Kılıçdaroğlu'ndan koalisyon talimatı

Kılıçdaroğlu CHP heyetine “Görüşmelerde yapıcı olun. Ülkemizin çıkarlarını düşünün. Türkiye’nin çıkarları için risk alırız” dedi.

Kılıçdaroğlu'ndan koalisyon talimatı
Kılıçdaroğlu'ndan koalisyon talimatı
GİRİŞ 26.07.2015 07:23 GÜNCELLEME 26.07.2015 08:51
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Koalisyon için masaya oturan AK Parti ile CHP heyetleri, yol haritasını ve konu başlıklarını belirledi. AK Parti ile ilk buluşmanın ardından Kılıçdaroğlu, CHP’li üyelerle dün bir araya geldi. CHP’nin koalisyon görüşmelerini yürüten heyet üyeleri, görüşmeye ilişkin CHP Lideri’ne ayrıntılı sunum yaptı.

Toplantıda, IŞİD ve PKK’ya karşı yapılan sınır ötesi operasyon ve olası gelişmeler de değerlendirildi. Kılıçdaroğlu, son yaşanan terör olayları ve sınır ötesi operasyona dikkat çekerek, “Geçici hükümet bu olaylar hakkında sağlıklı kararlar alamaz. Bu sorunların çözülmesi için acilen yeni hükümetin kurulması lazım. Görüşmelerde samimi bir şekilde, aklımızla, mantığımızla hareket edeceğiz. Sizden tek isteğim var, koalisyon görüşmelerinde yapıcı olun, ülkemizin çıkarlarını düşünün. Kısır tartışmalardan uzak durun. Türkiye’nin çıkarları için parti olarak gerekirse risk de alırız” diye konuştu.

KOÇ: 7 HAZİRAN ÖNCESİNE DÖNEMEZSİNİZ  

CHP Parti Sözcüsü Haluk Koç, AK Parti heyetiyle yapılan ilk görüşmede, Türkiye’de kurulan koalisyonlardan örnekler verdi. “Yan yana gelmez” denilen, ayrı kutuptaki partilerin uyumlu koalisyonlar kurduklarını anlatan Koç’un, “Parti olarak samimi biçimde masaya oturduk. Bu masadan hükümet çıkar mı, çıkmaz mı yaşayarak göreceğiz. Ama diyelim ki hükümet kurulamadı ve erken seçime gidildi. Siz de tek başınıza iktidar olacak sayıya ulaştınız. Bir dost olarak uyarıyorum, böyle bir sonuç alsanız da artık tek başınıza bu ülkeyi yönetemezsiniz. 7 Haziran öncesine dönemezsiniz. Bunu bilmenizi isterim” dediği öğrenildi.

KABİNEDE 4 YILLIK EŞİT TEMSİLLİ HÜKÜMET

CHP heyetine başkanlık yapan Koç, kabinenin yapısı hakkındaki taleplerini de AK Parti heyetine aktardı. CHP’nin yüzde 24.9, AK Parti’ninse yüzde 40.8 oy aldığını anımsatan Koç’un, “İki parti uzlaşırsa yüzde 65.7’lik temsil oranıyla Türkiye’de yüksek profilli bir hükümet kurulması olasılığı var. Biz bugüne kadar ertelenen birçok yapısal reformları gerçekleştirecek böyle bir iktidarın 4 yıllık olması gerektiğine inanıyoruz. Karşılıklı güven esası üzerine kurulacak yüksek profilli bir hükümetin uzun ömürlü olabilmesi için de kabinede iki partinin eşit temsil edilmesi gerektiğine inanıyoruz” ifadesini kullandığı belirtildi.

KAYNAK: HABERTÜRK
YORUMLAR 22
  • AKP - CHP - Büyük TÜRKİYE 8 yıl önce Şikayet Et
    Akp Chp koaslisyonu derhal kurulmalıdır.Hükümetsiz olmaz.
    Cevapla
  • yılmaz 8 yıl önce Şikayet Et
    yeniden seçim olsun ve ALLAHIN izniyle akp tek başına iktidar olur ve 2023 hedefine doğru durmak yok yola devam diyeceğiz chp nin ipiyle kuyuya inmeyin ipi keser kuyuya düşürürler.bunlara güven olmaz kendi aralarında geçinemeyen bir parti akp ile hiç geçinemez geçimsizler partisidir chp
    Cevapla
  • Öztürk 8 yıl önce Şikayet Et
    25=41 ne zaman etmeye başladı acaba
    Cevapla
  • NURİ 8 yıl önce Şikayet Et
    İnanmayın demogoji yapıyor.Meclis başkanlık divanı üyelerini saraya göndermeyen kılıçtaroğlu bu koolisyonu sallamya çalışıyor.Bu adam koolisyon kumaya hiç niyeti yok.
    Cevapla
  • teoman oraloğlu 8 yıl önce Şikayet Et
    halul koç un sözleri tehdit içerikli. çok yanlış. hemde çok yanlış. gülsem gülemiyorum. ... bu bir nasihattir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum: İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır
İstanbul için deprem uyarısı! En riskli 5 ilçe...