Davutoğlu, Demirtaş'la görüşmesini ilk kez anlattı

Başbakan Davutoğlu, Selahattin Demirtaş ile 1 Ekim'de odasında yaptığı 'Çözüm Süreci' görüşmesini ilk kez açıkladı.

Davutoğlu, Demirtaş'la görüşmesini ilk kez anlattı
Davutoğlu, Demirtaş'la görüşmesini ilk kez anlattı
GİRİŞ 25.05.2015 08:40 GÜNCELLEME 25.05.2015 08:42

Başbakan Davutoğlu, Demirtaş'ı eleştirerek "Benim odama gelip, 1 Ekim’de Çözüm Süreci'ni konuşacaksınız, 6 Ekim’de milleti isyana teşvik edeceksiniz. Bu samimiyetsizliği unutmam" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu İzmir'deki Başbakanlık Ofisi'nde, Show TV canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

"SELAHATTİN DEMİRTAŞ ÖNCE İNSANİ İLİŞKİLERE DİKKAT EDECEK"

Gazetecinin, “Adana, Mersin konusunda, Selahattin Demirtaş’ın söylediğini duymuşsunuzdur; İçişleri Bakanı bombalamadan sonra beni aramıştı. Ben Başbakan'ın beni aramasını bekledim. Aramadığı gibi bir de failin bulunduğunu seçim mitinginde öğrendim gibi bir açıklaması var” sözleri üzerine de Davutoğlu, şunları kaydetti:

"BU SAMİMİYETSİZLİĞİ ASLA UNUTMAM"

“Selahattin Demirtaş, önce insani ilişkilere dikkat edecek. Nezaket bekleyen nezaket gösterir. Selahattin Demirtaş, Başbakan olduğum günlerde, ilk kabul ettiğim kişilerde biri. Benim odama gelip, 1 Ekim’de konuşacaksınız, 6 Ekim’de milleti savaşa, isyana teşvik edeceksiniz. Bu samimiyetsizliği, ben unutmam. 1 Ekim’de benim odamda çözüm süreci konuşacağız, 6 Ekim’de tweetlerle, ‘isyan edin’ diyeceksiniz. Şimdi de daha Adana, Mersin olayı çıkmış, sen tutup AK Parti’yi ve beni suçlayacaksın. Bizi herkes tanıyor.

Herhangi bir şiddette şu ana kadar AK Parti yer aldı mı? Bizim partimize kapatma davası açıldı, Sayın Cumhurbaşkanımız Genel Başkan olarak, biliyorsunuz, bütün partilileri, sakin olmaya davet edip, Anayasa Mahkemesi’ne gidildi doğal olarak. Sen daha olay olur olmaz bu işin işin arkasında, ‘AK Parti var, bu işin arkasında Başbakan var’ diyeceksin, ‘bu işin arkasında Cumhurbaşkanı var’ diyeceksin. Sonra da benim aramamı bekleyeceksin."

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!