Bomba iddia: Baykal'ı oyuna getirecekler!

Eski CHP'li Savcı Sayan'dan CHP bombası.. Sayan, Kılıçdaroğlu'na yakın isimlerin Meclis'teki seçimde Baykal'ı oyuna getireceğini iddia etti.

GİRİŞ 25.06.2015 11:24 GÜNCELLEME 25.06.2015 14:46
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Eski CHP parti meclisi üyesi Savcı Sayan ayrıca Meclis Başkanlığı seçimine ilişkin çarpıcı bir iddiada bulundu. Sayan, "Kılıçdaroğlu'na yakın bazı Milletvekilleri Meclis Başkanlığı için Baykal'a oy kullanmayacaklar. Sonra bunu da MHP'ye yükleyecekler" dedi.

İşte Savcı Sayan'ın o açıklamaları:

"Bakın şimdi önemli şeyler söyleyeceğim. Kulis bilgisi olsun. Şimdi Sayın Cumhurbaşkanı, Sayın Baykal'ı çağırdıktan sonra CHP'de büyük bir hareketlenme oldu. Kılıçdaroğlu ve arkadaşlarının itibarsızlaştırmak istediği Baykal yeniden gündem oldu. Sonra ben AK Parti ile koalisyon olmazsa 30-40 kişinin ayrılabileceğini ve başka bir partiye geçerek koalisyonu kurabileceklerini söyledim. Sonra bunun önünü almak için Gürsel Tekin çıktı dedi ki, "Paralar geldi, Milletvekillerini satın alacaklar..." Orada hemen bir ön alma hareketine girdiler. Sonra Kılıçdaroğlu çıkıp, "Sayın Baykal Cumhurbaşkanına giderken bana haber verdi ama o gece bana istese ulaşırdı" dedi. Baykal'ı orada yok etmek ve itibarsızlaştırmak istedi partinin içinde."

"Sonra Baykal ne yaptı? Operatörden kayıtları aldı. 2 gün önce kapalı grup toplantısında söz aldı ve kürsüde konuştu. Dedi ki, " Siz beni ne ile itham ediyorsunuz? Gerçek amacınız ne ise onu açıklayın. Ben Cumhurbaşkanı ile görüşmemden sonra Genel Başkanı aramışım ve ulaşamamışım. Özel kalemine ulaşmışım. Özel kalem ulaşamamış. Özel kalem bana başka bir numara vermiş ben o numara ile aramışım ve çok defa denemişim. İşte elimde ispatı" dedi. Kılıçdaroğlu, yanlış anlaşıldım derken oradan iki tane Milletvekili birisi eski Genel Başkan Yardımcısı Baykal'ın üzerine yürüdüler. Bu CHP'de bir huzursuzluk ortaya çıkardı. Bu huzursuzlukla birlikte benim bahsettiğim 30-40 kişi meselesi tekrar ısıtıldı. Bu sefer Devrim Kök CHP Antalya Milletvekili, hemen meclise bir önerge verdi. Milletvekillerinin parti değiştirmesini zorlaştıran."

"Ondan sonra tam bu gürültü patırtı içinde Kılıçdaroğlu, Baykal'ı meclis başkanı olarak ilan etti. Şimdi ben burada iddia ediyorum. AK Parti'nin dahil olmadığı bir seçimde CHP, MHP ve HDP birleşip Baykal'ı seçerlerse bu sefer millet diyecek ki, "Siz Meclis Başkanlığında uzlaşıyorsunuz da koalisyonda neden uzlaşamıyorsunuz? Burada ben iddia ediyorum Kılıçdaroğlu'na yakın bazı milletvekilleri Baykal'a oy kullanmayacaklar. Sonra bunu da MHP'ye yükleyecekler. Burada Baykal'ı bir defa daha yok edecekler. Çünkü Baykal devlette önemli kademelere gelirse kendisine komplo yapanı ortaya çıkaracaktır."

Kanal A ekranlarında Mehmet Toprak'ın hazırlayıp sunduğu A Politik programına konuk olan Siyasetçi-Yazar Savcı Sayan seçimden bu yana CHP'de yaşananları açıkladı. 

KAYNAK: KANALA HABER
YORUMLAR 1
  • kasırga 8 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Savcı Sayan'a katılıyorum. Sayın Baykal'ın kaset görüntülerini herkes biliyor. Genel başkanlıkta bile kalamayan Sayın Baykal Milletin meclisinin başına nasıl gelecek AK Parti ve MHP nin buna oy vereceğinimi sanıyorsunuz? MHP benzer pozisyondaki 10 yöneticisini atmadımı Şimdi bunu nasıl başkan yapar ? AK Parti böyle bir destek verirse tabanına bunu nasıl izah eder? Bu durumu Kılıçtaroğlu da biliyor baykalı aday edip kazanamadı diye bitirme planıdır
    Cevapla
DİĞER HABERLER
'Enkaz edebiyatı' yapan CHP'nin İzmir'de yaptığı borç ortaya çıktı!
Erdoğan öncülük etti! Türk siyasetinde yeni bir sayfa açıldı