Sezgin Tanrıkulu, Enis Berberoğlu ve Şafak Pavey, Bakırköy'de azınlık temsilcileriyle bir araya geldi.

CHP heyeti azınlık temsilcileriyle biraraya geldi
CHP heyeti azınlık temsilcileriyle biraraya geldi
GİRİŞ 23.05.2015 13:41 GÜNCELLEME 23.05.2015 13:41

CHP Genel Başkan Yardımcıları Sezgin Tanrıkulu, Enis Berberoğlu ve Şafak Pavey, Bakırköy'de azınlık temsilcileriyle bir araya geldi.

Ermeni ve Süryani cemaatinin ilgi gösterdiği buluşmanın gözde isme CHP İstanbul İkinci Bölge birinci sıra milletvekili adayı Selina Özuzun Doğan'dı.

Toplantıya katılanlarla tek tek ilgilenen Doğan, Ermeni cemaatinde kadınların görev alma konusunda çekimser davrandıklarını söyleyerek, "Benim adaylığımın kadınlar açısından cesaretlendirici olmasını umuyorum.

Bundan sonra biliyorsunuz ki Ankara'da sizin sorunlarınızı yakından takip eden biri var" dedi.

AZINLIK TEMSİLCİLERİ KATILDI

Bakırköy Botanik Parkındaki Bakırköy Belediyesi Sosyal Tesislerindeki kahvaltılı toplantıya Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Vasken Barın, Yeşilköy Ermeni Kilisesi Başkanı Habip Özfuruncu, Malatya Hayder Derneği Kurucu Başkanı Hosrov Tavitoğlu, Süryani Kadim Kilisesi Vakfı Başkanı Metin Tahincioğlu gibi isimler katıldı. 

PAVEY: SELİNA SEÇİLECEK, BU BİZE MUTLULUK VERİYOR

CHP Genel Başkan Yardımcıları da toplantıda sırasıyla söz aldı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Şafak Pavey, "Cesur ve onurlu Gayrı Müslim gençler beni çok heyecanlandırıyorlar. Ben artık sizlerin böyle hatırlanmasına karşı çıkıyorum.

Selina gibi akranlarımla birlikte bu mücadelede var oluyorum. Bu mücadelenin sonunda Selina'yla birlikte kazandığımızı göstermek için bunları söylüyorum.

Belirleyici bir oy potansiyeli olmaması rağmen Müslüman olmayan vatandaşlarımızı temsiliyeti açısından aday göstermek artık siyasi bir parti için itibar haline geldi.

Çok uzun ve acılı yollardan geçildi. Sonunda gecikmeyle de olsa doğru yerdeyiz diye düşünüyorum, Şimdi Selina seçilecek. Bu bize büyük bir mutluluk veriyor. İnanıyorum birgün gelecek Selina, Ermeni olmasıyla değil, insan hakları ve özgürlük alanındaki katkılarıyla avukatlığıyla anılacak ve öyle konuşulacak"diye konuştu.

BERBEROĞLU: CHP'DE BİRLEŞTİK

Selina Özuzun Doğan'ın babasıyla yıllar önce siyaset yaptığını söyleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Enis Berberoğlu da, "Bugün bakıyorum ki hepimiz bu partide birleştik.

Hepimiz kendimizi o çirkin kelimeyle ifade ettiğimiz için; azınlık kelimesiyle ifade ettiğimiz için çoğunluk olmak için bir araya geldik.

Azınlık kelimesi kitaplarda kalabilir ama kafamızdan silmek için hepimiz bu ülkenin asli, eşit vatandaşları olabilmek için bir araya geldik. CHP'de birleştik. Ve inanın bize biz iktidara yürüyoruz. Bu ülkenin anayasal yapısını bize uygun hale getirmek için bir yola çıktık ve o yolun son virajındayız" dedi.

TANRIKULU: SİZİN TEMSİLCİSİ OLMAYI ONA BIRAKMAM

Toplantıda son olarak CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu konuştu. Tanrıkulu, " Sevgili bir dostum, arkadaşım Selina'yla beraber çalışacağız. Ama söyleyeyim ben sizlerin temsilcisi olmayı ona bırakmayacağım. Kendisi bizim temsilcimiz olsun. Ben sizlerin temsilcisi olmaya devam edeceğim" diye konuştu.

KERİMOĞLU: OY VERECEĞİNİZE İNANIYORUM

Toplantıya ev sahipliği yapan Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu da bir konuşma yaptı. 7 Haziran seçimlerinde Ermeni Cemaatinin desteğinden emin olduğunu söyleyen Kerimoğlu," Çağdaş, laik, sosyal hukuk devletine yürekten bağlı, CHP'nin verdiği sözlerin bir hükümet programı niteliğinde olduğunu sizler de görüyorsunuz. Oy vereceğinize yürekten inanıyorum"dedi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu