Eski Türkiye'yi anlatan İzmirli dede!

Ak Parti İzmir Milletvekili Adayı Hamza Dağ'ın seçim çalışmaları sırasında karşılaştığı İzmirli bir amca eski Türkiye'yi böyle anlattı:

GİRİŞ 25.05.2015 12:11 GÜNCELLEME 25.05.2015 15:50
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

Ak Parti İzmir Milletvekili Adayı Hamza Dağ, İzmir'in Bornova İlçesi Altındağ semtinde karşılaştığı Ahmet Tapucuoğlu'ndan eski Türkiye'yi dinledi. 

İşte Yunanistan göçmeni İzmirli Ahmet Tapucuoğlu Amca'nın ağzından üç dakikada 90 yıllık tarihimizin ve bugünün özeti:

DEVLETİN KASASINA BU DOLARLAR, MİLYONLAR NEREDEN GELDİ?

"Bugün biz İslam alemine TIR'larla yiyecek gönderen, her şeyini gönderen bir ülke haline geldik" diyen İzmir Bornovalı Tapucuoğlu, "Düne kadar devlet 5 kuruşa muhtaçtı. Devlet memurunun maaşını ödeyemiyordu. Dileniyordu IMF'den... Nereden bu devletin kasasına dolarlar, milyonlar, altınlar geldi, nereden? Tarla aynı, esnaf aynı, insanlar aynı, nereden doldu bunlar?" diye sordu.

"DAHA NE İSTİYORSUNUZ BE OĞLUM SİZ?"

Kendisinin 51 yıllık esnaf olduğunu ifade eden yaşlı amca, "Ben esnafım. 51 sene ben vergi verdim. Bornova'nın 6 sene vergi rekortmeniyim ben. 100 lira kredi alıyorduk, 300 lira ödüyorduk. 200 lira faizi de alan ödüyordu. Şimdi yüzde 4.5... Daha ne istiyorsunuz be oğlum siz, daha ne istiyorsunuz?" dedi.

Ahmet Tapucuoğlu'nun bu sözleri Ak Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ ve orada bulunanlar tarafından alkışlarla karşılandı.

"GAVURUN ÇİZMELERİ ALTINDA KUR'AN-I KERİMİ ÖĞRENDİK AMA..."

Kendisinin 17 yaşında Yunanistan'dan geldiğini ifade eden Tapucuoğlu sözlerini şöyle tamamladı: "Bende çok şey var. Gavurun çizmesinin altında 4 sene medresede okudum. Kur'an-ı Kerim'i yarıya kadar ezberledim. Hafız olacaktım. 17 yaşında Türkiye'ye geldik, kaldı orada... Biz gavurun çizmesinin altında, Kur'anımızı öğrenme, sağdan yazma... Sonra bugünkü latince harflerini yazmayı öğrendik. Ben 6 senede idadiyeyi bitirdim. Biz gavurun çizmesinin altında bunu okuyorduk. Benim bayrağımın altında benim devletimde okulda 'eüzu besmele' yoktu.

Atatürk ordularına sağdan yazıp da emir verdi. Ama bunlar kaldırdılar. Atatürk öldükten sonra, bunların hepsi kalktı. Ne dedi biliyor musunuz siz; "Biz milleti camilerden uzaklaştırdık ama, imanını sökemedik" dedi. Allah'a şükür, Adnan Menderes geldi, Kur'an kursları da açıldı. Bunu çekemediler. İslamiyet yayılıyor diye adamı astılar. Şimdi Ak Parti geleli camiler taştı. Gençlerle doldu camiler..."

Bu sözleri ilgiyle dinleyen Hamza Dağ, yaşlı amcayı elini öperek uğurladı.

KAYNAK: HABER7 ÖZEL
YORUMLAR 34
  • muratlı 8 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah chp ye o veren izmirli kardeşlrimiz de artık gercekleri görupte ak partıye oy verirler
    Cevapla
  • muzaffer 8 yıl önce Şikayet Et
    Helal be amca ellerinden öpüyoruzz
    Cevapla
  • fikir 8 yıl önce Şikayet Et
    Batiya gore islamiyeti ne araplar ne iranlilar ne de digeri temsil gormuyor. Islam afina türkiye den aciklama geldiğinde dikkate aliniyor. Bunu da akp temsil ediiyor. Akpye saldirinin dozu bu yuzden. Paralelciler Allah ve peygamberimize surekli kufredenllerle birliik olup ummete cihanet icinde. sevmeseniz bile bir oy icin ahiretinizi kaybetmeyin. Ummeti oaralleciller temsil etmiyor. Akp de temsil etmiyor ama şu anda ummet ak p ile ayaga kalkiyor.
    Cevapla
  • Hüseyin 8 yıl önce Şikayet Et
    Katılıorum doğrusöylüyor.
    Cevapla
  • Fevzi 8 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim bana, neden senin dinini inkar edene, sana müslüman oldugun icin zulüm edene, seni insan gibi görmeyene, seni inletene, senin kanini dökene, döktürene, sana yalan söyleyene, vatanina milletine hic faydasi olmayana OY VERDIN diye sorarsa ne derim.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tokat'ta peş peşe depremler: 4,4 büyüklüğünde bir deprem daha!
IMF'den küresel ekonomi açıklaması: Endişelenecek çok şey var