Gedikli: Önder'in üslubu, yaklaşımı, niyeti bozuk

AK Partili Bülent Gedikli, kendisine hakaretler yağdıran HDP'li Sırrı Süreyya Önder'in neden saldırganlaştığını canlı yayınında açıkladı.

Gedikli: Önder'in üslubu, yaklaşımı, niyeti bozuk
Gedikli: Önder'in üslubu, yaklaşımı, niyeti bozuk
GİRİŞ 26.05.2015 16:08 GÜNCELLEME 26.05.2015 16:08

Doğu illerinde terör örgütünce halkın tehdit edildiğini vurgulayan Ak Parti Milletvekili Bülent Gedikli, "Önder'in üslubu, yaklaşımı ve niyeti bozuk" dedi.

ÜSLUBU, YAKLAŞIMI, NİYETİ BOZUK

Sandıktaki seçmenler belli kişilere zimmetleniyor ve o zimmetlenen vatandaşlara tek tek gidip tehdit ediyorlar. Diyorlar ki ‘Bize oy vereceksiniz, oy vermediğiniz takdirde başınıza her şey gelir.’ Bu şekilde tehdit ediyorlar. Zimmetlemeye bakın.

ÖNDER BİZİ TEYİT ETMİŞ OLDU

Bu şikayetler bize intikal edince biz de onlara müdahale ettik. Parti teşkilatlarımızla da konuştuk onlar da zaten benzer beyanlarda bulundular. O noktada yapılan bir değerlendirmeydi. Aksini iddia ediyor ama, aksini iddia ederken de aslında bizi doğruladı, bizi teyit etmiş oldu. Tabi üslup bozuk, yaklaşım bozuk, niyet de bozuk.

AÇIKÇA HALKI TEHDİT EDİYORLAR

Belirli soruları sordu, ‘Bununla alakalı savcılığa yapılmış suç duyurusu var mıdır?’ soruları anlarım ama arkasından hakaret üslubu nedir? Konuşturmama çabası nedir? Baskıya, tehdide maruz kalmış bir vatandaş kolay kolay  savcılığa gidip şikayete bulunabilir mi? Bunlar zaten başka türlü de psikolojik operasyonlar yapıyorlar. Bunların zaten o yaklaşımlarının birçok örneği  de var bir tek Mersin değil. Van’da afişlerde gördük, musluklardan akan kan. Bu nedir, tehdit değil mi? Açık tehdit ediyorlar işte. Doğu ve Güneydoğu’da yine bazı illerde tehdit etmeler var,oraya giden herkes anlatıyor bunu.

DOĞU’DA YATIRIMLARI ENGELLEDİLER

Sadece seçime dönükte değil bizim mesela Doğu ve Güneydoğu’da yaptığımız yatırımları da engelleyen bunlar değil mi? Hakkari Havalimanı’nı engelleyenler de bunlar. Başka iş yerleri vardı, şantiyeler vardı gidip iş makinelerini yaktılar, engellediler. Yapılan barajlar da da aynı tutumu izlediler. 6-7-8 Ekim’de de gördük nasıl bir anlayış içinde olduklarını.

KÜRT VATANDAŞLAR SAĞDUYU GÖSTERDİ

Şiddeti desteklemediler mi? Kendi Genel Başkanıydı sokağa çıkmayı isteyen, yakın yıkın diyen. Oradaki esnafımızın dükkanlarını tarumar edenler de bunlardı. Daha fazlasını da yapmak istediler fakat oradaki Kürt vatandaşlarımız sağduyu gösterdi, ondan dolayı daha fazlasını yapamadılar, daha ileri gidemediler. Ondan sonra da HDP’ye dönük olumsuz bir tavır oluştu. Bunun sıkıntılarını yaşıyorlar.

ÖNDER KENDİNCE TEHDİT EDİYOR

Bu milletvekili böyle yapıyorsa, bir nevi kendince tehdit ediyor aslında. O tehditlere asla pabuç bırakmayız da istediklerini söylesinler. Ama bunu yapıyorsa bir milletvekili, bunların parti teşkilatları neler yapıyordur? O söylenenlerin doğru olduğuna dair en temel kanıtı kendisi verdi burada...

Bülent gedikli bu açıklamaları A Haber canlı yayınında yaptı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
DEM Partili Erkmen: Gürpınar'ın YRP'den adaylığı bize avantaj sağladı
Trabzonspor'dan Fenerbahçeli oyunculara: Biz sizi futbolcu sanıyorduk