CHP'li vekil Rıza Sarraf için soru önergesi verdi

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Rıza Sarraf hakkındaki iddiaları Gümrük ve Ticaret Bakanı Canikli'ye sordu.

CHP'li vekil Rıza Sarraf için soru önergesi verdi
CHP'li vekil Rıza Sarraf için soru önergesi verdi
GİRİŞ 22.07.2015 14:37 GÜNCELLEME 22.07.2015 14:37
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Rıza Sarraf ile bağlantılı şirketler hakkındaki inceleme raporu hazırlandığı iddialarını Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli'ye sordu.

TBMM Başkanlığına yazılı soru önergesi sunan Gök, "17 Aralık soruşturmasının önemli isimlerinden Rıza Sarraf ile bağlantılı 43 şirketin, 2011-2013 yılları arasında Türkiye, İran, Çin, Birleşik Arap Emirlikleri ve Rusya arasında gerçekleştirdiği ithalat, ihracat ve para transferlerinin incelendiğini ve rapor düzenlendiğini belirtti. 

Gök, "şirket çalışanları adına paravan şirketler kurulduğu" ifadesinin yer aldığı raporda, bir bankanın İstanbul şubesi üzerinden İranlı işadamı Babek Zencani ile bağlantılı şirkete milyonlarca lira para aktarıldığı iddiasının da bulunduğunu ifade etti. Gök, Canikli'ye şu soruları yöneltti:

"Gümrük ve Ticaret Başmüfettişi Mehmet Eryılmaz tarafından İnceleme Raporu düzenlendiği doğru mudur  Raporun 11 aydır Bakanlık'ta bekletildiği ve bugüne kadar herhangi bir işlem yapılmadığı iddiası doğru mudur  Raporun sonuç bölümünde belirtilen hususlarla ilgili hukuken gerekli işlemler yapılmış mıdır, yapıldıysa sonuçları ve yapılmadıysa gerekçeleri nelerdir  İçerdiği tespitler nedeniyle değerlendirilmek üzere iletildiği anlaşılan raporla ilgili olarak Vergi Kanunları ve Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi mevzuatı çerçevesinde Maliye Bakanlığının ilgili birimlerince hangi işlem ve incelemeler yapılmıştır  Herhangi bir işlem ve inceleme yapılmadıysa gerekçeleri nelerdir " 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 5
  • polat 8 yıl önce Şikayet Et
    Chp genellikle yahudi sermayenin avukati !
    Cevapla
  • Antiterör 8 yıl önce Şikayet Et
    Tek dayanakları montaj kayıtlar olmasına rağmen böyle yüzsüzlük ve arızlık yapabiliyorlar. HDP ile birlik olup genel seçimlere hile karıştırabiliyorlar. Diyarbakır saldırısının ardından PKK çıktıktan sonra bile birbirine taziye-iyi dilek paslaşmasında bulunan bu cenahlar olayla ilgili sus pus olabiliyorlar. HDP-CHP-PKK teslisinin sonu yakın olaydı artık Allah'tan acil dileğimiz bu.
    Cevapla
  • Mehmet 8 yıl önce Şikayet Et
    Rıza Sarraf Ak Partiye çok zarar verdi ne oldugu belli olmayan zengin tip bencede yargılanmalı
    Cevapla
  • ARTIK YETER 8 yıl önce Şikayet Et
    chpye mhpye hdpye pkkya ışide solculara esede irana biri dur demeli bu adam bence MUHAMMED MEHDİ
    Cevapla
  • RIZA 8 yıl önce Şikayet Et
    BUZ rezistans için de verdin mi? Bir de küresel sermayenin(İngiliz/yahudi) gönüllü avukatı mısın ?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hazar Denizi'nde güvenliği sağlamak için Türkiye ile temasa geçtiler!
İkinci Köksal vakası! CHP'li aday kapıyı DEM Parti'nin suratına çarptı: Şerefsizlere...