Abdurrahman Çetin: HDP-PKK ortak çalışıyor

AK Parti Ağrı İl Başkanı Çetin: "KCK, PKK ve HDP, batıda sözde demokrasiyle doğuda ise tamamen faşizanca halka hükmetmeye çalışıyor" dedi.

Abdurrahman Çetin: HDP-PKK ortak çalışıyor
Abdurrahman Çetin: HDP-PKK ortak çalışıyor
GİRİŞ 31.05.2015 14:32 GÜNCELLEME 31.05.2015 14:32

Terör örgütü ve HDP'nin seçim öncesi doğu ve güneydoğuda seçmene yönelik baskı ve sindirme girişimlerine bölgeden tepkiler sürüyor.

Son olarak AK Parti Ağrı İl Başkanı Abdurrahman Çetin ve bazı milletvekili adayları da baskılara tepki gösterdi. 

"FOTOĞRAFIMIZI ÇEKİYORLAR "

AK Parti Ağrı milletvekili adayı Abdullah Atalay: "Diyadin'de bir ziyaret planladık. Ziyaret esnasında ilçe merkezinden geçerken özellikle HDP'lilerin cep telefonlarıyla orada yürüyüş yapan biz kalabalığın ve kalabalıktaki arkadaşların fotoğraf çekimlerini yaptıklarını gördük. Bunlarla mesaj vermeye çalışılıyor. İşte AK Parti'nin yanında yer alanların fotoğrafını çekiyoruz. İşte bunları başka yerlere bildiriyoruz gibi bir algı oluşturmaya çalışıyorlar. Halkın iradesine yönelik tutum ve davranışların bir korku ve baskı algısı oluşturması ne demokratik olgunluğa yakışır ne de siyasi rekabetin profesyonelliğine yakışır. 

HDP-PKK ORTAKLIĞI VAR 

AK Parti Ağrı İl Başkanı Abdurrahman Çetin:  7 Haziran seçimlerinde sandıklarda aldığımız tedbirler var ancak HDP ile örgütün ortak bir çalışması var. KCK, PKK ve HDP, şu an birlik olmuş, Orta Anadolu'da, batıda kullandıkları özgürlük, demokrasi ve insan haklarından yoksun tamamen bir faşizm ruhuyla bu halkın üzerine hükmetmeye çalışıyor" dedi. 

"KURŞUNLARLA, TAŞLARLA KARŞILAŞTIK"

Ağrı Bağımsız milletvekili adayı Cemal Kaya: "Seçim güvenliğini sağlamak hükümete, devlete aittir. Devlet ne olursa olsun bu ülkede seçim güvenliğini sağlamalıdır. En ücra köşedeki köylü vatandaşıma, çoban kardeşime sesleniyorum; lütfen gidin demokratik bir şekilde o perdenin arkasına girin özgürce oyunuzu kime istiyorsanız verin.

Sistematik tehdit var

AK Parti Ağrı milletvekili adayı Yılmaz Ensaroğlu: Şimdiden seçim gününün üzerine gölge düşmüş durumda. Bunu çok rahat bir şekilde söyleyebiliriz. İnsanları daha fazla terörize etmeye, daha fazla tedirgin etmeye dolayısıyla kendi istekleri doğrultusunda oy kullanmamaları halinde başlarına gelebileceklerden yana korkutmaya yönelik politikalar sistematik olarak sürüyor. Şu anda insanlardaki psikolojik durum çok da iyi değil. Özellikle insanlar üzerindeki korku tedirginlik her geçen gün artsın istiyorlar. Bazı köylerde vatandaşlar evlerinden çıkmaya korkar hale geldi. Vatandaşların özgür iradesini seçime yansıtması gerekiyor. 

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fatih Sondaj Gemisi, Göktepe-1 kuyusunda sondajına başladı
Büyükşehirlerdeki son durum belli oldu! O il de değişim kervanına katılabilir…