HDP'li vekil hakkında fezleke düzenlendi

HDP'li vekil Faysal Sarıyıldız'ın yalanladığı silah kaçakçılığı görüntülerine ilişkin başlatılan soruşturmada savcılık görüntüleri doğruladı

HDP'li vekil hakkında fezleke düzenlendi
HDP'li vekil hakkında fezleke düzenlendi
GİRİŞ 29.07.2015 08:09 GÜNCELLEME 29.07.2015 13:04
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Şanlıurfa Ceylanpınar Başsavcılığı PKK'ya teslim edilmek üzere götürülen bombalar ile diğer silahları HDP Milletvekili Faysal Sarıyıldız'ın teslim alındığı iddiaları üzerine başlattığı soruşturmayı tamamladı.

MOBESE görüntüleri ve şüphelilerin ifadelerini alan Başsavcılık, Sarıyıldız'ın silahları teslim almak üzere silah kaçakçıları İsmail Çelik ve Halil Merç ile buluştuğu sonucuna vardı.

Başsavcılık Sarıyıldız hakkında "terör örgütüne üye olmak" ve "örgüt adına vahim nitelikte silah kaçakçılığı yapmak" suçlarından fezleke düzenledi.

TBMM'ye iletilmek üzere Şanlıurfa Başsavcılığı'na gönderilen fezlekede Sarıyıldız'ın yargılanabilmesi için dokunulmazlığının kaldırılması istendi. Fezleke Meclis'e ulaştıktan sonra Sarıyıldız'ın dokunulmazlığı için oylama yapılacak. Kaldırılırsa Sarıyıldız 25 yıla kadar hapis istemiyle yargılanacak.

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 24
  • ceyhun 8 yıl önce Şikayet Et
    hapis olmaz devlete millete karşı her türlü zorbalığı yap, kurşun sık veya yataklık yap sonra da kurşun sıktığın milletin vergisiyle ceza evinde karnını doyur. hainlerin cezası idam olmalıdır. zalimler için yaşasın cehennem
    Cevapla
  • sami 8 yıl önce Şikayet Et
    Ömür boyu hapis
    Cevapla
  • ahmet keskin 8 yıl önce Şikayet Et
    hapis verip besliyecegimize idam gelsin
    Cevapla
  • almanya 8 yıl önce Şikayet Et
    ne yanmasi yarin yine saliverirler bizim savcilarimiz hakimlermiz tutuklamazlar , bizim cebimizde caki gezdirdik mi hapise boylariz TC vatandasi olarak .
    Cevapla
  • ali 8 yıl önce Şikayet Et
    her mahalleye bir karakol yapana kadar medrese acsaydık her yer gül kokardı mis kokardı
    Cevapla
  • ahmet 8 yıl önce Şikayet Et
    işte bu türkiye sahipsiz değil türkiye güçsüz değil pkk fetö farketmez hepsiyle baş edecek gücümüz var sırtını pyd ye yaslayan hain sıra onada gelecek
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Irak'ta Haşdi Şabi karargahına hava saldırısı! İran ve ABD'den peş peşe açıklamalar
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar