Soylu: Türkiye onlara müsade etmeyecek

Süleyman Soylu, ''Bu ülkede ve bu ülkenin etrafındaki coğrafyada ameliyat yapmaya çalışanlara Türkiye müsaade etmeyecektir'' dedi.

Soylu: Türkiye onlara müsade etmeyecek
Soylu: Türkiye onlara müsade etmeyecek
GİRİŞ 01.07.2015 02:42 GÜNCELLEME 01.07.2015 02:42

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Soylu, Kazan Belediyesinin çalışanları için Ulu Cami avlusunda düzenlediği iftar yemeğine katıldı.

Türkiye'de yaşayan Doğu Türkistanlı bir ailenin de davetli olduğu iftar yemeğinde, sinevizyon eşliğinde Doğu Türkistan'da yaşanan olaylar hakkında bilgiler verildi. İftarın ardından Doğu Türkistan'da yaşamını yitiren Uygurlar için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Soylu, Suriye'de, Irak'ta, Filistin'de, Somali'de, Arakan'da, Tunus'ta yaşanan olaylar karşısında gelişmiş ülkelerin yeterince seslerini çıkarmadığını söyledi.

Türkiye'nin içinde bulunduğu bölgedeki gelişmeleri değerlendiren Soylu şöyle konuştu:

"Hep beraber takip ediyoruz, hemen güneyimizde gerçekleşen ve Türkiye'nin siyasi istikrarının seçimler sonrası bir şekilde zayıfladığı zannıyla harekete geçenler aynen 1. Dünya Savaşı'nın sonunda olduğu gibi etrafımızdaki coğrafyada kendi kalemleriyle yeni haritalar çizebileceklerini zannediyorlar. Türkiye'nin huzuruna, birliğine beraberliğine, kardeşliğine tuzak kurabileceklerini düşünüyorlar. Ama bilmeliler ki bugün vicdanlarımızla birlikte dünyanın her yerindeki mezalimlere karşı duran bir ülke elbette ki kendi etrafındaki coğrafyadaki bu hareketlenmelere sessiz kalmayacaktır. Bu ülkede ve bu ülkenin etrafındaki coğrafyada ameliyat yapmaya çalışanlara Türkiye müsaade etmeyecektir. Onlara buradan seslenmek istiyorum beyhude uğraşıyorsunuz."

Türkiye'nin, dünyanın neresinde olursa olsun mağdur ve mazlumların yanında olduğunu vurgulayan Soylu, "Özellikle Doğu Türkistan başta olmak üzere sınırlarımızda ve dünyanın değişik bölgelerinde yaşanan olayları gördükçe, bugün Türkiye'deki özgürlüğümüzü, bağımsızlığımızı, hürriyetimizi çok daha iyi anlayabiliyoruz" diye konuştu.

Soylu, bir başka soruyu yanıtlarken, "Sınırlarımıza yönelik bir girişim olursa elbette Türkiye üzerine düşeni bir şekilde gerçekleştirecektir. Biz neler yapıldığını ve yapılmak istendiğini çok açık bir şekilde biliyoruz. Özellikle bir taraftan DAEŞ, bir taraftan PKK, bir taraftan PYD bütün bunların ortaklaşa bir araya gelip Türkiye'nin huzuruna yönelik bir şekilde girişimde bulundukları çok net bir şekilde görünmektedir" dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Nissan Qashqai baştan aşağı yenilendi!
Gazze’ye giden ABD gemisinde büyük şok! Geri dönmek zorunda kaldı