'Bu üç şaşkın bir araya gelse de beceremez'

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, "Bu üç şaşkın, bir araya gelemez, gelseler de beceremez" dedi.

'Bu üç şaşkın bir araya gelse de beceremez'
'Bu üç şaşkın bir araya gelse de beceremez'
GİRİŞ 02.06.2015 15:25 GÜNCELLEME 02.06.2015 15:25

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, "AK Parti güçlü bir şekilde iktidar olmazsa hiç kimse hükümet kuramaz, onu söyleyeyim, koalisyon falan da olmaz. Bu üç şaşkın, birbirinin varlığına karşı yapılar bir araya da gelemez, gelseler de beceremezler. Bu yüzden ben AK Parti'nin güçlü bir şekilde iktidarını koruyacağına inanıyorum" dedi.

Akdoğan, Ankara Evi'nde düzenlenen kahvaltıda yaptığı konuşmasında, 7 Haziran'da Türkiye'nin yeni bir seçime gittiğini söyledi. 

Bu seçimin ülkenin kaderini etkileyeceğini vurgulayan Akdoğan, "7 Haziran'ın, herhangi bir partinin aldığı oydan, barajı geçip geçmediğinden daha önemli bir anlamı var. Türkiye karanlık günlere mi dönecek, yoksa aydınlık gelecekle mi buluşacak? İşte bu ortaya çıkacak" dedi. 

Akdoğan, AK Parti döneminde ülkenin 3 kat büyüdüğünü, her alanda köklü değişikliklerin yaşandığını ama en önemli hizmetlerin başında ulaşım alanının olduğunu anlattı.

Türkiye'nin ekonomik olarak önemli mesafeler katettiğini ve bunun devam edeceğini kaydeden Akdoğan, 2023 vizyonuyla AK Parti'nin bunların hepsini planladığını vurguladı.

Akdoğan, ekonomik ve demokratik gelişmelerin çok önemli olduğuna dikkati çekerek, Türkiye'nin, AK Parti iktidarıyla kazandığı başarılarının güven ve istikrarla sağladığını, bunların sihirli iki kelime olduğunu belirtti.

"Böyle bir türbülansı Türkiye kaldıramaz"

AK Parti'nin, "Türkiye kazansın da biz kaybetmeye razıyız" dediğini, sorumlu siyasetin bunu gerektirdiğini ifade eden Akdoğan, şöyle devam etti:

"Onlar da 'AK Parti kaybetsin de Türkiye ne olursa olsun' diyor. Böyle bir gözü dönmüşlük var. AK Parti'ye kaybettirmeyi amaç edinmişler. Peki, ülkenin geleceği, şu anda herkesin menfaati, güven ve istikrarı güçlü, tek bir parti iktidarına bağlıysa bu nasıl bir sorumsuzluktur? Yani 'ne olursa olsun, isterse batsın.' Bu yüzden 8 Haziran sabahı nasıl bir Türkiye'ye uyanmak istiyoruz? Sabah kalktığımızda 'çok şükür, güçlü bir iktidar var, güven ve istikrar sürüyor, daha büyük hedeflere hep birlikte yürüyeceğiz mi' diyeceğiz, yoksa 'eyvah eyvah, şimdi ne olacak, koalisyon mu kurulacak, hükümet kurulabilecek mi, bunlar yan yana gelebilecek mi?'. Böyle bir türbülansı Türkiye kaldıramaz. Böyle bir krizi Türkiye kaldıramaz. Birileri bunu sağlamak için bir şekilde yani 'hükümet kurulmasın ki AK Parti güçlü bir şekilde iktidar olmazsa hiç kimse hükümet kuramaz', onu söyleyeyim. Koalisyon falan da olmaz. Bu üç şaşkın, birbirinin varlığına karşı olan yapılar bir araya da gelemez, gelseler de beceremezler. Bu yüzden ben AK Parti'nin güçlü bir şekilde iktidarını koruyacağına inanıyorum."

"İnsan kimliğinden, adayından utanır mı?"

Akdoğan, AK Parti'nin bir günde yaptığı mitingi, diğer siyasi partilerin on günde yaptığını anlattı.

AK Parti'nin köy köy, ilçe ilçe gezdiğini ama diğer partilerden kimsenin olmadığını belirten Akdoğan, "Yoklar, adayları yok. Siyasi ideolojileri ortaya çıkmasın istiyorlar. Çıksalar, adaylarının olumsuzluklarından oy kaybedecekler, ideolojileri, siyasi kimlikleri ortaya çıkacak. İnsan kimliğinden, adayından utanır mı korkar mı 'oy kaybetmeyeyim' diye geri planda tutar mı? Niye? Eğer onlar ortaya çıkarlarsa birbirleriyle elektriklenme yaşarlar, bunların arasında gizli bir işbirliği var.  HDP ileMHP arasında da var, CHP arasında da var. Birbirlerine laf söylediklerini hiç duydunuz mu? Bahçeli veya MHP, HDP'ye Kandil'e laf ediyor mu? Etmiyor. Böyle bir geçici uzlaşma hali var, bundan dolayı da siyasi kimlikleriyle, adaylarıyla görülmemeye çalışıyorlar. Karşıda bir oyun olduğunun farkındayız." diye konuştu.

Akdoğan, "AK Parti, hükümeti kuramayınca ne olacak?" sorusunu yönelterek, Türkiye'nin kaosa sürüklenmeye çalışıldığına işaret etti.

Yalçın Akdoğan, "Herkesin Türkiye'nin kaybetmesi üzerine bir hesabı ve oyunu var. Buna karşı milletin dediği olacak. Millet bu oyunu hep bozdu. O beddualar var ya tükürükler saçarak beddua ediyorlar, milletin duası onlara hep üstün geldi, galip geldi" dedi.

AK Parti'nin bütün vatan topraklarında bayrak dalgalandırdığının altını çizen Akdoğan, 7 Haziran'ın Türkiye'nin mukadderatı açısından çok önemli olduğunu sözlerini ekledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Onlar işaret edildi! Erdoğan-Biden zirvesini engellemeye çalışıyorlar
Ebu Ubeyde’nin konuşmasının tamamını yayınlıyoruz... Bütün dünyaya duyurdu:Hazırlanıyoruz!