MHP'den eleştirilere çok ağır cevap!

Meclis başkanlığı seçimi sonrası eleştirilere MHP'den çok ağır cevap geldi. MHP yaşananları kaypaklık ve işkembe siyaseti olarak niteledi.

MHP'den eleştirilere çok ağır cevap!
MHP'den eleştirilere çok ağır cevap!
GİRİŞ 02.07.2015 17:35 GÜNCELLEME 02.07.2015 17:52
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Semih Yalçın, Meclis Başkanlığı seçiminin sonuçları üzerinden MHP’ye yöneltilen suçlamalara ilişkin MHP Genel Merkez adına yazılı açıklama yaptı.

Yalçın açıklamasında, "Siyasette gerektiğinde esnek davranılır ama bu, kaypaklık ve ilkesizliğe yol açmamalıdır. Esnemenin de asgari kuralları vardır. Midesi geniş, her yolu mubah sayan, her şeyi kaldıran işkembe siyaseti; MHP’nin inançlarına ve fikirlerine terstir. Hele milletimize silah doğrultmaya hazır bir güruhu muhatap almaya, MHP’nin siyaset anlayışında yer yoktur" dedi.

YÜZDE 60'LIK BLOK SAYMALARI HATA OLDU

Semih Yalçın, "Kendilerini MHP üzerinden öne çıkarmaya ve lokomotif olup çekmek istedikleri siyaset trenine katar olarak eklemeye çalışanlar, Meclis Başkanlığı seçiminin sonuçları belli olur olmaz koro halinde partimizi suçlamaya başlamışlardır. MHP’ye yönelik haksız suçlamaların nedeni; partimizin yanlış bir tutum takınması değil, AKP karşısında siyasi bir blok vehmedenlerin yanlış yola sapmaları ve hedefledikleri çıkar istasyona ulaşamamalarıdır. AKP’ye karşı yüzde 60’lık bir blok oluştuğunu söyleyerek bu blokun ortak hareket edebileceğini varsayanların hatası, kendi kurgularında MHP’yi belli bir konuma oturtabileceklerini sanmak olmuştur. Gerçek üstü hesaplar yaparak demokrasiye ve Türkiye’nin bütünlüğüne inancı olmayan, silah zoruyla oy devşiren sanal siyaset aktörlerinin bulunduğu bir kulvara MHP’nin gireceğini sananlar, gerçekten yanılgı içindedir. Bu gibiler, ne Türk siyasetini ne MHP’yi ne de Türkiye gerçeklerini bilmektedirler. Bunların hülyaları; animasyon sektöründe oyun kurucu, adalet dağıtıcı olarak üretilen sanal kahramanlarla kurgu bilim ve çizgi film karakterlerine gerçek hayatta rol biçmeye çalışmaktan farksızdır. Hal böyle olunca, MHP’nin Türk siyasetindeki istikrarlı çizgisi ve istikrarlı duruşuyla PKK’nın siyasi kanadı olan HDP’ye karşı tutumu karşısında siyaset aktörleri ve kamuoyu birkaç parçaya bölünmüştür. Bunlardan biri MHP’yi gerçekten anlamayanlar, diğeri de anlamazdan gelenlerdir. MHP’yi anlamayanlar, PKK’nın siyasi temsilcililerinin de nereden gelip nereye gittiğini anlamaktan aciz durumdadır. MHP’yi anlamazdan gelenlerse hem MHP’nin temsil ettiği misyonun Türkiye’nin birlik ve bütünlüğüyle akından alakalı olduğunu hem de PKK’nın siyasi kanadı olan HDP’nin sahte demokrasi havarisi olduğunu, aslında gücünü PKK-KCK’nın silahlı dayatmasından aldığını görmezden gelmektedir" dedi.

CHP, MHP'Yİ YERE GÖĞE SIĞDIRAMAYACAKTI

Yalçın, "Dün ortaya çıkan seçim sonucunun ardından, AKP ve yandaş kesim gerçekte olmayan bir blokun çöktüğü yorumunda bulunurken ötekiler mahut ağızla partimizi itham etmiştir. Eğer AKP’nin Meclis Başkanı adayı seçilmemiş ve CHP’nin adayı ipi göğüslemiş olsaydı MHP bunlar tarafından yine HDP ile aynı safta yer almakla suçlanacak, ’Gördünüz mü? Biz seçim kampanyası sırasında bunu dile getirmiştik. Haklı çıktık.’ denecekti.  CHP tarafıysa bu kez MHP’yi yere göğe sığdıramayacaktı. İşte ucuz siyaset, hatta siyaset üretememek budur. Diğer taraftan MHP’nin HDP ile aynı kulvarda yer almayacağı baştan belliydi. Buna rağmen CHP ve HDP kendi kendilerine gelin güvey olmuşlardır" dedi.
 
MHP; seçim akşamından beri, hatta öncesinde de kartlarını açık oynamıştır. O bakımdan MHP’nin siyasetteki hamlelerinin sonuçta nereye varabileceğini kestirmek hiç de zor değildir. Ancak partimizi gerçek konumundan başka yerlere koyanlar; bundan umut devşirmeye, buradan hayal ve ütopya çıkarmaya çalışmışlardır. Partimizin Meclis Başkanı Adayı Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu, vaktiyle CHP’nin cumhurbaşkanı adayı olmuş ama bu parti yeterince arkasında durmadığı için kendi tabanının tam desteğini sağlayamamıştır.  Peki, CHP neden Ekmeleddin İhsanoğlu’nu Meclis Başkanı seçtirmeyi düşünmemiş, onu desteklememiştir?  Kendisini ’ yüzde 60 sanal bloku’nun önderi gibi tanımlayan CHP, neden daha ortada fol yok yumurta yokken Tayyip Erdoğan’la görüşerek şüpheleri üzerine çeken bir ismi aday olarak belirlemiştir? Neden HDP gibi siyasette dominant aktör olmaya soyunan demokrasi havarisi kılığındaki bölücü terör örgütü temsilcilerinin taktiklerinden medet ummuştur? Halbuki Ekmeleddin İhsanoğlu ismi, şaibelere karışmamıştır. MHP de tutarlı davranarak kendi adayının arkasında sonuna kadar durmuştur. Hatırlanacağı üzere bir zamanlar Erdoğan siyasette yasaklı iken CHP’nin o zamanki lideri, kendisiyle yaptığı görüşme sonrasında attığı bir adımla Erdoğan’ın önü açmıştır. 7 Haziran Seçimlerinden sonraysa daha işin başında Erdoğan’la ikinci kez görüşerek hem kendisinin hem de partisinin güvenilirliğini zedelemiştir. Şüphelere ve muvazaa iddialarına yol açmıştır. CHP, 7 Haziran’dan sonra sadece bunu yapmamıştır. AKP tarafından önü açılan terör örgütünün siyasi kanadını meşru aktör olarak muhatap almış, MHP’yi de onlarla birlikte aynı masa etrafında toplayabileceği zehabına kapılmıştır. Diğer taraftan CHP koalisyon ortağı olma histerisi ile AKP’ye taviz üstüne taviz vererek asıl koltuk değneği kendisi olmuştur.  Bu arada politikanın toz ve dumanında HDP’nin nereden gelip nereye gittiği unutturulmak istenmektedir" dedi.

MİDESİ GENİŞ, HER YOLU MUBAH SAYAN, HER ŞEYİ KALDIRAN İŞKEMBE...

Semih Yalçın, "Elbette siyasette gerektiğinde esnek davranılır ama bu, kaypaklık ve ilkesizliğe yol açmamalıdır. Esnemenin de asgari kuralları vardır. Midesi geniş, her yolu mubah sayan, her şeyi kaldıran işkembe siyaseti; MHP’nin inançlarına ve fikirlerine terstir. Hele milletimize silah doğrultmaya hazır bir güruhu muhatap almaya, MHP’nin siyaset anlayışında yer yoktur. Şimdi bekleyip göreceğiz. MHP’yi seviyesiz bir dille suçlayanların, önümüzdeki hafta başlaması beklenen koalisyon görüşmeleri sırasında ne kadar ilkeli (!) ve tutarlı davrandıklarını, seçim meydanlarında halka verdikleri sözlerde ne kadar duracaklarını, milletimizi aldatıp aldatmayacaklarına hep birlikte şahit olacağız" dedi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 30
  • Ahmet 8 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun.
    Cevapla
  • babakurt 8 yıl önce Şikayet Et
    Mhp kendisine yakışanı ve en doğrusunu yaptı. Bugün Ak Partiye oy verenlere 2. alternatifiniz nedir diye sorsalar Mhp diyecekler
    Cevapla
  • Tarik Türk 8 yıl önce Şikayet Et
    Mhp Akparti yada erken secim tek cözüm
    Cevapla
  • adil 8 yıl önce Şikayet Et
    Bahçeli chp +hdp ye yanaşacaktı lakın barajdan korktu erbakan na yaptıkları ortada ikigündemi akıllandı bu milleleti kandırıyo
    Cevapla
  • Abuzittin... 8 yıl önce Şikayet Et
    Vekilin söylediklerinin Türkçe karşılığı;" biz üç parti olarak bir araya da gelsek bizden bir cacık olmaz...Devlet yönetmek bizim boyumuzu aşar,durumu idare edip günü kurtaralım yeter." Kısacası AKP'den başkası yalan...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hazar Denizi'nde güvenliği sağlamak için Türkiye ile temasa geçtiler!
Murat Kurum, 'eş başkan' görünümlü danışmanı yerden yere vurdu: İşine baksın!