HDP'den Meclis Başkanlığı için şaşırtan karar!

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, üçüncü ya da dördüncü turda bir aday lehine çekilmesinin söz konusu olmayacağını belirtti.

HDP'den Meclis Başkanlığı için şaşırtan karar!
HDP'den Meclis Başkanlığı için şaşırtan karar!
GİRİŞ 01.07.2015 08:54 GÜNCELLEME 02.07.2015 01:38
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, Meclis'te gazetecilerin sorularını yanıtladı. 
 
Meclis Başkanlığı seçiminin ilk tur sonucuna ilişkin değerlendirmesinin sorulması üzerine Demirtaş, tahmin ettikleri bir tablonun oluştuğunu belirtti. Demirtaş, "Her grup kendi adayının arkasında duruyor. Normaldir, bir, iki fire gruplarda olabilir" dedi. 
 
Eş Genel Başkan Figen Yüksekdağ'ın yurt dışında olması nedeniyle Genel Kurul Salonu'nda 79 HDP milletvekilinin bulunduğuna işaret eden Demirtaş, "Diğer gruplardan iki milletvekilinin de adayımızı desteklediği anlaşılıyor. Bir sonraki tur ve yarın üçüncü turu da görmek gerekiyor, şimdiden bir şey söyleyemeyiz" diye konuştu.
 
Meclis Başkanlık seçimindeki turların koalisyon için bir ipucu verip vermeyeceğinin sorulması üzerine Demirtaş, "Yok. İpin ucu değil, kendisi bile görünmüyor. Herkes adayının arkasında" değerlendirmesinde bulundu. 
 
"DÖRT ADAY DA DEĞERLİ ADAYLAR"

 

Meclis'teki milletvekillerinin yüzde 60'ına sahip muhalefet partilerinin kendi adaylarından birini başkan seçememesinin bir başarısızlık anlamına gelip gelmediğinin de sorulduğu Demirtaş, şunları kaydetti:
 
"Dört adayı da parlamentoyu yönetebilecek değerli adaylar olarak tanımlıyorum. Bu söyleyeceklerimi adayların şahsından bağımsız ifade ediyorum. 13 yıllık tek başına iktidarından sonra AKP, halkın verdiği bu mesaja rağmen parlamentoda Meclis Başkanlığı'nı bir kez daha kendi uhdesine almayı başarırsa burada muhalefet kendisini sorgulamalıdır. Fakat bunu da üçüncü turdan sonra ancak görebileceğiz, muhalefet ne yapabilir. Biz adayımıza güveniyoruz. Etrafında uzlaşılabilecek, birleşilebilecek bir adaydır Dengir Bey. Umut ediyorum ki Meclis Başkanlığı koltuğu, parti açısından söylüyorum, el değiştirir artık yarından itibaren. Beklentimiz öyle."
 
Demirtaş, Fırat'ın, üçüncü ya da dördüncü turda bir aday lehine çekilmesinin söz konusu olmayacağını belirtti.
 
Muhalefet partilerinin uzlaşma sağlayabileceğini, AK Parti'nin de buna saygı duyabileceğini dile getiren Demirtaş, "13 yıllık AKP iktidarından sonra parlamento başkanlığı koltuğu el değiştirmeli. Bu koltuklar 13 yıldır sizindi, şimdi demokratik denge açısından bu değişiklik gerekli" dedi.

YORUMLAR 17
  • he ondan 8 yıl önce Şikayet Et
    zorbalık oyları ile seçilen adamın hiç bir şeyine saygı duymuyorum.
    Cevapla
  • fatih ahmet 8 yıl önce Şikayet Et
    hadi ordan hadi ordan siz önce pkk'ya silah bıraktırın. yoksa yarın çok geç olabilir. müslüman kürtlerin kanını emmeyi bırakın artık.
    Cevapla
  • elkürd 8 yıl önce Şikayet Et
    zorla olmuyo selocann tek atımlık barut pıııww etkisi yaptı..anca bu kıdaa.
    Cevapla
  • alper 8 yıl önce Şikayet Et
    bu fırsat bir daha elinize geçmez sorum MHP ye aklını başına al madem AKPye destek veriyorsun kendine güvenin yok neden seçime girdin ey bahçeli
    Cevapla
  • türkiye 8 yıl önce Şikayet Et
    demirtaş avukatlığın verdiği bir avantajla laf cambazlığını çok iyi yapıyor projede kendisine biçilen rol genç anlaşılabilir uyumlu sempatik zeki bir lider imajı ama unutukları bir geçek var güneş balçıkla sıvanmaz çıkş noktası kötü çıkş noktası zalimlik çıkış noktası terör çıkş noktası bela çıkş naktası huzursuzluk çıkş noktası kaos, arbede, molotof, silah, uyuşturucu, insanlara bunları kimse iyi diye yutturmasın sizin bir hesabınız varsa yaradanında bir hesabı var kurduğunuz tuzaklar hep size geri dönecek
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!