Demirtaş: Biz silahlı bir örgüt değiliz

Diyarbakır'daki saldırıların HDP'nin gerçekleştirdiği iddiasına cevap veren Demirtaş, "Biz silahlı bir örgüt değiliz" dedi.

Demirtaş: Biz silahlı bir örgüt değiliz
Demirtaş: Biz silahlı bir örgüt değiliz
GİRİŞ 10.06.2015 11:13 GÜNCELLEME 10.06.2015 11:24
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, parti meclisi toplantısı öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Diyarbakır'daki miting alanına ve Yeni İhya-Der'e yapılan saldırıları değerlendiren Demirtaş, "Bu ülkeyi yönetemiyorsanız bırakın. Bu ülkeyi yönetecek kadro elbette çıkar" diyerek hükümete yüklendi.

"BİZ SİLAHLI ÖRGÜT DEĞİLİZ"

HDP'nin silahlı terör örgütü olmadığını belirten Demirtaş, "Ben herkesten bu dönemde dikkatli ve tedbirli olmasını özellikle rica ediyorum. Herkes, bütün çevreler, siyasi partiler. Bizim kimseye düşmanlığımız yok. Biz silahlı bir örgüt falan değiliz. Bu saçmalığı bıraksınlar. Kimin elinde silah var, iyi biliyor herkes. Biz demokratik siyaset yapan Türkiye'nin büyük bir siyasi hareketi, partisiyiz. Dolayısıyla herkes ama herkes halkın geleceğini düşünen herkes; sağduyu ve sabırla hareket etmeli. Biz, bütün bu provokasyon girişimlerine rağmen halkımızın örgütlü, disiplinli duruşu sayesinde provokasyonları boşa çıkardık ama bedelleri ağır oldu. Her gün cenaze toprağa veriyoruz. Her gün Diyarbakır'da başka yerlerde cenaze törenimiz var" diye konuştu.

HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Sırrı Sürreya Önder'in Kandil'de PKK üst düzey yöneticileriyle görüşmesinden bir kare.

Olaylara ilişkin olarak Diyarbakır emniyetini ve valiliğini faillerin belirlenmesi konusunda göreve çağıran Demirtaş, "Diyarbakır'da yaşanan saldırılardan ve katliamlardan büyük üzüntü duyduğumuzu belirtmek istiyorum. Bir kez daha yaşamını yitiren 4 kişiye Allah'tan rahmet, bütün yakınlarına, halkımıza baş sağlığı diliyorum. Hüda-Par'a yakınlığıyla bilinen bir derneğin başkanı katlediliyor. Suikaste uğruyor. Hemen akabinde Hizbullah militanı olduğu söylenen kişiler o anda hemen 2 arkadaşımızı, 2 HDP'liyi olayın olduğu bir yerde katlediyor. Yine başka bir HDP'li arkadaşımızı evinde beşinci katta gidip evinin içinde infaz ediyorlar. Kim neyi, ne yapmaya çalışıyor bunların ortaya çıkması için bütün bu tetikçilerin bağlantılarıyla ortaya dökülmesi lazım. Diyarbakır emniyetinin, valiliğinin zaman geçirmeden ilk olarak Diyarbakır mitingdeki katliam bombacısının bütün ilişkilerini alenen kamuoyuna açıklanması lazım. Madem bir zanlı yakaldınız, dün akşam tutuklandı. Kimdir, ismi, cismi, kimlerden yardım almıştır, hangi örgütlü bağlantılıdır, hangi zaafiyeti kullanarak miting alanına bomba sokmuştur, bunların açıklanması lazım. İkincisi Hüda-Par'a yakın olan dernek başkanını kim katletmiştir? Kimse, bütün ilişkileriyle birlikte açıklanması lazım. Dün Diyarbakır'da 3 HDP'liyi kim katletmiştir? Bu bağlantılar açıklanmadan AKP yanlısı medyanın bugün manşetten veridiği gibi HDP'liler Diyarbakır'da infaza başladı' deme seviyesizliğini, alçaklığını kimse bize atmaya çalışmasın. Hükümette onlar var. Katledilen biz, katliama uğrayan biz. Hükümet tarafından suçlanan da biz. Yapamıyorsanız, yürütemiyorsanız bırakın. Hükümeti de bırakın. İş yapamayacak durumdaysanız elbette ki ülkeyi yönetecek bir kadro çıkar" dedi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 29
  • abdullah 8 yıl önce Şikayet Et
    sen çocuk mu kandırıyon derlerdi eskiler buna çocuklarda kanmaz
    Cevapla
  • turgay turgay 8 yıl önce Şikayet Et
    secimden once pkk 3 bin cocuk kacirip hdp ye oy istediler iste hersey ortada allah birgun belanizi verecek..
    Cevapla
  • amme 8 yıl önce Şikayet Et
    evet Diyarbakır halk oyunları ekibi sivil olanlarda davul ve zurnacı
    Cevapla
  • Suat Avni 8 yıl önce Şikayet Et
    pkklıların buluşması. Bir an önce sıkıyönetim geri gelsin. Boşverin Avrupa birliğini filan. Zaman Akparti-Mhp koalisyonu zamanı
    Cevapla
  • kosovalı 8 yıl önce Şikayet Et
    Evet siz silahlı örgüt değilsiniz çünkü: savunduğunuz o kahpe örgüt olan pkk silahlı bir örgüt.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Seçime son 2 gün kala Goldman Sachs'tan Türkiye raporu!
Yeni görüntülere ulaşıldı! Pasaport kontrolü sırasında dikkat çeken ayrıntı