İmralı heyetinden flaş açıklama

HDP'nin İmralı heyetinden çözüm sürecine yönelik önemli açıklamalar geldi.

İmralı heyetinden flaş açıklama
İmralı heyetinden flaş açıklama
GİRİŞ 03.07.2015 14:35 GÜNCELLEME 03.07.2015 23:45
Bu Habere 255 Yorum Yapılmış

İmralı Heyeti tarafından yapılan açıklamada sokağa çıkarız iması yapıldı. Daha önce de birçok kez sokağa çıkma çağrısında bulunan heyet, benzer cümleleriyle dikkat çekti.

Yapılan açıklamada, "Kaygı verici gidişata müdahil olacağız" denildi.

"BİR TEK YURTTAŞIMIZIN BURNU KANAMADAN.."

"Partimizin ve sivil toplum örgütlerinin dahil olacağı büyük barış mitingleri ile kaygı verici gidişata müdahil olacağımızı belirtmek isteriz. Seçimlerden çıkan sonuçların tartışılmaz tek gerçeği, demokrasi ve barış karşıtı anlayışlara dönük tarihsel uyarıdır. Vakit geç olmadan, bir tek yurttaşımızın burnu kanamadan, bölgesel bir barış hamlesi mümkündür."

"BARIŞÇIL ÇABALARA AĞIRLIK VERİLMELİDİR"

"Yeni oluşacak olan hükümet formülü ne olursa olsun, çözüm sürecinin devlet politikası haline getirilerek korunması ve tüm halklarımız tarafından bu sürecin somut tek kazanımı olarak değerlendirilen çatışmasızlık durumunun devam ettirilmesi gerektiğine inanmaktayız. İç ve dış politikada, halkların, eşit yurttaşlık ve özgür bir yaşam temelinde bir arada yaşayabileceği barışçıl diplomatik çabalara ağırlık verilmelidir. Bu konuda hükümet ve devlet kurumlarının kaygı verici yaklaşımı nedeniyle İmralı heyeti olarak böyle bir siyasi hamle başlatma hazırlığı içerisinde olduğumuzu tüm kamuoyu ile paylaşmak isteriz.

"SOKAĞA ÇIKARIZ" İMASI

Bu sorumluluğu almaya yönelik bir planlamayı hayata geçirmeyi, tarihe ve halklarımıza karşı bir görev olarak görüyoruz. Bu kapsamda partimizin ve sivil toplum örgütlerinin dahil olacağı büyük barış mitingleri ile kaygı verici gidişata müdahil olacağımızı, halklarımızın barış iradesini büyük bir kaos ve savaş ortamını engelleyecek şekilde görünür kılacağımızı belirtmek isteriz.

Bu konuda demokrasi ve barış çevrelerini aynı duyarlılığı sürdürmeye, sorumluluk almaya, hükümeti ve devleti de savaş planlarından vazgeçmeye çağırıyoruz. Seçimlerden çıkan sonuçların tartışılmaz tek gerçeği, demokrasi ve barış karşıtı anlayışlara dönük tarihsel uyarıdır. Vakit geç olmadan, bir tek yurttaşımızın burnu kanamadan, bölgesel bir barış hamlesi mümkündür."

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 255
  • seçimden sonra kacacaklar. 8 yıl önce Şikayet Et
    çözüm sürec diye bir şey kalmadı artık yemezler. sizi iki yüzlü hakeret ettiniz. bedelini ödeyeceksiniz. İmralı oyuncağı son kullanma tarihi geçti artık. millet sizin ne olduğunuz neye hizmet ettiğinzi öğrendi. Bunlar erken secimden sonra ülkeden kacacaklar şimdidine güvenlik güçleri önlemini alsın....
    Cevapla
  • Harun 8 yıl önce Şikayet Et
    Bizler her ne kadar kurt Turk ayrımı yapmasak ta seçimlerden çıkan sonuca gore kürtlerde böyle bir ayrım var... Oysa başbakanın şimdiki cumhur başkanının yaptıklarına birer nankörlük bunların ki.... Allah oyunlarını bozsun.
    Cevapla
  • Mutlu 8 yıl önce Şikayet Et
    Bunları muhatap almayın. Gereken dersi de verin. Bunların asıl amacı bu ülkede Türk Kürt savaşı çıkarıp Türkiyeyi Suriyeye çevirmek.
    Cevapla
  • Ahmet 8 yıl önce Şikayet Et
    Sokağa çıkarlarmış ...çıkın hadi bu memleket sizden binlerce kat tehlikeli belaları def etti berteraf etti ALLAH ın izniyle vatanını seven tek bir ahmet kaldıkçada siz ve sizin gibiler içindeki öfkeyi ve zehri akıtamayacak yine tarihin degersiz sayfalarında nefretle yok olacaksınız
    Cevapla
  • Ömer 8 yıl önce Şikayet Et
    Her seferinde tehdit kokan cümleler ne ayaksiniz...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hakan Fidan ilk kez detaylı anlattı! 7 Şubat MİT krizi neden yaşandı?
Başkan Erdoğan'dan dev operasyon sinyali: Sınırımız komple garanti altına alınacak