MHP, HDP'den hükümet desteği için ne dedi?

MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu, ''HDP'nin desteğini asla kabul etmiyoruz. Böyle bir desteği kabul etmemiz söz konusu değil'' dedi.

MHP, HDP'den hükümet desteği için ne dedi?
MHP, HDP'den hükümet desteği için ne dedi?
GİRİŞ 10.06.2015 15:49 GÜNCELLEME 10.06.2015 15:50
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu, NTV canlı yayınında soruları yanıtladı.

Halaçoğlu, ''Çatı aday birlikteliğinden hareketle CHP-MHP ve dışarıdan HDP seçeneğine nasıl yaklaşıyorsunuz?'' sorusuna ''Kendilerini terör örgütünden soyutlayamayan bir siyasi partinin bizi destekliyor olmasını kabul etmemiz söz konusu değil'' yanıtını verdi.

Halaçoğlu sorulara şu yanıtı verdi:

Çatı aday birlikteliğinden hareketle CHP-MHP ve dışarıdan HDP seçeneğine nasıl yaklaşıyorsunuz?
 
HDP'nin desteğini asla kabul etmiyoruz. Kendilerini terör örgütünden soyutlayamayan bir siyasi partinin bizi destekliyor olmasını kabul etmemiz söz konusu değil. Böyle bir birlikteliğin olması da söz konusu değil. Zannediyorum akıl tutulmasına kapılan bazı siyasetçiler AKP içerisinde MHP ile HDP'nin işbirliği yaptığı gibi bir takım ithamlarda bulundular bu akıl tutulmasının ötesinde bir şey. Onlarla hele hele koalisyon ortağı dışarıdan destekleseler bile bir yola çıkmayız. Bunların hiçbir tanesi akla bağlı çözüm değil. AKP istiyorsa HDP ile CHP ile kurabilir. Bizim dışımızda hükümet kurma ihtimalleri var. Bu durumda MHP ana muhalefet partisi olarak hizmet etmeyi sürdürecektir. 
 
HDP ile koalisyon seçeneklerine kapıyı kapattınız. Genel seçimde hem milletvekili sayınızı hem de oy oranını artırdınız. Meclis'te yeni dönemde HDP ile aynı milletvekili sayısı ile temsil edileceksiniz. Bu konuyu nasıl değerlendiriyorsunuz?
 
Bu seçim sisteminin bir garabetidir. 16,3 oy alan parti ile itirazlarımız var tabi ama 13,1 oy almış bir partinin milletvekilleri sayısının aynı olması seçim sistemimizin garabetini ortaya koymaktadır. Seçim sistemimiz bu şekliyle yeniden gözden geçirilmelidir. 7.5 milyonun üzerinde oy almış bir MHP 6 milyon oy almış HDP aynı milletvekili sayısı çıkarıyor. Garip değil mi?

Senaryolar arasında Ak Parti-MHP seçeneği çok konuşuldu. Bahçeli'nin açıklamasının satır araları didik didik edildi. Bu ihtimal hala geçerli mi?
 
Genel başkanımız bu konuda açık konuştu gerekiyorsa ana muhalefet partisi olarak yer alırız dedi. MHP'nin kırmızı çizgileri vardır. Yolsuzlukla mücadele birinci planda ikincisi milli değerlere sahip olma meselesi cumhurbaşkanının kanunlara uyup uymama meselesi, Türkiye Cumhuriyeti'nin değerlerine sahip olma konusunda taviz vermemiz söz konusu değildir. Biz çözüm süreci de dahil olmak üzere yolsuzlukla mücadele ve milli değerlere sahip çıkmayı ön planda tutuyoruz. Çözüm sürecini 3 yıldır devam ettirdiler. Eski Türkiye Yeni Türkiye gibi söylemlerden nasıl vazgeçecekler?

''Erken seçime gidelim'' yaklaşımı koyulursa MHP'nin tavrı değişir mi?
 
Erken seçim meselesini zaten genel başkanımız da gündeme getirmişti. Hangi partiler bir araya gelecek programlarına neler var onlara bakmamız gerekiyor. Tutup iki parti bir araya gelir de başkanlık sistemini istiyoruz derse Türkçe'den başka eğitim dili söz konusu ediliyor ise bu şartlarda desteklememiz söz konusu olmaz.
 
Parti organlarında oy artışını neye bağladınız?
 
Daha detaylı analiz yapılacak. Gördüğümüz kadarıyla söz gelimi Kayseri'de biz 1 milletvekili ile temsil edilirken şimdi 3 milletvekili ile temsil ediliyoruz. Adalet ve Kalkınma Partisi Kayseri'de yüzde 12-13 oy kaybına uğradı. Yeni seçmenlerin verdiği oylar da var. Adalet ve Kalkınma Partisi'nin İç Anadolu şehirlerinden Sivas, Niğde, Kırıkkale gibi şehirlerde de oy kaybı var.

YORUMLAR 10
  • Güzel 8 yıl önce Şikayet Et
    Seçimle Türkücülere kaldı ya bu millet buna üzülüyor insan,yazık ya...
    Cevapla
  • Topraktan Toprağa 8 yıl önce Şikayet Et
    Bahceli'ye kalsaydık İsrail simdiye coktan haritasına bizide katmıstı. Bu adamın en fazla hedefi ana muhalefetdir. İktidar gibi asil ve hizmet isleri bunlara gelmez. Milliyetciler cok ararlar RTE
    Cevapla
  • ??...... 8 yıl önce Şikayet Et
    Biri kafanıza silah dayarsa hdp yede koministlerede fasistlerede oy verirsin
    Cevapla
  • Erhan Ac 8 yıl önce Şikayet Et
    Seçimin ucunu gördüğünüz andan itibaren fikriniz değişecek pekala her parti ile de koalisyon yapabilirsiniz gibime geliyor. Bunu için en iyi alternatif CHP, MHP ve HDP' dir Ak Partinin bu dönem biraz dinlenmeye ihtiyacı var malum 13 senedir bilfiil bu işi yapıyorlar.
    Cevapla
  • abdulcappar 8 yıl önce Şikayet Et
    akp mhp koalisyonu istiyoruz chp olmasın chp kendi oylarını hdp ye verdi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas'tan ateşkes açıklaması: Kapıyı kapatmadık
Rekorları altüst etti! Mükafatı kaptı: Okan Buruk'a yüzde 150 zam