"CHP, hem kel hem de foduldur"

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın yaptığı yazılı açıklamada CHP ve onun destekçisi basına ateş püskürdü.

"CHP, hem kel hem de foduldur"
"CHP, hem kel hem de foduldur"
GİRİŞ 21.07.2015 16:49 GÜNCELLEME 21.07.2015 16:51
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, CHP'nin, destekçisi basınla ortak ağız kullanarak MHP aleyhinde kampanya yürüttüğünü iddia ederek, "Bu bilinçli maksatlı bir linç ve iftira kampanyasıdır" değerlendirmesinde bulundu.

Semih Yalçın, yaptığı yazılı açıklamada, CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar'ın, bir gazetede yayımlanan köşe yazısında, "MHP hakkında mesnetsiz suçlama ve ithamlarda bulunduğunu" belirtti. 

Sağlar'ın, "MHP'ye oy verenlerin kitleler halinde nedamet duyduklarını" öne sürdüğünü aktaran Yalçın, "Fikri Sağlar'ın bu zorlama beyanları, tabanı HDP'ye kayan CHP'nin 7 Haziran'da uğradığı kayıpların muhtemel bir erken seçimde tekrarlanmaması için ortaya konan ümitsizce çabalar ve çırpınışlardır. CHP, destekçisi basınla ortak ağız kullanarak MHP aleyhinde kampanya yürütmektedir. Bu, bilinçli, maksatlı bir linç ve iftira kampanyasıdır" ifadesine yer verdi.

MHP aleyhtarlığıyla CHP'nin eline bir şey geçmeyeceğini savunan Yalçın, şunları kaydetti: 

"CHP ve bu partinin destekçileri bizimle uğraşıp çuvaldızı MHP'ye batıracaklarına önce iğneyi kendilerine batırmalıdırlar. Başka bir tabirle bizim gözümüzde kıymık aramaya çalışmak yerine kendi gözlerindeki merteği çıkarmalıdırlar. Zira CHP tel tel dökülmektedir. CHP, 2011 seçimlerindeki konumundan geriye düştüğü halde seçimin galibi gibi davranmaktadır. Öyle ki yeni kurulacak hükümetin başı veya hiç olmazsa bir parçası olmak için daha ilk günden görücüye çıkan genç kız gibi davranmaya başlamıştır. Bu hususta o kadar istekli görünmüştür ki bu durum kamuoyunda şaşkınlığa yol açmıştır. Oysa CHP, MHP ile uğraşacağına HDP'ye kaptırdığı oylar için oturup ağıt yakmalıdır. Çünkü o oylar CHP'ye geri dönmeyeceği gibi, yeni bir erken seçimde ana muhalefet partisi mevcudu bile koruyamayacaktır."

Parti yönetiminin tutarsız politikaları yüzünden CHP'nin için için kaynadığını iddia eden Yalçın, CHP'nin İstanbul milletvekili İhsan Özkes'in istifasının da parti içindeki şiddetli rahatsızlığın bir yansıması olduğunu belirtti. 

Açıklamasında, "CHP'lilerin kendi acınası durumlarına bakıp öz eleştiri yapacaklarına, medyadaki destekçileri ve parti sözcüleri vasıtasıyla MHP aleyhinde kampanya yürütmektedir" ifadesini kullanan Yalçın, şöyle devam etti:

"CHP, hem kel hem de foduldur. Türkiye AKP eliyle içinden çıkılması zor bir terör batağına saplanmışken, daha dün 32 vatandaşını menfur bir terör saldırısında kaybetmişken, bazı CHP'li vekillerin işi gücü bırakıp MHP ile uğraşması çok acıdır. CHP'lilerin telaşlarının ve rahatsızlıklarının sebebi bellidir. MHP doğru ve istikrarlı bir çizgide kalmış, ilkeli politikalarından taviz vermemiştir. Bunun içindir ki halk nezdinde ve insaf sahibi bazı kalemlerce MHP'nin ilkeli tutumu takdir edilmektedir. İşte bu durum, CHP'de alarm zillerinin çalmasına yol açmıştır. MHP'nin yükselişi karşısında CHP'nin dili, nefret söylemine dönüşmüştür. Bizden uyarması, nefret söylemi üzerinden MHP'yi kamuoyu vicdanında mahkum etmeye soyunanlar, kendi nefret girdaplarında boğulacaklardır."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • ali 8 yıl önce Şikayet Et
    cumhurbaşkanlığı seçiminde kanki olmuştunuz sizin yapmacık olduğunuzu bildiğimiz için oy vermedik siz busunuz işte
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı
Kuantum çağı başlıyor: İnternetin devri kapanacak... Brainet ile iletişim kuracağız!