PKK 'tükürükçüsü' Zeydan DYP'nin anonsçusu çıktı

"PKK sizi tükürüğüyle boğar" sözleri nedeniyle hakkında fezleke hazırlanan HDP Hakkâri Milletvekili Abdullah Zeydan, DYP'nin anonsçusu çıktı

PKK 'tükürükçüsü' Zeydan DYP'nin anonsçusu çıktı
PKK 'tükürükçüsü' Zeydan DYP'nin anonsçusu çıktı
GİRİŞ 02.08.2015 16:04 GÜNCELLEME 02.08.2015 16:05
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin PKK kamplarına yönelik hava harekâtını protesto için hafta içinde yapılan yürüyüşten sonra, "PKK sizi tükürüğüyle boğar" diyen HDP Hakkâri Milletvekili Abdullah Zeydan hakkında hazırlanan fezleke, Meclis'e gönderildi.

Bu sözleri söyleyen Abdullah Zeydan'ın, terörün en yoğun yaşandığı 90'lı yıllarda DYP'den Hakkâri milletvekilliği yapan babası Mustafa Zeydan'ın seçim kampanyalarına katılıp, PKK'ya ve Öcalan'a en ağır sözleri söylediği ortaya çıktı.

Öcalan'ın yakalanmasının hemen ardından yapılan seçimlerde babası DYP'den Hakkâri milletvekili adayı olan Abdullah Zeydan'ın, o dönemde seçim otobüsünün üzerinde, "İmralı'yı basacağız, Apo'nun kellesini getireceğiz" diye anons yaptığı belirlendi. 

AİLEDEN ZEYDAN'A SERT TAVIR

Abdullah Zeydan'ın açıklaması en çok AK Partili ağabeyi Rüstem Zeydan'ı üzdü. Dr. Rüstem Zeydan Twitter hesabından şu tepkiyi gösterdi: "Cumhuriyet'in kuruluşundan bu yana, 'Zeydan' ailesinin siyasi duruşu tartışma konusu bile olmayacak kadar net ve bellidir. Senelerini memleketine hizmet için adamış rahmetli babam Mustafa Zeydan, 'Zeydan' ailesinin tek siyasi temsilcisidir. Biz her daim memleketimize ve milletimize emek verdik. Bir koca devir, bir Abdullah Zeydan ile harcanacak kadar küçük değildir. Çirkin ve kabul edilemez söylemini, 'Zeydan' ailesi olarak reddediyoruz." 

PKK İLE SAVAŞAN AŞİRETİN ÜYESİ 

Hakkâri, Şırnak ve Van'a kadar uzanan 30 bin kişilik Pınyanişi aşiretine mensup Abdullah Zeydan'ın 4 yıl önce yaşamını yitiren babası Mustafa Zeydan, Yüksekova ilçesinde 25 yıl Belediye Başkanlığı, 2 dönem DYP'den, 1 dönem de AK partiden milletvekilliği yaptı. Aile daha önce sağ partilerde siyaset yaparken, Abdullah Zeydan HDP'den aday olunca aşiretin lideri amcası Ahmet Zeydan, beraberinde bazı aşiret üyeleriyle HDP'ye geçti.

Pınyanişi aşireti yıllarca terör örgütü ile savaşmasıyla biliniyor. Abdullah Zeydan'ın 1990'da PKK'ya ya katılan kardeşi Yücel Zeydan ise 2002'deki bir çatışmada öldü. 

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 6
  • vicdan 8 yıl önce Şikayet Et
    dyp kimlerin ellerine geçmiş... yazık bu memlekete...
    Cevapla
  • akodtülü 8 yıl önce Şikayet Et
    o kadar alfabeyi kullandılar ki bir an dyp hangi koluydu lan diyesim geldi
    Cevapla
  • Muammer 8 yıl önce Şikayet Et
    ilkesiz serseri mayın gibi bi adam birde milletvekili Tc den maaş alıyor. TBMM de milletvekili yazıklar olsun.
    Cevapla
  • YAVUZ SULTAN 8 yıl önce Şikayet Et
    tipi diyorki ben pkk lıyım
    Cevapla
  • colemerg 8 yıl önce Şikayet Et
    bu aile cumhuriyetten bu yana devletten yana görünür kendi halkını sömürür örgüte her türlü yardımı verir
    Cevapla
  • misafir pinyanişi 8 yıl önce Şikayet Et
    bu kadar acımasız olma birini sevmiyorsan bile ailesinden bu adam devletin aleyhinde oldu inanıyorumki ailesinin diğer fertleri mecburen bdp olmuşlar sana açık söyleyeyim doğudaki kürtlerin yüzde doksan beşi mecbur kaldıkları için bdp olmuşlar malum seçimdede seçmen silah gölgesinde oy kullanıyorlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek'ten 'Erdoğan' açıklaması: 'İtibar etmeyiniz'
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Kılıç, ABD'li heyeti kabul etti