Antalya'ya yat limanı için start verildi

Eski Bakan Lütfi Elvan’ın Milletvekili seçilmesinin ardından Antalya’daki yatırımlara yönelik çalışmalar hız kazandı.

Antalya'ya yat limanı için start verildi
Antalya'ya yat limanı için start verildi
GİRİŞ 05.08.2015 15:01 GÜNCELLEME 05.08.2015 15:01
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Eski Bakanı Lütfi Elvan’ın AK Parti’den Antalya Milletvekili seçilmesinin ardından Antalya’daki yatırımlara yönelik çalışmalar hız kazandı. Lütfi Elvan’ın dile getirdiği projeler için yetkililer sahada harıl harıl çalışıyor. Bakanlık yetkilileri yat limanı projeleri için Antalya genelinde incelemelerde bulundu.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Alt Yapı Yatırımları Genel Müdürlüğü yetkilileri 24 Temmuz’da Antalya’ya yat limanları konusunda bir çıkarma yaptı.  Antalya’nın prestij projesi olarak ön plana çıkan ve Ulaştırma Eski Bakanı Lütfi Elvan’ın projeleri arasında yer alan Altınportakal Yat Limanı için ön tasarım projesi tamamlandı. Proje, Bakanlık yetkilileri tarafından Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na verildi. Ön tasarım projesinde Altınportakal Yat Limanı’nın Düden Şelalesi’nin denize döküldüğü yer ile Karpuzkaldıran Askeri Tesisleri Arasındaki deniz alanına konuşlandırıldığı öğrenildi. Ayrıca Kopak Çayı Yat Yanaşma Yerleri ile Acısı Deresi Yat Yanaşma Yerleri hakkında da Bakanlık ve Belediye yetkilileri bir değerlendirme yaptı.

Kruvaziyer Limanında Gelinen Aşama Değerlendirildi

Bakanlık yetkililerinin Antalya çıkarmasında gündeme gelen bir diğer konu da Antalya Kruvaziyer Limanı’ydı. Yap-İşlet-Devret modeline göre gerçekleştirilmesi planlanan ve ön projeleri Bakanlık tarafından hazırlanan Antalya Kruvaziyer Limanı projesine ait uygulama imar planı, ÇED ve Fizibilite Etüdü çalışmaları Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülüyor. İmar planı ve fizibilite etüdü için 5 Haziran’da belediye tarafından ihaleye çıkıldı ve süreç devam ediyor. Bu sürecin tamamlanmasının ardından işin yapım ihalesine Bakanlık tarafından çıkılacak. İşte bu konuda gelinen aşamalar hakkında Bakanlık ve Büyükşehir Belediyesi yetkilileri bir durum değerlendirmesi yaptı, görüş alışverişinde bulunuldu.

Alanya ve Gazipaşa’da Teknik Heyet’ten İnceleme

Öte yandan Bakanlık tarafından oluşturulan Teknik Heyet, Alanya ve Gazipaşa’da incelemelerde bulundu. Heyet, ilk olarak 2010 yılında Yap-İşlet-Devret modeli ile işletmeye açılan Alanya Yat Limanı’nı ziyaret etti. Ardından Gazipaşa’ya geçen heyet, Gazipaşa Yat Limanı inşaatının anadalgakıran bitişiğinde yer alan ve ihalesi 26 Ağustos’ta yapılacak olan “Hacımusa Deresi Koruma Mendireği İnşaatı” işinin inşaat mahallinde incelemeler yaptı.

Söz konusu koruma mendireğinin yapımı ile birlikte taşkınlardan etkilenen  Gazipaşa Yat Limanı inşaatının devamı ve işletmeye açılması sağlanacak.

Kumluca’da Yer Tespiti Yapıldı

Bakanlık heyeti 25 Temmuz’da da Kumluca’daydı. Kumluca Adrasan Koyu’nda incelemelerde bulunan heyet “Kumluca Adrasan Küçük Tekne Yanaşma Yeri” için yer tespiti yaptı.  Ön proje ve çalkantı etütlerinin yapılması sonrası Bakanlık ÇED, İmar Planı ve Fizibilite çalışmaları yaptıracak.

Heyet, Demre ve Kaş’a da Gitti

Bakanlık yetkilileri Kumluca’daki temaslarının ardından Demre ve Kaş’a da geçti. Alt yapı inşaatı Bakanlığın Alt Yapı Yatırımları Genel Müdürlüğü’nce yürütülmekte olan ve yat yanaşma iskeleleri ile üst yapı inşaatlarının ihale edilerek en kısa sürede hizmete açılması öngörülen  Demre Yat Limanı heyetin ilk durağıydı. Yine etüd ve proje çalışmalarına başlanılan Demre Kruvaziyer Limanı projesinin gerçekleştirileceği alan ile  2011’de işletmeye açılmış olan  “Kaş Yat Limanı” nda da incelemeler yapıldı.

YORUMLAR 1
  • Hacı. 8 yıl önce Şikayet Et
    İş yapan erzincanlıları bile sadece egon ugruna ulaştırma bakanlığından sildinya o mülk sanada kalmayacak sayın elvan
    Cevapla
DİĞER HABERLER
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan İsrail iddialarına sert tepki: 'Manipülasyon yapılıyor'
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini yaptı!