Nur Talebeleri kime oy vereceğini açıkladı

Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgeleri Risale-i Nur Talebeleri Platformu iştişare sonucunda 7 Haziran'da AK Parti’ye destek verme kararı aldı.

Nur Talebeleri kime oy vereceğini açıkladı
Nur Talebeleri kime oy vereceğini açıkladı
GİRİŞ 29.05.2015 02:54 GÜNCELLEME 29.05.2015 07:54
Bu Habere 189 Yorum Yapılmış

Risale-i Nur Talebeleri ve bağımsız Nurcu gruplardan oluşan “Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgeleri Risale-i Nur Talebeleri Platformu” yaptığı iştişare toplantıları sonucunda 7 Haziran seçimlerinde AK Parti’ye destek verme kararı aldı.

Güneydoğu ve "Doğu Anadolu Bölgeleri Risale-i Nur Talebeleri Platformu" bugün kamuoyu ile paylaştığı açıklamadan bazı başlıklar:

BU KARARIMIZDA BEDİÜZZAMAN'I REHBER EDİNDİK

Türkiye Cumhuriyeti tarihinde görülmemiş bir tarzda, kamuoyunda temsil ettikleri ideolojileri ve görüntüleri zahiren çok farklı olmasına rağmen, gerek dahilde ve gerekse hariçte bu kadar şer odaklarının can-ciğer ittihadı ve ittifakı içerisinde son derece hayati öneme sahip bir genel seçime doğru gidiyoruz. Mevcut siyasi durum nazar-ı dikkate alınmadan yapılacak olan her bir değerlendirme, fevkalade yanlış kararlara varmayı beraberinde getirecektir. Özellikle Nur Talebelerinin, tercihlerini ortaya koyarken, zaman ve zeminin ilcaatını dikkate almakla beraber, Bediüzzaman'ın bu hususlardaki aydınlatıcı ve rehber olan düsturlarını, bilinçaltı ezberlerden ve önyargılardan uzak, samimi ve halis olarak ortaya koyma zarureti bedihidir.

DİN, VATAN VE MİLLETİN SELAMETİ OYUMUZU AK PARTİ'YE VERECEĞİZ

Önümüzdeki 7 Haziranda yapılacak olan seçimin

1. Bugüne kadar elde edilen -yukarıda sayılan- bütün bu ve bunun gibi birçok müsbet neticelerin korunması,

2. Ehl-i imanın hizmetleri için oluşturulan iklimin sürdürülmesi,

3. Ülkemizin bu hızlı yükseliş trendinin artarak devam etmesi,

4. Mahzun ve mazlum İslam Dünyası'nın yegâne ümitlerinin kırılmaması adına büyük ehemmiyet taşıdığı düşüncesindeyiz.

Bütün bu sonuçları göz önüne getirip, büyük fotoğrafa baktığımızda, Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgeleri Risale-i Nur Talebeleri Platformu olarak; hiçbir şahsi, grup veya cemaat menfaati gözetmeden sadece ve sadece Din, Vatan ve Milletin selameti namına, yapılacak olan 7 Haziran 2015 Genel Seçiminde, Ak Parti'yi destekleyeceğimizi kamuoyuna saygıyla bildiriyoruz.

Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgeleri Risale-i Nur Talebeleri Platformu

(Diyarbakır - Mardin - Şırnak - Siirt - Batman - Bingöl - Muş - Bitlis – Van – Ağrı, Silvan, Ergani, Çermik, Kulp, Bismil, Hani, Çüngüş, Kocaköy, Eğil, Kızıltepe, Midyat, Nusaybin, Mazıdağı, Cizre, Gevaş, Edremit, İpekyolu, Tuşpa, Çaldıran, Başkale, Gürpınar, Genç)

YORUMLAR 189
  • Thy 8 yıl önce Şikayet Et
    Hırsızlara mı verilecek üzüldüm
    Cevapla
  • İsmail Şentürk 8 yıl önce Şikayet Et
    ABİLER 7 HAZİRAN İÇİN AK Parti dedi.(Facebook) BU İLAN RİSALE-İ NURUN RUHUNA AYKIRIDIR.Tüm Nur cemaatlerini bağlamaz.”ŞEYTANDAN VE BATI ENDEKSLİ BİR SİYASETTEN ALLAHA SIĞINIRIM” düsturumuzdur. Üstad PEYGAMBERİ BİR SİYASETLE HER KESE İMAN DERSİ VERMEYİ ÖN GÖRÜYOR. Bu kararla abiler sadakat yasasını çiğnemiş oluyorlar..Üstat ben dahi Risale-i Nurun aleyhine dönsem beni dinlemeyin,Risaleyi dinleyin diyor.Hatırlatmak bizden,Bu yanlış ilanla diğer partilerdeki mü'minleri üzmüş oluyor ve iktidar dışındaki partilerin hedefi haline gelmiş oluyoruz.Tebliğ alanımız daralmış,elimizdeki elmasları kömürleştirmiş oluyoruz?.HULUSİ Ağabeyimizin “Oyumuzun rengi seçim sandığında belli olsun".diyordu.
    Cevapla
  • ... 8 yıl önce Şikayet Et
    Zaman dahi bir mufessirdir...
    Cevapla
  • fikret 8 yıl önce Şikayet Et
    İnadına Tayyip diyoruz,Allahın izniyle.
    Cevapla
  • Milli irade 8 yıl önce Şikayet Et
    Dogru bir karar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fransa'dan sürpriz 'Gazze' hamlesi! 48 saat içinde...
Hakan Fidan ilk kez detaylı anlattı! 7 Şubat MİT krizi neden yaşandı?