Turan: Çanakkale'ye bu oy oranı yakışmaz

AK Parti Çanakkale Milletvekili Adayı Bülent Turan, Çanakkale'nin büyük oy oranıyla yeni Türkiye vizyonuna sahip çıkacağını söyledi.

Turan: Çanakkale'ye bu oy oranı yakışmaz
Turan: Çanakkale'ye bu oy oranı yakışmaz
GİRİŞ 27.05.2015 11:19 GÜNCELLEME 28.05.2015 10:26
Bu Habere 47 Yorum Yapılmış

Samet Tunçer'in haberi

Partisinin ve TBMM'nin etkili ismi AK Parti İstanbul Milletvekili Bülent Turan, 2015 genel seçimlerinde sürpriz bir şekilde baba ocağı Çanakkale'den milletvekili adayı gösterildi.

Turan, tarihi ve stratejik önemiyle dünyanın tanıdığı hükümetin ise büyük önem verdiği Çanakkale'yi daha adaylık sürecinde attığı adımlarla geleceğe yönelik heyecanlandırıyor. Birçok önemli ismi Çanakkale ile buluşturan ve sözler alan Turan bu girişimlerin artarak sürmesi için "7 Haziran'da Çanakkaleliye ihtiyacımız var" diyor.

Biz de Bülent Turan ile seçime kritik günler kala Türkiye'nin gündem başlıklarını, Çanakkale'yi ve seçim atmosferini konuştuk. İşte AK Parti Çanakkale Milletvekili Adayı Bülent Turan'ın Haber7'ye yaptığı önemli açıklamalar;

MEZARIMIN ÇANAKKALE'DE OLACAĞINI AKLIMDAN ÇIKARMADIM

Sözlerine ilk olarak Çanakkale sevdasını anlatarak başlayan Turan, "Lapsekili demirci bir babanın evladıyım. Ailem zor şartlarına rağmen beni okumam için İstanbul’a, gönderdi. Sivil toplum faaliyetlerinde bulunduk. AK Parti’nin bütün kademelerinde siyasetin tozunu yine İstanbul’da yuttuk. Tüm bunlara rağmen bir gün mezarımızın Çanakkale’de olacağını aklımızdan çıkarmadık. Pergelin bir ayağı her zaman Çanakkale’de oldu. Çanakkale'yi her yönüyle hiç ihmal etmedik. Şimdi de nasip olursa Çanakkale milletvekili olarak baba ocağına hizmet edeceğiz. İstanbul, Ankara tecrübemizi Çanakkale'mize taşıyacağız. Bizim Çanakkale’de yapacak çok işimiz var. Çanakkale'mizi tarımıyla, turizmiyle, tarihiyle, doğasıyla, sanayisiyle, ormanıyla bir marka şehir haline getireceğiz" ifadelerini kullandı.

ÇANAKKALE'YE YÜZDE 41.5 YAKIŞMAZ

Çanakkale'nin yeni dönemde alışkanlıklarını aşacağını söyleyen Turan, Çanakkale'den AK Parti'ye yakışan oy oranının yüzde 50 üstü olduğunu söyledi. Turan, "2011 yılında AK Parti’nin Çanakkale’de aldığı oy %41.5. Bunu yukarıya taşımak istiyoruz. Çanakkale Türkiye ortalamasının altında kalamaz. Balıkesir, Bursa, İstanbul %50’leri görmüşken bize % 41.5 yakışmaz. Oyumuzu ne kadar artırabiliriz onun derdindeyiz. Yoksa milletimizin AK Parti’yi tekrar tek başına iktidara taşıyacağından şüphem yok. Bazı açmazlarımız, alışkanlıklarımız var ama aşacağız inşallah" dedi.

SÖZ VERDİĞİMİZ TARİHTEN ÖNCE BİTİRMEK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ

Çanakkaleliler'in heyecanla beklediği Çanakkale Boğaz Geçişi Köprüsü hakkında bilgi veren Turan, köprünün Çanakkale'yi Marmara geçiş hatlarının kavşak noktası haline getireceğini söyledi.

Turan, "Çanakkale Boğaz Geçişi Köprüsü için süreç rayında ilerliyor. AK Parti hükümetleri 13 yılda dünyada benzeri olmayan projelere imza attı. Boğaz Köprüsü de bunlardan sadece biri. Dünyanın en uzun asma köprüsü olma özelliği taşıyacak olan köprünün üzerinden 3 şerit gidiş-geliş yol ve raylı sistem geçecek.Toplam uzunluğu 3 bin 700 metre, iki ayak arası uzunluğu 2 bin 23 metre olacak. Köprü Çanakkale Avrupa’ya karayolu ile bağlanmış olacak. Milletimiz AK Parti’ye güçlü bir şekilde yetki verirse Ankara’da o kadar elimiz güçlenir. Söz verdiğimizi tarihten de önce bitirmek için çalışırız. Geçtiğimiz gün gerçekleştirdiğimiz mitingde bizzat Başbakanımız da çalışmaların başladığını belirtti" diye konuştu.

ULUSLARARASI KİMLİK KAZANDI

Çanakkale'nin 100. yıl etkinlikleri ile bir kez daha dünyaya damga vurduğunu anlatan Turan, "Şehitliklerin bugüne gelmesinde özellikle cumhurbaşkanımızın emeği çok büyük. Kendisi her yıl anma etkinliklerinde yer aldı. Katıldığı ulusal ve uluslararası toplantılarda Çanakkale hatıramızı zihinlere kazıdı.  100. Yıl etkinliklerinde 100 civarında devlet adamının katılımıyla organizasyon artık uluslararası bir kimlik kazanmış oldu. Şehitlik dedelerimizin bize büyük bedeller ödeyerek bıraktığı bir eser. Sahip çıktık, çıkmaya devam edeceğiz" dedi.

BİRBİRLERİNE ÇOK YAKIŞIYORLAR ALLAH DAİM ETSİN

Başbakan Davutoğlu'nun sürekli altını çizdiği 4'lü çete kavramına değinen Turan, "30 Mart seçimleri ile bir tablo ortaya çıktı, AK Parti ve karşısındaki AK Parti karşıtı blok. Bu ittifak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de sürdü. Bir gerçek ki 7 Haziran’da da muhalefetin tek motivasyonu AK Parti’den kurtulmak. Bu doğrultuda bütün partiler bütün karanlık yapılar koalisyon oluşturma konusunda pek istekli. Bence birbirlerine çok yakışıyorlar. Allah daim etsin. Bize millet yeter. Tüm sıkıntılarımızı milletimize danışarak çözdük. İttifakları, koalisyonları halkımız çok iyi görüyor" dedi.

CHP'NİN YAPTIĞI FIKRA KONUSUDUR

Milletin CHP'nin seçim vaatleriyle dalga geçtiğini söyleyen Turan, "Rekabet varsa başarı vardır. İyi muhalefet iyi iktidarın da anahtarıdır. İsterim ki Türkiye'de öyle bir muhalefet olsun ki millet bundan istifade etsin. CHP yıllarca ideolojik kavgalarla bu işi götürdü. Son dönemde geliştirdiği söylemler de rakam oyunlarından öte gidemiyor. Kaynak ne? Kaynak Kemal. Bu ifade bir fıkra ve şaka programı konusudur. Millet bunların söylemleriyle dalga geçiyor. Gittiğimiz yerlerde öyle yorumlarla karşılaşıyoruz ki gülüyoruz. Kılıçdaroğlu, taşeron diyor belediyeleri taşeron sorunuyla iç içe, çevre ve 600 lira maaş konusu da dahil bunların hiçbirini çözemiyorlar. Zaten SGK yıllarını hiç anlatmıyorum. Millet bunların sadece konuştuklarının farkında" dedi.

"BU DEVLET PARALEL ÖRGÜTÜN DEĞİL, MİLLETİNDİR"

Son olarak Paralel Yapı'nın yargı vesayeti üzerinde duran Turan, şunları söyledi:

"Paralel yapının oluşturmaya çalıştığı güdümlü yargı bu ülkede çok yanlış kararlara imza attı. Adalete olan güvenin ciddi anlamda sarsılmasına neden oldu. Ülkenin huzur ve barış ortamına ne kadar ciddi bir tehdit olduğunu artık çok iyi anladı herkes. Paralel yapının yargı kanadının kırılmaya başlamasıyla içinde bulundukları kumpaslar, şantajlar bir bir ortaya dökülüyor.HSYK’nın yapısının değişmesi paralel yapıyla mücadelede bir milattır. Artık MGK kararıyla da ulusal bir tehdit oldukları tesciledilmiştir. Devletimiz paralel yapıyla zafiyet göstermeden mücadele etmelidir. Bu yapının karışmış olduğu tüm hukuksuzluklar önümüzdeki dönemde bir bir masaya yatırılıp sorumlulardan hesabının sorulacağını umuyorum. Bu devlet tüm milletindir, bir örgütün, bir anlayışın değil. Tüm milletin."

 

Samet.tuncer@haber7.com
@samettuncer17

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 47
  • Vekil 8 yıl önce Şikayet Et
    %100 unu alsin
    Cevapla
  • Misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    Çanakkale'yi bilmem ama Türkiye geneli %43 ANCA alırlar
    Cevapla
  • Ahmet 8 yıl önce Şikayet Et
    akp bu seçimde %131 yapacak göreceksiniz
    Cevapla
  • emre 58 8 yıl önce Şikayet Et
    inşallah türkiye hakkında hayırlısı olur allahım yalvarıyoruz sana lütfen zalimin zulmünden koru bizleri türkiyemiz daha güzel günleri görecek inşallah
    Cevapla
  • Orhan 8 yıl önce Şikayet Et
    Gurbetçilerimiz yurt dışından ülkenin durumunu çok daha net görürken bizim içerde körü körüne takım tutar gibi parti tutanlara diyecek bir şey bulamıyorum. Gurbetçilerin fire vermeden yüksek bir katılım oranıyla oylarını kullanmaları sağlanmalı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ligden mi çekiliyorlar? Fenerbahçe'den flaş karar
Çanakkale Savaşında neler yaşandı?