MHP, PKK ile görüşüp pazarlık yapmış!

Yeni Söz gazetesi MHP’nin önemli isimlerinden Ümit Özdağ’ın PKK ile görüştüğü ve pazarlık yaptığına dair belgeler yayımladı.

MHP, PKK ile görüşüp pazarlık yapmış!
MHP, PKK ile görüşüp pazarlık yapmış!
GİRİŞ 25.05.2015 11:24 GÜNCELLEME 25.05.2015 16:54
Bu Habere 107 Yorum Yapılmış

7 Haziran seçimlerinde MHP’nin Gaziantep Adayı olan Özdağ 1997’de ABD’de, 2002’de Ankara’daki ofisinde PKK ile görüşüp pazarlık yapmış.

Başbakanlık, Genelkurmay ve MGK Genel Sekreterliği’ne gönderilen ‘kişiye özel, ivedi’ gizli belgede, Karayılan’ın 2002’de Özdağ’ı Kuzey Irak’a davet ettiği, ayrıca PKK’nın Avrupa kolundan davet aldığı, onun bazı işlerini gerekçe gösterip buralara gitmediği belirtiliyor.

Özdağ, terörden hapis yatıp çıkan PKK’lı İrfan Güler’i ofisinde kabul edip ağırlıyor. MHP’li Özdağ ve PKK’lı Güler’ın devlet kayıtlarına giren görüşmesinde örgütün istekleri masaya yatırılıyor. Güler ‘federasyon’ yani özerklik seçeneği dışında bir dayatmayı kabul etmeyeceklerini belirtiyor. Özdağ, bunu devletin üst düzeylerindeki tanıdıklarına götüreceği garantisini verip, bu tür görüşmelerin sürmesini ve özellikle gizli kalmasını istiyor.

AK Parti hükümetinin terörü bitirmek için geliştirdiği ‘çözüm süreci’ni öteden beri eleştiren MHP; “PKK ile masaya oturuyorsunuz, pazarlık yapıyorsunuz” söylemiyle yükleniyordu. Önemli bir MHP’linin pazarlık yaptığının şimdi ortaya çıkmasının parti tabanını ve özellikle Gaziantep seçmeni üzerinde nasıl karşılanacağı merak ediliyor.

KAYNAK: YENİ SÖZ GAZETESİ
YORUMLAR 107
  • sylmz 8 yıl önce Şikayet Et
    Aynenbilge lidere katiliyorum ya biraz okuyunda yorum yapin yaşin yetmiyorsa biraz okuyun Allah aşkina. sallamayin barii ya :)
    Cevapla
  • Nuri Kalkan 8 yıl önce Şikayet Et
    Mhp mi görüşmüş, Ümit hoca mı ?
    Cevapla
  • vatandaş 8 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaş bunları neden seçim zamanında açıklıyorsunuz.neden daha önce açıklamadınız
    Cevapla
  • ayşenur 8 yıl önce Şikayet Et
    MHP barajı geçemeyecek!!!!
    Cevapla
  • Çiçi yapgu 8 yıl önce Şikayet Et
    Sevsinler senin hayallerini...
    Cevapla
  • Dadaş 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu belgeleri biz aylardır face de yayınlıyoruz! Mhp lilerden çıt yok! Türkeşin gizli servetini soruyoruz çıt yok, Koray Aydın ın apoyu asmamak şartı ile teslim aldık itiraflarını yayınlıyoruz çıt yok. Türkeşin Arapça ezan için, Türkeciliğe ihanet ezanı Arapça okutmakla başladı lafını söylüyoruz çıt yok. Türkeşin, Bahçeli mit ajanıdır yazılı mektubunu yayınladık çıt yok. Anlayacağınız bunlarda bir halt yok.
    Cevapla
  • bilge lider 8 yıl önce Şikayet Et
    sen çok şey biliyormuş gibi soruyorsunda boş boş soruyorsun apo yu mhp teslim almadı. apo yakalandıktan sonra mhp seçimde meclise girdi bu bir. ümit hoca bu boş iddialara cevabını 2011 yılında verdi boşa nefes tüketmeye gereke yok bu iki, senin gibi boş adama bunlarıda yazmaya gerek yok aslında siz yolunuzda devam edin bence bizimle olacak kadar kapasiteniz yok.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Barış Alper Yılmaz şov yaptı! Galatasaray liderliğini sürdürdü
İsrail, İran'a karşılık verme kararı aldı