Akdoğan'dan Sırrı Süreyya Önder'e yanıt

Başbakan Yardımcısı Akdoğan, Sırrı Süreyya Önder'in, Çözüm Süreci ile ilgili açıklamalarına ilişkin, "Karşılığı olmayan bir cümledir" dedi

Akdoğan'dan Sırrı Süreyya Önder'e yanıt
Akdoğan'dan Sırrı Süreyya Önder'e yanıt
GİRİŞ 05.06.2015 13:51 GÜNCELLEME 05.06.2015 13:51

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Sırrı Süreyya Önder'in, Çözüm Süreci ile ilgili açıklamalarına ilişkin, "(MHP ile de yaparız falan) çok anlamlı sözler değil bunlar. MHP'ye sormak lazım. Yani HDP ile PKK'nın... Birtakım meselelerin üzerinden oturup konuşurlar mı? Veya böyle birlikte çalışabilirler mi? Bu yüzden karşılığı olmayan bir cümledir" dedi.

Akdoğan, A Haber televizyonunda katıldığı programda gündeme dair değerlendirmelerde bulundu ve soruları yanıtladı.

HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in dün yaptığı "Halk süreci sahiplendi, MHP ile bile yürütürüz, yeter ki ciddiyet olsun, biz Dolmabahçe'de bu işi demokratik siyasete bağlamışız kanalların açılması, buna Türk milliyetçisi itiraz eder mi sizce" açıklaması hatırlatılan Akdoğan, "(Yürütürüz) derken iktidara mı gelecek HDP? İktidara gelmeye mi planlıyor, hedefliyor da 'Yürütürüm' diyor" ifadesini kullandı.

Akdoğan, 8 Haziran'da AK Parti'nin güçlü bir şekilde iktidarını muhafaza edeceğini belirterek, kendi başına iktidar olamaması durumunda ise ülkede kimsenin hükümeti ya da koalisyonu kuramayacağını söyledi.

Çözüm Süreci'nin ancak AK Parti ile devam edebileceğini vurgulayan Akdoğan, "Burada şunu söyleyebilirler; Biz olmadan Çözüm Süreci olur mu? Bal gibi de olur. Yani HDP barajı geçse de geçmese de Çözüm Süreci devam edecek. Herkesin bunu anlaması gerekiyor" ifadesini kullandı.

Akdoğan, "HDP yok iken süreci başlattıklarını" anlatarak, sürecin ana lokomotifinin AK Parti olduğunu kaydetti.

"(MHP ile de yaparız falan) çok anlamlı sözler değil bunlar" diyen Akdoğan, "MHP'ye sormak lazım. Yani HDP ile PKK'nın... Birtakım meselelerin üzerinden oturup konuşurlar mı? Veya böyle birlikte çalışabilirler mi? Bu yüzden karşılığı olmayan bir cümledir. Bu süreç AK Parti varsa bir noktaya gidecek" diye konuştu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi
CHP'li belediyelerde akraba kıyağı: Liyakate değil kan bağına bakılıyor