CHP'li vekil gözyaşlarını tutamadı

CHP Milletvekili Sarıhan, 12 Eylül davasının devam etmesi gerektiğini söyledi. Darbe mağduru olan Sarıhan, gözyaşlarını tutumadı.

GİRİŞ 10.07.2015 15:20 GÜNCELLEME 10.07.2015 15:26
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

CHP Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan, "Bizim çocuklarımız evlerinde her gün 12 Eylül öyküsü dinleyerek büyüdüler" dedi.

Sarıhan, CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş ve Antalya Milletvekili Nefi Kara ile TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Milli Güvenlik Konseyi Üyesi ve eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Tahsin Şahinkaya'nın hayatını kaybetmesiyle 12 Eylül'den yargılamasının bitmediğini ifade etti.

Davanın görüldüğü Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesinin, sanıklar Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya'ya verilecek cezaya iyi hal indirimi yaptığını belirten Sarıhan, sanık avukatlarının kararı temyiz etmesi üzerine dosyanın yaklaşık 1 yıldır Yargıtayda beklediğini söyledi.

Evren ve Şahinkaya'nın hayatlarını kaybetmeleri nedeniyle dosyanın iç hukuk yollarına göre zamanaşımından düşeceğini dile getiren Sarıhan, 12 Eylül darbesinin bir insanlık suçu olduğunu kaydetti. 12 Eylül sonrası cezaevi aracında dövülerek öldürüldüğü belirtilen İlhan Erdost'un avukatı olduğunu söyleyen Sarıhan, milletvekili seçildiği için avukatlık yapamadığını kaydetti.

Kendisinin de bir 12 Eylül mağduru olduğunu belirten öğretmenlik yaparken, 12 Eylül yönetimi tarafından zaman aşımı olan bir dergi yazısından dolayı gözaltına alındığını ve Perşembe Efirli Cezaevi'nde kaldığını söyledi. Darbe sonrası hayatını kaybeden birçok insanın otopsisine avukat olarak girdiğini anlatan Sarıhan gözyaşlarına hakim olamadı.

"Ölülere hakkımızı helal etmiyoruz" diyen Sarıhan davanın takipçisi olacağını, Anayasa Mahkemesine bireysel başvuruda bulunacağını bildirdi.

CHP Antalya Milletvekili Nefi Kara ise 12 Eylül yönetiminin, ülkenin bir kuşağını yok ettiğini belirtti.

CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş de 12 Eylül yasalarının, parlamento tarafından kaldırılması gerektiğini ifade etti.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 18
  • Ahmet 8 yıl önce Şikayet Et
    adamlar ölmüş gitmiş ne yapacaksın davayı zaten kanun gereği ölüm nedeniyle düşme kararı verilmek üzere Yargıtay dosyayı mahkemesine gönderecek onlarda ölüm nedeniyle düşme kararı verecek
    Cevapla
  • temiz bey 8 yıl önce Şikayet Et
    CHPye zararı dokunan tek parti idi Kenan evrenin yaptığı darbe, onun için nefret ederler diğer darbeler CHP yönetime gelebilmesi için yapılmıştı fakat millet oyunu hep bozmuş CHPyı muhalefette bırakmıştı !
    Cevapla
  • Mavi Ekran 8 yıl önce Şikayet Et
    Darbecileri sevmiyorsun, Chplisin. Bilgisayarım mavi ekran verdi habere tıkladığımda.
    Cevapla
  • misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    12 Eylül öncesi çok analar göz yaşı döktü.Senin gibi sıcak koltuğunda değil yavrusunun cenazesinde göz yaşı döktüler.O Günler unutuldu ama bizim gibi o günleri yaşayan yaşlılar unutmuyor..
    Cevapla
  • dadaş 8 yıl önce Şikayet Et
    Eyde Sayın vekilim 12 eylül anayasasının en büyük savunuculuğunu ve koruyuculuğu yapıp sonra ondan şikayet ediyorsunuz. Anayasaya göre dava düşer. Değiştir anayasayı davanı devam etsin. Yoksa kusura bakmayın göz yaşlarınıza haklı bile olsa inanmam
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul Valiliği duyurdu! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 96 vatandaş tahliye edildi
CHP'li belediyelerde akraba kıyağı: Liyakate değil kan bağına bakılıyor