Eseyan: Belli bir medya çözüme hep karşı

AK Parti Milletvekili Markar Esayan belli bir medyanın çözümü istemediğini ve her dönemde aynı manşetlerle engellemeye çalıştığını söyledi.

Eseyan: Belli bir medya çözüme hep karşı
Eseyan: Belli bir medya çözüme hep karşı
GİRİŞ 10.08.2015 13:22 GÜNCELLEME 10.08.2015 13:22
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Esayan, "Özal'a, Menderes'e yapılan medya operasyonlarının aynısının Cumhurbaşkanı Erdoğan'a da yapılıyor" diye konuştu.

Esayan'ın açıklamaları şöyleydi:

"O GÜNKÜ MANŞETLERLE CÜMLE CÜMLE AYNIDIR"

‘Demokrasi halkın kendi kendisini yönetmesi ise halkın devleti yönetmesini şiar edinen bütün siyasetçiler bu elitist bürokrasi tarafından mutlaka yok edilmişlerdir. Özal’ın mesela tasfiye edilmesinde hatırlarız, medyanın nasıl aşağılıkça faaliyet yürüttüğünü iyi hatırlarız, Özal’ın ailesi üzerinden. Aşağı yukarı merhum Mednderes’e ve bugün Sayın Erdoğan’a yapılanların aynısı Özal’a da yapılmıştır. Menderes’e yapılanların aynısı, nerdeyse cümle cümle, o günkü Hürriyet, Cumhuriyet  gazetelerini açın üç lider üzerinden inceleyin nerdeyse manşetlerin kendisi bile aynıdır. Yolsuzluk suçlamaları vardır, işte bir hafta içerisinde kaçacaktır, o bir diktatördür, halk onu istemiyordur, diktatör inecektir, vs. hep aynı şey. Menderes’in devrilmesinden önce yaşanan öğrenci hareketleri ve medyanın kullandığı dil ile Özal’a karşı kullanılan dil ve özellikle son üç yıldır, Sayın Erdoğan’a karşı Gezi’de, 17-25 Aralık’ta, 6-8 Ekim’de, 7 Şubat’ta bunların hepsi darbedir. Baktığınızda hikayenin çok basit olduğunu görüyorsunuz halkın iradesi ile vesayet çarpışıyor ve bu çarpışmanın ana hattı, çok önemli bir şey bu, medyada gerçekleşiyor. Çünkü söylemi kurmaya kim yetenekli ise, söylem üstünlüğünü kim kuruyorsa gerçeklik onun söylediği şekilde tezahür ediyor.

Bugünkü yazıda da ‘Seni başkan yaptırmayacağız meselesi bir Erdoğan meselesi değildir. Diyorlar ki aslında halka ‘Bu ülkeyi sana yönettirmeyeceğiz’. Orda Erdoğan onun sembolü, ‘Sana bu ülkeyi yar etmeyeceğiz, bu ülke bizim.’

Medyanın çözüm sürecindeki rolü A Haber’de yayınlanan Toplumsal Hafıza programında masaya yatırıldı.

YORUMLAR 5
  • Şükrü Mergen 8 yıl önce Şikayet Et
    Şurası bir gerçek ki Markar Esayan çoğu Türkten daha vatansever...
    Cevapla
  • habil 8 yıl önce Şikayet Et
    arkadaşlar bu savaş hak ile batılın savaşıdır.bu yeni dünya düzeninde türkiyenin yerinin islam aleminin savaşıdır.bu bir yeni gücün doğumudur ve bu doğum sancılı olacaktır.
    Cevapla
  • habil 8 yıl önce Şikayet Et
    bu saydıklarınızı ve o gazetelere inanan kişilerin hepsi osmalı karşıtı kişiler.
    Cevapla
  • ecel 8 yıl önce Şikayet Et
    bu adam niye akp mv liki
    Cevapla
  • ozy 8 yıl önce Şikayet Et
    niye olmasın ki?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Murat Kurum acil eylem planını açıkladı: 6 ayda 5 yıllık icraat - Gazete manşetleri
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı