Gürsel Tekin erken seçim için meydan okudu

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, erken seçim için partilere meydan okudu.

Gürsel Tekin erken seçim için meydan okudu
Gürsel Tekin erken seçim için meydan okudu
GİRİŞ 06.07.2015 00:17 GÜNCELLEME 06.07.2015 08:21
Bu Habere 53 Yorum Yapılmış

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, "Erken seçimin, bu kısa süre içerisinde, sıkıntılı bir dönemde, Türkiye açısından çok faydalı olmayacağını baştan itibaren söyledik. Ama erken seçimden de kaçan bir parti değiliz. Yapılan bütün araştırmalarda, şu anda oyunu artıran tek siyasi partiyiz. 'Erken seçim' derlerse, eyvallah, hodri meydan" dedi.

Basın mensuplarıyla, bir restoranda düzenlenen iftarda bir araya elen Tekin, gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

"Koalisyon görüşmelerindeki son durumun" sorulduğu, Tekin, koalisyon sürecinin başlamadığını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hükumeti kurma yetkisini henüz kimseye vermediğini, gelecek günlerde her şeyin belli olacağını söyledi.

"TBMM Başkanlığı seçiminde MHP'nin tutumuyla ilgili düşüncenizi alabilir miyiz " sorusuna, Tekin, "7 Haziran'dan itibaren, seçim biter bitmez, CHP çok açık, net, anlaşılabilir, yalın bir şekilde, önümüzdeki süreçte ne yapacağını paylaştı. Bizim öyle arka kapılarda konuşacak hiçbir şeyimiz yok. Her teklifimizi açık söyledik. Önümüzdeki günlerde de bu sürecin çok açık ve şeffaf gideceğini beyan etmek istiyorum. Su gibi, bardağa baktığınızda öbür tarafını göreceksiniz. Bizim milletten saklayacak hiçbir şeyimiz yok" yanıtını verdi.

"Doğrusu ben, MHP'deki yetkililerin bu öfkelerini anlamakta zorluk çekiyorum, galiba biraz suçluluk psikolojisi" diyen Tekin, kimsenin tercihini sorgulamadıklarını, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal'a yapılan saldırıları üzüntüyle izlediğini ifade etti.

Türkiye'nin çok önemli sorunlarının bulunduğunu belirten Tekin, "Biz kurucu irade olarak kendimizi çok sorumlu hissediyoruz. Olabildiğince bu sürecin sabote edilmemesi için bir negatif cümle bile kullanmış değiliz. Çünkü Türkiye'nin, sağlıklı bir hükumete ve sürece ihtiyacı var, özellikle dış ve iç politikada. Yanı başımızdaki Ortadoğu coğrafyasındaki her sorun bizim iç meselemiz olarak önümüze geldi" dedi.

''HANGİ YÖNTEM VARSA HEPSİ DENENDİ''

İktidarın yanlış ve öngörüsüz dış politikasının Türkiye'yi bu noktaya getirdiğini savunan Tekin, CHP'nin bütün bu sorunları ortadan kaldırabilecek iradeye sahip olduğunu söyledi.

"Suriye'ye müdahale" cümlelerinin turizmi etkilediğini dile getiren Tekin, gazetelere bakıldığında, Türkiye'de ilk kez, onlarca satılık otel ilanının bulunduğunu kaydetti. Tekin, herkesin aklını başına toplayarak, cümlelerini sorumluluk içinde kullanması gerektiğini vurguladı.

"TBMM Başkanlığı seçiminde, Bahçeli'nin geri adım atmayacağı öngörülerek Deniz Baykal'ın adaylığının geri çekilmesi gibi birşey düşünülmedi mi  Meclis Başkanlığını, AK Parti'nin kazanması, muhalefet açısından bir yenilgi değil midir " sorusu üzerine, Tekin, "Anamuhalefet olarak kesinlikle değildir. CHP olarak biz, aklınıza gelecek hangi yöntem, model varsa hepsi denenmiştir. Önümüzdeki süreçte tarih bizim ne kadar doğru noktada olduğumuzu gösterecektir. Biz, asla ikili konuşmaları afişe etmeyiz" diye konuştu.

Bu süreçte en sorumlu davrananın CHP olduğunu ifade eden Tekin, olması gereken her şeyi yaptıklarını kaydetti.

''TRAFİK IŞIKLARINDAN GEÇMİYORUZ''

"Sayın Baykal, 'ben adaylık konusunda kararlıyım' gibi bir mesaj iletti mi size " sorusuna, Tekin, "Hayır, Sayın Baykal'ın öyle bir talebi yok. Çekilme konusunda da en ufak bir tereddütü yoktu" yanıtını verdi. 

"Erken seçim ihtimalini nasıl görüyorsunuz " sorusu üzerine Tekin, "Ben, her şeye rağmen hükumetin kurulacağı inancı içerisindeyim. Erken seçimin, bu kısa süre içerisinde, sıkıntılı bir dönemde, Türkiye açısından çok faydalı olmayacağını baştan itibaren söyledik. Ama erken seçimden de kaçan bir parti değiliz. Yapılan bütün araştırmalarda, şu anda oyunu artıran tek siyasi partiyiz. 'Erken seçim' derlerse, eyvallah, hodri meydan. Erken seçime de 'hayır' demeyiz" dedi.

"CHP'nin kırmızı çizgilerinin" sorulduğu Tekin, "Kırmızısı, yeşili, mavisi yok, Trafik ışıklarından geçmiyoruz. Türkiye'nin, milletin çok açık beklentileri var. 14 maddemize baktığınızda biz, milletin, Türkiye'nin ihtiyacı olan talepleri sıraladık" yanıtını verdi.

Türkiye'de suç oranlarının 2 yıl önceye göre, yüzde 300 arttığını, intiharların yükseldiğini savunan Tekin, "163 bin insan cezaevinde yatıyor, 100 binin üzerinde insanın cezası kesinleşmiş, cezaevleri yok. Böyle bir Türkiye taşınabilir mi iç barışı sağlayabilir misiniz " diye konuştu.

''YÜZDE 60'IN SONUÇ ALABİLECEĞİNE İNANIYORUM''

Türkiye'de soyguna bulaşmış, milli değerleri çalmış insanlar cezaevinde değilken, taahhüdü ihlalden binlerce insanın cezaevinde yattığını ifade eden Tekin, bu dertleri çözmenin CHP'ye nasip olacağını söyledi.

Kız kaçırma olaylarında, evlenip, çocuğu olmuş kişilere kamu davası açıldığını belirten Tekin, "Kamu davası hırsızların peşinde olacak, milletin peşinde olmayacak. Böyle birşey olabilir mi " dedi.

"Koalisyon görüşmeleri ve Çözüm Sürecine" ilişkin bir soruya ise Tekin, "Her şeye rağmen, Parlamentoda dört siyasi parti, çok sağduyulu davranacaklar. Türkiye'nin ihtiyaçlarını hep beraber çözmek zorundayız. Millet, omzumuza ciddi sorumluluklar vermiştir. Bu sorumlulukları, kısa süreli kendi lehimize polemiklerle götürmeye zamanımız yok. Ben inanıyorum ki her şeye rağmen masada halen 'yüzde 60' dediğimiz üç siyasi partinin, bu görüşmelerde sağlıklı sonuç alabileceği inancı içerisindeyim" yanıtını verdi.

Silahların kabul edilemeyeceğini belirten Tekin, CHP'nin Çözüm Sürecine ilişkin görüşünün net olduğunu kaydetti.

İftar yemeğine, CHP Genel Başkan Yardımcısı Enis Berberoğlu da katıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 53
  • fatih 8 yıl önce Şikayet Et
    meydan gazetesi sanırsam okuduğu
    Cevapla
  • misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    Şimdiye kadar hangi dediğin doğru çıktı ki
    Cevapla
  • Misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    Gürsel Tekin ne derse tersi olur mantığı ile baktığımızda evet sonuç tshmin edildiği gibi CHP nin oyu düşüyor AKP tek başına iktidar olacak
    Cevapla
  • acıkavaklı 8 yıl önce Şikayet Et
    bakınız arkadaşlar nerde sokak taşlıyanlar varsa chp li vekiller orda bunlardan vatana hayır gelmez.bunların işi ortamı germek .polisi taşlıyan,askeri taşlıyan,tomaların üzerine cıkan vekillere ALLAHaşkına bir bakın. zaten hdp yorum yapmaya gerek yok onlar zaten belli. esas tehlike chp liler.
    Cevapla
  • ZAZA 8 yıl önce Şikayet Et
    yahu bunun devlet geleneğinde kendine katığı bi şey yok ki sokaktaki vatandaş bundan daha donanımlı bırak allah aşkına ayıptır ya
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Para sayma skandalı! Canan Kaftancıoğlu ifadeye çağrıldı! Bomba itiraf: CHP adına...
İkinci Köksal vakası! CHP'li aday kapıyı DEM Parti'nin suratına çarptı: Şerefsizlere...