AK Parti'nin vitrinine 4 yeni isim

Önümüzdeki günlerde enerjisini hükümet kurma çalışmalarına ayıracak olan AK Parti'de grup ve parti vitrini değişikliği için düğmeye basıldı.

AK Parti'nin vitrinine 4 yeni isim
AK Parti'nin vitrinine 4 yeni isim
GİRİŞ 02.07.2015 18:13 GÜNCELLEME 02.07.2015 18:13
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Anayasa gereği yeni hükümeti kurma sürecine ilişkin 45 günlük süre TBMM Başkanlık Divanı'nın kurulması ile başlayacak. Partiler önümüzdeki günlerde hızla Divan'da görev alan TBMM Başkanvekili, idare amiri ve katip üyelerini belirleyecek. Eski Adalet Bakanı Bozdağ'ı Cumhurbaşkanı'na danışman olarak göndermeye hazırlanan AK Parti'de grup başkanvekilliği için Kubat, Bilgiç, Tunç ve Turan'ın isimleri geçiyor.

BOZDAĞ, ERDOĞAN'A DANIŞMAN OLUYOR

Eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a danışman olacağı, grup yönetiminde de köklü değişiklik planlandığı bildirildi. Anayasa gereği yeni hükümeti kurma sürecine ilişkin 45 günlük süre TBMM Başkanlık Divanı'nın kurulması ile başlayacak. Partiler önümüzdeki günlerde hızla Divan'da görev alan TBMM Başkanvekili, idare amiri ve katip üyelerini belirleyecek. Bu kapsamda önümüzdeki günlerde AK Parti de başkanvekili ve idare amiri seçimi yapacak.



VİTRİNE 4 YENİ İSİM

AK Parti kulislerine göre TBMM başkanvekilliğinin en güçlü adayı halen bu görevi yürüten Ayşenur Bahçekapılı. İdare amirliği için de Salim Uslu konuşuluyor. Katip üyelikler için ise genç isimlerin tercih edileceği belirtiliyor. AK Parti grup başkanvekilleri ise ne zaman seçeceği konusunda net bir karar vermedi. Seçimin ekim ayına kalması ihtimali de bulunuyor ancak şimdiden kulislerde kimlerin gidip geleceği konuşuluyor.

Sabah'ta yer alan habere göre Naci Bostancı, Ahmet Aydın ve Belma Satır'ın yerine yeni isimlerin gelmesi bekleniyor. Mahir Ünal ise en kıdemli grup başkanvekili olarak yoluna devam edecek. AK Parti'nin grup başkanvekili sayısı dörde düştü. Ünal'ın yanı sıra İstanbul Milletvekili Doğan Kubat, Isparta Milletvekili Süreyya Bilgiç, Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Çanakkale Milletvekili Bülent Turan'ın isimleri geçiyor.

Eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ise Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a danışman oluyor. Bozdağ, danışman olmak için AK Parti MKYK üyeliğinden de istifa etmeye hazırlanıyor. Üç dönem kuralına takılıp listelerde yer alamayan AK Parti eski Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ise Başbakan Ahmet Davutoğlu'na "parlamento ile ilişkilerden sorumlu" danışman oldu. Elitaş'ın, AK Parti grubunda da bir odasının olacağı konuşuluyor.

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 2
  • abdullah 8 yıl önce Şikayet Et
    Bülent Arınç ı halen danış man olarak atayan yok!insan gerçekten hayret ediyor!
    Cevapla
  • babageldı 8 yıl önce Şikayet Et
    ne kadar işi biten varsa (hatra binaen)danışman olup çıkıyo beştepeye???
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ve ASELSAN onu da bitirdi! Oyun değiştirecek müthiş sistem...
Beyaz Saray'a Gazze boykotu! Biden'ın davetini reddettiler