Ak Parti’nin 3 dönem planı: 2 dönemlikler kararı

Ak Parti’de üç dönem kuralının değişip değişmeyeceği kulislerde tartışılırken Davutoğlu’nun kurmaylarıyla konuyu değerlendirdiği öğrenildi.

Ak Parti’nin 3 dönem planı: 2 dönemlikler kararı
Ak Parti’nin 3 dönem planı: 2 dönemlikler kararı
GİRİŞ 29.06.2015 11:10 GÜNCELLEME 29.06.2015 11:43
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

Yapılan ilk değerlendirmelerde eğer koalisyon kurulamaz erken seçime gidilirse bu dönem seçilen “iki dönemlik” vekillerin, bu döneminin sayılmaması eğiliminin ortaya çıktığı öğrenildi. Bu durumda üç dönem kuralı nedeniyle aday olamayan isimler yine aday olamayacak.

26 isim aday olabilecek

İki dönemdir Meclis’te bulunan ve 3. dönem için seçilen bakanlar Cevdet Yılmaz, Lütfi Elvan,Mehmet Şimşek, Mehmet Müezzinoğlu, İdris Güllüce gibi isimlerin de aralarında olduğu 26 isim erken seçim durumunda yeniden aday olabilecek.

Ak Parti kaynakları, “1,5-2 yıl sonra bir erken seçim olursa bu dönem olarak sayılacaktır. Yapılacak düzenleme sadece 45 günlük sürede koalisyon kurulamaması durumuna dair bir düzenleme olacaktır” yorumu yaptı. 

KAYNAK: KIVANÇ EL - MİLLİYET
YORUMLAR 34
  • mustafa 8 yıl önce Şikayet Et
    3 dönem kuralı çok değerlidir düzgün kullanılabilirse hem partinin yeni seçmenlere ulaşmasını sağlar hemde parti nin kinetik enerjisi artar. Akp nin seçimdeki sıkıntısı 3 dönem kuralı falan değil böyle konuşakar gerçeği hatayı hala kavrayamadıklarını gösteriyor zaten kavrasalardı anket şirketleri hala akp nin oyunu 41-42 olarak götermezdi seçimin ertesi günü millet ne yaptık dedi ama bunlarda yine bi değişiklik yok akp nin temel sorunu halkın istediğ adaykarı tespit edememesi yani halka inemediler bundada sorunlunolanlar genel başkan yardımcıları Ahmet Davutoğlunu iyi yönlendir mediler hakan fidan olay oldu REİSS çumhurbaşkanlığı hakkın ama bu millete sen lazımsın
    Cevapla
  • Dogan 8 yıl önce Şikayet Et
    bu kural olmasaydi zaten en az 30 milletvekili daha alirdi AKP yani olasi bi erken secimde bu karli kaldirin en 280 vekil garantidir.
    Cevapla
  • Harun 8 yıl önce Şikayet Et
    3 Dönem Kuralını kaldırmak.. Erdoğanı yok saymak demektir. 3 Dönem Kuralını kaldıran AK Parti Erdoğansızdır. Erdoğansız AK Parti yok hükümündedir.
    Cevapla
  • Arif BİLGİN 8 yıl önce Şikayet Et
    BU üç dönem kuralından dolayı kim ne kazanıyor? Bunun cevabını 3 dönem kuralını savunanlar verebilir mi? (Tam aksine AK parti çok şey kaybetti...)
    Cevapla
  • ihsan can 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu adamlar geri dönse ne yazar ahi gitmis vahi kalmis kardesim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!