HDP Güneydoğu'da bir baskı ve korku rejimi kurmuş

AK Parti Mardin milletvekili adayı Orhan Miroğlu, 7 Haziran seçimleri için önemli açıklamalarda bulundu.

HDP Güneydoğu'da bir baskı ve korku rejimi kurmuş
HDP Güneydoğu'da bir baskı ve korku rejimi kurmuş
GİRİŞ 25.05.2015 11:04 GÜNCELLEME 25.05.2015 11:11
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

AK Parti Mardin milletvekili adayı Orhan Miroğlu: HDP Kürt siyasetinin Berlin duvarıdır. Bu duvar yıkılmadıkça Türk siyaseti hiçbir şey kazanmaz. HDP barajı geçerse PKK güçlenir barış süreci tehlikeye girer. Bölgede tehditler altında siyaset yapıyoruz. Tehditler olmasa HDP'nin oyu %25 düşer" dedi.

İşte Miroğlu'nun röportajından önemli başlıklar:

HDP BARAJI AŞAMAYACAK!

-Mersin ve Adana'da HDP binasına bir saldırı yapıldı. Bu saldırı siyasi ortamı nasıl etkiledi? 

Kamuoyu bu türden provokasyonlara şerbetli artık. İlk değil son da olmayacak. Ama PKK medyasında olaydan sonra atılan manşetler, bu bombaların kime hizmet ettiğini gösteriyordu. Erdoğan ve Davutoğlu'nu, AK partiyi suçlayan manşetler attılar. HDP barajı aşamayacak. Şimdiden bir mağduriyet algısı inşa ediyorlar.. Parti binalarına atılan bombalar buna hizmet ediyor. Veya kim yapıyorsa bu işi, hizmet edebileceğine inanıyor… Zor bir işe girdi HDP. Barajı aşamayacak. Bu bombalar, şimdiden faturayı başkasına kesme çabası biraz da..'Devrimci halk savaşı' yıllarını hatırlayın. Sadece üç-dört yıl önceydi. PKK 'devrimci halk savaşı başlattığını ilan etti ve bir yıl içinde aralarında sivillerin de olduğu iki bine yakın insan hayatını kaybetti..Ama PKK'de savaşı kaybetti.. Kurtarılmış bölgeler filan, bunların hepsi yalandı.. PKK içinde tam da ciddi bir sorgulama ve hesaplaşma başlamıştı ki, Uludere katliamı yaşandı. Uludere katliamı, hem PKK içindeki tartışmaları bitirdi, hem ona yeniden psikolojik üstünlük sağladı..

PARALEL BÜROKRATLAR DOĞUDA RAHAT HAREKET EDİYOR 

-Paralel yapı Mardin'de var mı ve Mardin'de ve civar illlerde hangi partiye çalışıyor?

- Paralel yapı Mardin'de var.. Devlet içindeki paralel yapı tasfiyesi sonucu buralara gönderilen paralel yapı mensupları için Mardin ve başka iller adeta bir cennet. Çünkü çalışabilecekleri bir zemin var burada. Keşke buralara değil de Batı illerine gönderilseler..Hareket kabiliyeti bulamazlar Batı'da. Ama burada bulyorlar çünkü siyasi zemin çok uygun. AK Parti'ye karşı kim güçlüyse onu destekliyorlar, burada HDP tabi..
-Bu Paralel yapı bölgede siyasete yön verecek kadar etkili mi? 
-Siyasete yön verecek kadar güçlü değil, bunu hissetmedim, ama siyasete yön verenlere gücü yetenleri destekliyor.. 

AK PARTİ'YE KARŞI HAÇLI SEFERİ KURULDU 

-Binlerce insana plastik kelepçe takarak KCK davasından yargılayan Fetullahçı örgütün şimdi HDP ile bu kadar yakın bir ilişki içerisine girmesini nasıl değerlendiriyorsunuz? 

- AK parti'ye karşı haçlı seferi kurulmuş..Sefere katılanlar, geçmişte kendi aralarında yaşadıkları çatışmayı unuttular. Ama halk acaba unuttu mu? Belediye başkanlarına takılan kelepçeleri, KCK davalarını unuttu mu? Sanmıyorum unuttuğunu. HDP sandıkta bu işbirliğinin bedelini ödeyebilir..

- Biliyorum "HDP baraji geçecek mi" sorusundan sıkıldık. Ben de değiştirerek sorayım: 8 Haziran sabahı Türkiye nasıl bir seçim sonucu ile uyanacak? Bir tahmininiz var mı?

-Tahminim HDP'nin barajı aşamayacağı yönünde..Aşsa da aşmasa da dünyanın sonu gelmez. Aşarsa, Öcalan'ın rolü ve misyonu azalır, yeni anayasa ve çözüm süreci zora girer. Türkiye zaman kaybetme moduna yeniden ve üstelik Kürt siyasetinin tercihleri sonucu girmiş olur. Aşamasa, Öcalan'ın eli güçlenir, çözüm süreci mutlu sonla biter, yeni anayasayı yapar, başkanlık sistemine geçeriz. Dünyanın güç merkezleri de eh bu durumda Türkiye üzerinde yaptıkları ameliyatlara tahminim biraz mola verir. 

HDP'NİN KÜRT KEMALİZMİ ÇABASI

Son anketlerde HDP'nin oylarında bir geri dönüş olduğu gözlemleniyor. HDP barajı geçemezse bu durumdan Türk siyaseti nasıl etkilenir? 

-Olumlu etkilenir. Kürt siyasetinin içindeki Berlin duvarı çökmedikçe, yani değişim olmadıkça, bu siyasetin Türkiye siyasetine kazandıracağı hiçbir şey olmaz. HDP nihayetinde, bugün Türkiye'nin CHP'si olmaya çalışıyor. Türkiyelileşme değil bu. Bir çeşit Kürt kemalizmini, Türkiye'ye teşmil etmek çabası..Türk kemalizmi biterken, Kürtler'in hikayeyi başa sarmak istemesi, tarihin ilginç ve ironik bir şakası gibi geliyor bana..Öcalan'ın oturup düşünüp, bir paradigma güncellemesi yapmasının zamanı geldi sanırım.

KAYNAK: İSA TATLICAN- SABAH
YORUMLAR 22
  • adem 8 yıl önce Şikayet Et
    biz iç düşmanları yenelim dış düşmanlar zaten kolay
    Cevapla
  • han 8 yıl önce Şikayet Et
    iyide haçlı seferleri farklı kültürden insanların birbirileriyle kaynaşması değilmiydi. cummhur başkanı öyle demiştide...
    Cevapla
  • acun 8 yıl önce Şikayet Et
    han...ermeniler destekliyor almanlar yeşiller partisi destekliyor ..çipras yardımcısı geldi mitinge destekliyor...ingiliz the guarden medyası destekliyor hdp yi farklı kültür haçlı bunlar benim ülkemde seçim olacak tasası onlara değişik kültür değilmi bunlar
    Cevapla
  • ASİL_BEY Halil SOBA 8 yıl önce Şikayet Et
    Eskiden Osmanlıya karşı Kıta Avrupası HAÇLI seferleri kurulurdu,Şimdi Türkiye ye karşı Dünya HAÇLI seferleri başladı,Türkiye içinden birileride onlara yardım etme sözü veriyor.Türkiye gemisini batırırsanız,Türk halkına kucak açacak başka Türkiye yok.Dini ni,Bayrağını,Milliyetini dalgalandıracak ne bayrak bulabilirsiniz nede 1 avuç toprak.Yarın çok geç olmadan aklınızı başınıza devşirin.Şurada 13 gün süre var.
    Cevapla
  • ahmeti 8 yıl önce Şikayet Et
    demek ki hükümet doğuda yokmuş
    Cevapla
  • Abdullah ÖZ 8 yıl önce Şikayet Et
    Üst Akıl ittifakı,Ülkemizi Suriye yada Irak'a çevirmek isteyenlerin organizasyonu gibi görülüyor...Kürtler ve Türkler,ülkelerine sahip çıkacak ve Üst Akıl'ın planlarını yırtıp çöpe atacak...Milli İrade,23 Nisan 1920 ruhuyla dirilecek,ve tehditleri bertaraf edecek...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması
Son dakika: MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi! 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?