"AKP'li İçten'in tweetleri kanımı dondurdu"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu,Ak PartiliCuma İçten'in sözlerinin kanını dondurduğunu söyledi.

"AKP'li İçten'in tweetleri kanımı dondurdu"
"AKP'li İçten'in tweetleri kanımı dondurdu"
GİRİŞ 23.05.2015 15:26 GÜNCELLEME 23.05.2015 15:26
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İZMİR Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir'le ilgili attığı tweetlerle tepki çeken Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten'in sözlerinin kanını dondurduğunu söyledi.

İzmir'e daha önce 'Faşist', 'İnancı zayıf' yakıştırmaları, 'Gavur İzmir' imaları yapıldığını bu kez de 'Haşhaşi' dendiğini, tüm İzmirlilerin esrarkeş yapıldığını belirten Kocaoğlu, "Kendini bilmez milletvekili" dediği İçten'e “Bu nasıl zihniyettir. Bu nasıl siyasettir?" diye sordu. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Menemen Esatpaşa Mahallesi'nde yaptığı Köprülü Kavşak, törenle hizmete açıldı. Menemen ilçesinin iki yakasını birleştiren ve Devrim Şehidi Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay'ın adının verildiği kavşağın açılış törenine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağa ve Menemenliler katıldı. 

Başkan Kocaoğlu, her gün kürsüden inerken “Ben artık siyaset yapmayayım" dediğini söyledi. Ancak akşam televizyonda haberleri izlediğinde ve sabah gazeteleri okuduğunda konuşmak zorunda kaldığını belirten Kocaoğlu, Diyarbakır AK Parti milletvekili Cuma İçten'in İzmir'de partisine oy istemek için en doğal hakkı olan çalışma yaptığını, ancak kentten ayrıldıktan sonra ise sosyal medyada attığı tweetlerle İzmirlileri eleştirdiğine dikkat çekti. Kocaoğlu, “İzmir'i eleştirmiş. İzmir'i hırpalamaya çalışmış.

Onlara da kabul! İzmir'in yaşam biçimine el atmış, İzmirlilere 'haşhaşi' demiş. İzmir'e AKP yönetimi tarafından çok sıfatlar eklenmeye çalışıldı.

Onları hepiniz biliyorsunuz. 'Faşist İzmir' denildi. 'İnancı zayıf İzmir' denildi. 'Gavur İzmir' ima edildi. En son bomba bizi 'Haşhaşi' yaptı. Tüm İzmirli hemşehrilerimizi esrarkeş yaptı. Bu ne bizim zihniyettir? Bu ne biçim İzmir'e bakıştır? Bu nasıl siyasettir?

Ben dün akşam duyduğumda gerçekten kanım dondu. 'Çok ayıp' diye tweet attım. İzmirliler için çok ayıp.

Siyaset adam gibi, efendice, etik kurallara uygun davranarak, kimsenin işine gücüne, ahlakına, çoluk çocuğuna laf atmadan, yaşam biçimini ırkına, dinine, diline laf atmadan kendi yapacağını, hizmetlerini söyleyerek yapılacak bir iştir.

Eğer adam gibi yapıyorsan, eğer genel siyasetçi olarak tüm ülkeyi, 78 milyonu düşünüyorsan, yerel siyasetçiysen Büyükşehir Belediyesi olarak 4 milyon 150 bin tüm İzmirlilere ayın nazardan bakarak, hizmet ediyorsan, Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin 150 Menemen'liye, kentlisine köylüsüne aynı nazardan bakıyor hizmet ediyorsa siyaset ulvi bir görevdir.

Ama siz siyasete her türlü ticareti, her türlü siyaset, hizmet dışı işleri alet ederseniz siyaset kurumu kirlenir. Siyaset kurumu kirlenince sağlıklı insanlar siyasetten kaçar.

Sağlıklı insanları korkutur sindirirseniz, o zaman ülkeyi sağlıksız insanlar yönetir. Sağlıksız insanlar yönetirse ne olur? İşte böyle ta Diyarbakır'dan gelen bir kendini bilmez milletvekili İzmirliye 'haşhaşi' der. İzmirlinin yaşam biçimine saldırır" dedi.

DELİCAN; HAŞHAŞİ YAKIŞTIRMASINI HESABINI SORSUN

Kocaoğlu, Ak Parti İl Başkanı Bülent Delican'ın Körfez'le ilgili açıklamalarına da yanıt verdi. Körfez'de yüzer çöpleri iki süpürge aracını süpürdüğünü, dalga ve rüzgarın etkisiyle belli kuytu yerlerde toplanan naylon, ot, pet şişe gibi maddeleri gezici ekiplerin toplandığını belirten Kocaoğlu, "Bu İzmir körfezinde her canı sıkılanın o kuytu yerlerde fotoğraf çekeceği bir olaydır.

Dün de temizlenmeden önce öyle bir fotoğraf çekmişler. İl Başkanı dâ 'Körfezde yüzecekti' diye tweet atmış. Sen onu atacağına, il başkanı olarak İzmirliye 'haşhaşi' diyenin peşine düşeceksin!

Onun Hesabını soracaksin ki, senin İzmir'de yaşadığın, İzmirli olduğun, İzmir'in yaşam biçimini sindirdiğin ve İzmirliye saygı duyduğun belli olsun. Ona göre de gidip oy isteyeceksin.

Gündemi değiştirmek için klasik körfez kıyısında biriken, belki de senin adamlarının attığı bir manipülasyonla İzmir'e haşhaşi diyen kendini bilmez adamın bu davranışını örtbas edemezsin! Kimse sana bunu örtbas ettirmez" dedi.

Şehit Kubilay Köprülü Kavşak projesinin önemli bir proje olduğunu belirten Kocaoğlu, “Aliağa-Menderes raylı sistem açılışına hem Başkan Şahin hem de semt sakinleri uyarı ve eleştirilerde bulundular.

Bu düzenleme, bu kavşak, proje kapsamında düşünülmemişti. Sonra çalışma başladı. Zor proje. Evlere yakın, sıkışık bölgeden geçiyor. 44 tane çam ağacı vardı. İlk projede çam ağaçları gidiyordu. Sonra 44 çam ağacını kurtardık" dedi. 

KÖPRÜLÜ KAVŞAK 7 MİLYON TL'YE MALOLDU

Köprülü kavşak; TCDD'nin şehirlerarası tren yolu hattı ile İZBAN hattının üzerinden aşarak Menemen 1211 Sokak ile Atatürk Caddesi'ni birbirine bağlıyor.

Kavşak ve bağlantı yolları için 770 metrekarelik köprü, 350 metre uzunluğunda istinad duvarı, 1.2 kilometre yol ve tretuvar yapımı gerçekleştirildi.

Kamulaştırma bedeli ile birlikte 7 milyon TL'ye mal olan proje kapsamında yeşil alan ve peyzaj, kaskatlı havuz, çocuk oyun alanı düzenlemesi yapıldı.

DUVAR VE AĞAÇLAR PROJE DEĞİŞTTİRDİ

Projede Gençlik ve Spor Müdürlüğü'nün tesislerini duvarını da kapsaması ve yıkılacak olması nedeniyle Müdürlük'ten muvafakat istendi. Müdürlük muvafakat vermeyince köprülü kavşak projesinde değişiklik yapıldı.

Proje değişikliğinde Menemen Spor Klubü stadının tesisin duvarı ve buradaki 30 ağacın de kurtarılma sağlandı. Bu nedenle köprülü kavşağın ilk çıkış bölümünde belirgin bir kıvrım gerçekleşti.

YORUMLAR 1
  • cemil diri 8 yıl önce Şikayet Et
    sayın kocaoğlu yarım saatlik yağmur ile mega köy izmir seller altında kaldı sen bunları düzeltmeye çalışacağınıza hemen hedef saptırmak için başkalarını hedef gösteriyorsunuz bence biraz görevlerinizi yapsanız daha iyi olmazmı
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP'nin sabotaj siyasetine rağmen başardık
Murat Kurum: İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır