Akdoğan: Erdoğan adı üzerinden...

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, "Şimdi Erdoğan adı üzerinden yalan uydurmaya başladılar" dedi.

Akdoğan: Erdoğan adı üzerinden...
Akdoğan: Erdoğan adı üzerinden...
GİRİŞ 28.05.2015 16:18 GÜNCELLEME 28.05.2015 16:18

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, partisinin Çayyolu'ndaki seçim koordinasyon merkezinin açılışında, seçime çok az süre kaldığını ve bunun çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, 7 Haziran'ın Türkiye'nin mukadderatını etkileyeceğini söyledi.

"Mesele hangi partinin ne kadar oy aldığı değil" diyen Akdoğan, Türkiye'nin geleceğinin ne olacağının daha önemli olduğunu vurguladı.

Akdoğan, bu seçimde de kaos planının uygulanmaya çalışıldığını vurgulayarak, "Bunun baş aktörü de HDP. HDP'yi parti olarak seçime soktular şimdi de 'HDP barajı geçerse bir şekilde AK Parti'yi engelleyebiliriz' arayışı içerisindeler. HDP de bu darbeci, vesayetçi anlayışa kendisini kullandırtıyor. Paralel çete başta olmak üzere bunlar aynı zamanda Çözüm Süreci'nin düşmanları. Ortada büyük bir paradoks var. İnsanlar da şunu sorar: Madem bunlar Çözüm Süreci'nin düşmanları, HDP anlayışına da düşman bir yapı, peki o zaman niye böyle karşılıklı ittifak var?" diye konuştu.

HDP'nin barajı geçemediği takdirde ortalığın karışacağını dile getiren Akdoğan, şimdiden birtakım tehditlerde bulunulduğunu ve bunun demokrasiye hiç yakışmadığını söyledi.

Yalçın Akdoğan, HDP'nin barajı geçtiği takdirde ise "Bir şekilde hükümeti deviririz, Türkiye'de kriz çıkar, koalisyon bile kurulamaz, hükümet kurulamaz, bir kaos çıkar ve burada vesayet özlemcileri vesayet düzenini kurarlar. HDP de o karambolde bir şekilde ben özerklik ilan ederim" düşüncesinin hakim olduğunu aktardı.

Bunun Türkiye'nin kaybetmesi üzerine bir plan olduğunu bildiren Akdoğan, HDP'ye "AK Parti olmazsa Çözüm Süreci'ni kim yapabilir? Senin iktidara gelme şansın var mı? Yok. Bu ulusalcı CHP ile Çözüm Süreci'ne kategorik olarak karşı çıkan MHP bu işi yapar mı? Yapmaz. Kim yapacak? Buna cevap ver" sorusunu yöneltti.

"Öcalan'ı anlamsızlaştırmak için açıklama yaptı"

Akdoğan, bugün bazı gazetelerde Selahattin Demirtaş'a atfen, "Cumhurbaşkanı Dolmabahçe'de kimin nereye oturacağına karıştı, izleme heyetinde isimlere müdahale etti, şu olmasın bu olsun dedi" ifadelerinin yer aldığına değinerek, şöyle konuştu:

"Bunların hepsi külliyen yalan. Cumhurbaşkanı'nın işi yok, kimin nereye oturacağına mı karışacak? İzleme heyetinde kimin olup, olmayacağına mı karışacak? Bunlar Öcalan adını kullanarak, topluma yanlış bilgi vermeye alıştıkları için şimdi Erdoğan adı üzerinden yalan uydurmaya başladılar. Şunu özellikle vurgulamak istiyorum, bunların Çözüm Süreci'ne karşı olduğunun bir göstergesidir. Öcalan 4 Şubat'ta talimat verdi, 'PKK silahı bırakma kongresi toplasın' diye. Daha İmralı'dan heyet döner dönmez Selahattin Demirtaş 'Önümüzdeki günlerde yapılacak açıklama, çok büyük gelişmelere yol açacak gibi kimse beklentinin içine girmesin, rutin devam ediyor' değerlendirmesinde bulundu.

Yani Öcalan'ı anlamsızlaştırmak için, mesajını anlamsızlaştırmak için, silahı bırakma çağrısını boşa çıkarmak için açıklama yaptı. Sözlü talimat verdi yapmadın, yazılı metin gönderdi yapmadın, imzalı metin gönderdi yapmadın, üç hafta Öcalan'ı takmadılar ve açıklama yapmadılar. Silahı bırakmak işlerine gelmedi, en sonunda mecbur kaldılar ve metni okumak zorunda kaldılar. Sen, İmralı'ya karşı Brütüs olabilirsin ama kimse bizden Erdoğan'a karşı Brütüs olmamızı beklemesin. Bizi kendinizle karıştırmayın. Bugün de çıkmış diyor ki, 'HDP ile Öcalan'ın bir ilgisi yok, onun başkanı değil bir şey değil.' 'Biz talimat almayız' demeye getiriyor. Peki talimat almazsanız bu heyet niye İmralı'ya gidiyor? Piknik yapmaya mı gidiyor? Yani Öcalan talimatını hiç iplemiyorsanız, sözünün bir kıymeti yoksa niye İmralı'ya gidiyorsunuz? Ne işe yarıyorsunuz?"

"Demirtaş, Doğan Grubu'nun moderatörlerinden daha fazla ekrana çıkıyor"

HDP'nin kıblesini Nişantaşı'na çevirdiğini, yeni bir ittifak içinde olduklarını ve orada da "PKK, Kandil, Öcalan" isimlerini geçirmediklerini belirten Akdoğan, "Bu tarafa başka bir görüntü veriyorlar. Neymiş efendim, Robin Hood'muş. Robin Hood fakirin yanındaydı, sen kimin yanındasın? Nişantaşı cemaatinin yanındasın, Beyaz Türk oldun. Medya patronları, sermaye ağaları senin yoldaşın oldu. Doğan Grubu'nun moderatörlerinden daha fazla ekrana çıkıyor Selahattin Demirtaş. Yani sunucu olsa bu kadar çok çıkmaz. Tam bir parlatma, imaj çabası" değerlendirmesinde bulundu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP'deki para kulesi skandalında maskeleri düşürecek çağrı: Eğer Kaftancıoğlu konuşursa...
Hakan Fidan ilk kez detaylı anlattı! 7 Şubat MİT krizi neden yaşandı?