Demirtaş'tan algı yöneten çağrı!

16 şehit ve onlarca yakılan araç sonrasında PKK'ya silah bırakma çağrısı yapamayan Demirtaş köşeye sıkışınca kurnaz bir çağrıya imza attı.

Demirtaş'tan algı yöneten çağrı!
Demirtaş'tan algı yöneten çağrı!
GİRİŞ 31.07.2015 10:10 GÜNCELLEME 01.08.2015 02:32
Bu Habere 352 Yorum Yapılmış

Şanlıurfa Suruç'ta meydana gelen patlama sonrasında yaptığı tehditkar açıklamalar ve çağrılar ile yangına benzinle giden HDP Eş Genelbaşkanı Selahattin Demirtaş, terör örgütü PKK tarafından ardı ardına yapılan hain saldırılarda şehit düşen 16 polis ve asker ile onlarca yakılan araç sonrasında bir çağrıda bulundu.

ONCA ARAÇ YAKILDIKTAN SONRA AKLI BAŞINA GELDİ

Aylardır bölge gerçekleştirilen araç yakmalarla bugüne kadar tek bir laf etmeyen Demirtaş, ilk defa kesin bir ifade kullanarak bu durumu asla tasvip etmediklerini belirti. Demirtaş, araç yakmaların derhal mazeretsiz bir şekilde durdurulması gerektiğini çünkü bu araçların herkesin malı olduğunu ve bunun kimseye yararının olmadığını söyledi.

KÖŞEYE SIKIŞINCA ÇÖZÜME SARILDI

10 günde 16 asker ve polisin terör örgütü PKK tarafından şehit edilmesinin ardından bu durumdan çıkmanın tek yolunun konuşmak olduğunu söyleyen Demirtaş, konuşmanın büyük bir erdem olduğunu ve insanların sorunlarını konuşarak çözmesinin onurlu bir davranış olduğunu belirterek, son 3 yıldır ağır aksak da olsa ilerleyen çözüm sürecinin ilerlemesi gerektiğini ifade etti.

KURNAZ ÇAĞRI

PKK'ya direk ''Silah bırakma'' çağrısı yapamayan Demirtaş, köşeye sıkışınca bugün algı yönetmeye yönelik bir çağrıda bulundu. Demirtaş, PKK'ya direk ''Silah bırak'' çağrısı yapacağına ellerin karşılıklı olarak tetikten çekilmesi gerektiğini söyleyerek TSK'ya da çağrıda bulundu.

Demirtaş, ''Türkiye için elinizi tetikten çekin, şiddet dursun binbir zahmetle kurulan müzakere masasına dönün dememiz gerekir'' ifadelerini kullandı.

KAPIYI BAHÇELİ'YE DE AÇTI

Önümüzdeki hafta Kılıçdaroğlu ile bir araya geleceklerini de söyleyen Demirtaş, ''Sayın Cumhurbaşkanı, Sayın Başbakan, Sayın Bahçeli hepsine kapımız açıktır. Bizim barış için herkese kapımız açıktır.'' dedi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 352
  • muratlı 8 yıl önce Şikayet Et
    Kurnaz tılkı
    Cevapla
  • ali 8 yıl önce Şikayet Et
    yaw he he..
    Cevapla
  • klm 8 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyede 13 yıldır ve daha ötesinde bir türlü adam gibi muhalefet geliştiremeyen lider çıkaramayan güya demokrat güya laik çevrelerin düşe düşe bu kadar zavallı bir duruma düşüp 1000 yalanla pkk gibi bir örgüte umut bağlayacakları aklımıza gelmezdi...siyasette bir çok şey olur...insan çiğ süt emmiştir...fakat ak partiye ve erdoğana karşı muhalefette umutsuzlukla laiklerin pkk'dan kanla beslenmeyi göze alacaklarını düşünemezdik...zavallılar...okumak yazmak yetmiyormuş...
    Cevapla
  • vehbi 8 yıl önce Şikayet Et
    bu kadar sıkışmışlarken bıtırrın artık bu işi bunlar dara geldımı cozum surecı dıyor sonunu kadar gıdın kazıyın bunların kokunu artık bu ulkenın evlatları ölmesin
    Cevapla
  • klm 8 yıl önce Şikayet Et
    Aslında mesele bu...Yaşadığımız gerilimler de bunu gösteriyor ..neyi? Beyaz Türkler tarafından istenmeyen istenmeyen iktidarlar mısırda olduğu gibi ordu ile devrilirdi...Şimdi ordu türkiyede bu işte yok...ak partiyi indirmede muhalefette umutsuzluğa kapılan kibirli çevreler çıldırıyor ordu ile yapamadıklarını pkk-hdp ile yapmak istiyor...pkk-hdp kendisine en iyi davrananlara değil düşmanlarına satıldı....Bir darbe olmalı diyorlar ama askerle ama askersiz...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail Refah karşılığında ABD'nin isteğini kabul etti iddiası
Baraj patladı köyü su bastı! Ürkütücü görüntüler Kazakistan'dan..